情人節收花

作者: 虛宿寶瓶 发表于 2009-2-16 23:43:07
1486 11
冇花點算情人節呢?

crazycat 發表於 2009-2-28 01:25:36 |顯示全部樓層
係呀...天朗氣清影相真係靚巧多架...
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-27 22:49:16 |顯示全部樓層
o個日陰天嘛!zoom 鏡一 zoom,光圈就去唔到最大架啦!有防手震都冇用,好天我1/1000打埋去啦!使乜 1/15呢?ISO都比我推到上400!可以再推高,但我唔相太粗,同埋練下隻手點樣可以定 d 嘛!1/15 其實好少事,唔應該手震,我會再努力!
crazycat 發表於 2009-2-27 18:11:01 |顯示全部樓層
星期六個日陰天,下下都要深呼吸頂住黎影,真係洗肺!都矇左好多張,執都唔使執!
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-16 23:58

我見你個exif...你既快門set得時間耐...所以易濛...不過...同埋...我自己影相啦...一想對焦近d...佢就唔俾我用大d既光圈...我買左部機成年...都無心機睇下本manual...
crazycat 發表於 2009-2-27 18:07:15 |顯示全部樓層

我又post...舊年用豬狗影既...長州櫻花...
crazycat 發表於 2009-2-27 18:02:04 |顯示全部樓層
咦...我睇左張相既exif喎...俾大家參巧下啦...

快門 : 1/15"
光圈 : F5.6
ISO : 400
白平衡 : CLOUDY WEATHER
焦距 : 260MM
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-27 10:04:12 |顯示全部樓層
嘩!好野!終於有玫瑰花收啦!多謝小白
小白 發表於 2009-2-27 00:58:29 |顯示全部樓層
送你遲來的花花 add6icon
IMG_1087 (Small).JPG
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-16 23:58:38 |顯示全部樓層
星期六個日陰天,下下都要深呼吸頂住黎影,真係洗肺!都矇左好多張,執都唔使執!
vivi 發表於 2009-2-16 23:55:57 |顯示全部樓層
點樣?執執 d 對比,柔一柔化下佢!嘻嘻嘻!
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-16 23:51

哦哦
不過我好懶執相
虛宿寶瓶 發表於 2009-2-16 23:51:28 |顯示全部樓層
點樣?執執 d 對比,柔一柔化下佢!嘻嘻嘻!
vivi 發表於 2009-2-16 23:47:11 |顯示全部樓層
瓶瓶, 點樣影到好似第一張咁靚嘅