士多啤梨藍莓芝士凍餅

作者: KUNO 發表于 2008-12-19 00:36:16
4250 36
行過生果檔見到啲士多啤梨又平又靚 , 仲有啲肥嘟嘟嘅藍莓 , 跟住就........

之後再補上食譜 !

評分

查看全部評分

heiheimama 發表於 2008-12-29 14:52:22 |顯示全部樓層
一個字, 勁! 我就冇咁既能耐啦....
回復

noel 發表於 2008-12-29 13:27:14 |顯示全部樓層
你哋好可怕......
回復

lameric 發表於 2008-12-29 02:57:22 |顯示全部樓層
我都試左呀,不過冇 KUNO 同 Kim 整得咁靚!add5icon
lolo 發表於 2008-12-28 17:53

唔係喎lolo.. 你個都好靚喎..仲有多一樣berry添...
回復

gilbert 發表於 2008-12-28 22:03:17 |顯示全部樓層
好正 ......................
回復

lolo 發表於 2008-12-28 17:53:13 |顯示全部樓層
我都試左呀,不過冇 KUNO 同 Kim 整得咁靚!add5icon
回復

KUNO 發表於 2008-12-26 16:29:16 |顯示全部樓層
27# KUNO
啦啦啦~~~~ 搞左成個早上, 就係佢喇~~~
哥哥和朋友們都說很好吃~~~ 我也難得有點安慰~~~
加了生果的cheesecake很有聖誕氣氛啊~~~
jellyfishy 發表於 26/12/2008 01:28

救命呀!由其是今日我好想食呀!
回復

vivi 發表於 2008-12-26 01:46:38 |顯示全部樓層
嘩KIMKIM
好好味呀
回復

lameric 發表於 2008-12-26 01:37:05 |顯示全部樓層
嘩嘩嘩!!! 我要食! 我要食!
回復

小白 發表於 2008-12-26 01:35:51 |顯示全部樓層
嘩, 好正呀... add6icon
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-26 01:28:50 |顯示全部樓層
27# KUNO
啦啦啦~~~~ 搞左成個早上, 就係佢喇~~~
哥哥和朋友們都說很好吃~~~ 我也難得有點安慰~~~
加了生果的cheesecake很有聖誕氣氛啊~~~

未top的一個cheesecake

未top的一個cheesecake

加了士多啤梨jam的餅面,已經覺得好靚~

加了士多啤梨jam的餅面,已經覺得好靚~

不是太難看的設計吧?

不是太難看的設計吧?
strewberry cheesecake03b.jpg
strewberry cheesecake03c.jpg
回復

KUNO 發表於 2008-12-25 20:30:05 |顯示全部樓層
我整好喇整好喇~~~~~
等間俾哥哥試下, 好味的話就 upload 相上來~~
謝謝型男KUNO大大大的教授啊~~~
jellyfishy 發表於 25/12/2008 15:36

唔洗客氣啦 !
唔好再咁樣叫我啦 ! 成個醬爆拱點會型呀 !
回復

jellyfishy 發表於 2008-12-25 15:36:56 |顯示全部樓層
我整好喇整好喇~~~~~
等間俾哥哥試下, 好味的話就 upload 相上來~~
謝謝型男KUNO大大大的教授啊~~~
回復

maymay靚 發表於 2008-12-24 10:34:13 |顯示全部樓層
嘩...好好味, 不過以我入廚既能力 - 超難呀
回復

freddywongdy 發表於 2008-12-23 19:19:33 |顯示全部樓層
睇見就想食返件! 醬果用黎做芝士餅,酸酸甜甜真係最好配合!
回復

fianfumy 發表於 2008-12-19 23:05:28 |顯示全部樓層
原帖由 KUNO 於 2008-12-19 22:30 發表

咁呀 ! 可以用大粒嘅紅桑子或者黑桑子代替土多啤梨都可以咖 !
我覺得仲正 , 不過新鮮又靚嘅就比較難搵啲 !

新鮮的紅桑子及黑桑子我都整過啦 ...... 但好貴呀 , 一小盒都要成$40幾-$50蚊  !
回復

KUNO 發表於 2008-12-19 22:30:35 |顯示全部樓層
原帖由 fianfumy 於 19/12/2008 22:17 發表
KUNO ..... 好專業呀 82700 , 見到幅上都好想食呀 82701

我多數整藍莓芝士蛋糕囉   , 都會自製 "果醬" 架  , 但我人懶 , 好耐冇整啦 !  
因為囡囡仲細 ,  而土多啤梨因為是好高致敏原 , 唔敢整來吃呀 ! ...

咁呀 ! 可以用大粒嘅紅桑子或者黑桑子代替土多啤梨都可以咖 !
我覺得仲正 , 不過新鮮又靚嘅就比較難搵啲 !
回復

fianfumy 發表於 2008-12-19 22:17:40 |顯示全部樓層
KUNO ..... 好專業呀 洋蔥 .. 叻.gif , 見到幅上都好想食呀 開餐囉.gif

我多數整藍莓芝士蛋糕囉   , 都會自製 "果醬" 架  , 但我人懶 , 好耐冇整啦 !  
因為囡囡仲細 ,  而土多啤梨因為是好高致敏原 , 唔敢整來吃呀 !
回復

KUNO 發表於 2008-12-19 22:11:10 |顯示全部樓層
原帖由 avery 於 19/12/2008 22:04 發表
Kuno 你條友 ... 我真係服到你五體投地 ...

好心機有耐性仲要影得靚 ... 救命 ...

加威望算係咩呀 ?! 唔加做精華文章簡直侮辱左個原創者呀 ??! ...

大佬你下次得閒過尼玩我請你食吖 !
回復

avery 發表於 2008-12-19 22:04:34 |顯示全部樓層
Kuno 你條友 ... 我真係服到你五體投地 ...

好心機有耐性仲要影得靚 ... 救命 ...

加威望算係咩呀 ?! 唔加做精華文章簡直侮辱左個原創者呀 ??!
回復

12下一頁