一個不愉快的分享經歷 + 花貓代領

作者: Workingbee 發表于 2008-12-13 00:51:50
29664 184
貓后 發表於 2008-12-13 11:18:21 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-12-13 11:03 發表
乜原來燒到我果叠

我話好有禮貌果個係一名中四男生, 苦主們說的好像是一個大學生的"她"
應該係講緊兩個人

我第一次約咗哩個好有禮貌的交收, 佢遲到咗半個鐘, 不過理解佢好少出城, 去錯咗地方, 又跑過來, 我等咗佢 ...

我都識得這個男孩.佢好文靜架,而且佢好少外出的
回復

mei524 發表於 2008-12-13 11:16:28 |顯示全部樓層
Workingnee
唔好唔開心啦, 我都係種花的初學者,
在這裡我學到好多野, 最開心原來可以在這裡跟你們分享植物,
又因為咁對我原本很陌生的植物現在變得好有興趣,
這全部皆因你們無私地分享資源 / 經驗,
在我來說要好多謝你地呀, 所以要繼續努力!!
回復

比得大帝 發表於 2008-12-13 11:03:25 |顯示全部樓層
乜原來燒到我果叠

我話好有禮貌果個係一名中四男生, 苦主們說的好像是一個大學生的"她"
應該係講緊兩個人

我第一次約咗哩個好有禮貌的交收, 佢遲到咗半個鐘, 不過理解佢好少出城, 去錯咗地方, 又跑過來, 我等咗佢半句鐘都覺得值得, 太太見到佢重話佢好有禮貌, 而家好少細路仔咁乖, 話細路仔唔打機而種花好值得鼓勵
回復

sisterpig 發表於 2008-12-13 11:00:13 |顯示全部樓層
我都贊成公開個名等各花友知道
回復

Workingbee 發表於 2008-12-13 10:56:00 |顯示全部樓層
原帖由 cotychan 於 2008-12-13 10:46 發表

成日打錯字.佢都有禮服呀

哎呀!!!又錯 ...即改!!
你唔好成日捉我打錯字啦 你做老師架
回復

cotychan 發表於 2008-12-13 10:46:15 |顯示全部樓層
原帖由 Workingbee 於 2008-12-13 10:29 發表

呢個 S 花友唔係你估個果, 此 S 花友應是女仔,雖然未跟她通電或見面.
你講果位S數字花友,佢都有禮服呀! 我其中一隻貓未送左俾佢囉

成日打錯字.《佢都有禮服呀》乜唔係禮貌咩?

回復

yuwaiman 發表於 2008-12-13 10:35:23 |顯示全部樓層
係囉, 你嘅時間係時間, 唔通人地嘅唔係時間咩, 我明白有時有突發嘢好難預計, 但打過電話通知聲唔會用你好多時間, 贊成公開個名等各花友知道
回復

Workingbee 發表於 2008-12-13 10:29:46 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-12-13 07:29 發表
會唔會係佢個親人係另一個網名(一人多戶果隻),上次某首領話佢好有禮貌喎.我一直覺得佢同<番茄>有關係.

呢個 S 花友唔係你估個果, 此 S 花友應是女仔,雖然未跟她通電或見面.
你講果位S數字花友,佢都有禮貌呀! 我其中一隻貓未送左俾佢囉

回復

maoer 發表於 2008-12-13 10:10:24 |顯示全部樓層
のの,有这样的人有这样的爱好!?bee不要理他,破壞了好心情
回復

cotychan 發表於 2008-12-13 09:21:43 |顯示全部樓層
原帖由 beebeebo 於 2008-12-13 08:33 發表

建議寫佢個名出黎!等其它花友唔好中招!

打算先問咗版主先睇吓POST唔POST佢個名.
回復

beebeebo 發表於 2008-12-13 08:33:52 |顯示全部樓層
原帖由 Workingbee 於 2008-12-13 00:51 發表
以下是本人的一個不愉快私分享經歷:

本人在上周在分享版內分享一些花貓給花友, 雖然只是普通品種,但基於地方有限而且想與花友分享貓貓..
上周六已與二名花友成功交收,但另一位S花友因為臨時有事,要改期, 但因本人工 ...

建議寫佢個名出黎!等其它花友唔好中招!
回復

雍正 發表於 2008-12-13 08:33:29 |顯示全部樓層
原帖由 Workingbee 於 2008-12-13 02:27 AM 發表

因為果2棵都俾左其他花友申請左, 我見佢地又想要, 我未再搵d出來囉
有時見到d花友好傾,我未送再俾d野人囉..
你鍾唔鍾意貓呀?? (唔該coty, 改番岩先)

我依家有四五個品種既貓,但我仲未識點種好佢地
所以暫時想種好自己既先,我唔想辜負你心意
所以都係心領啦!再有機會先同你交換啦
回復

雍正 發表於 2008-12-13 08:28:52 |顯示全部樓層
原帖由 peeseela 於 2008-12-13 07:29 AM 發表
會唔會係佢個親人係另一個網名(一人多戶果隻),上次某首領話佢好有禮貌喎.我一直覺得佢同<番茄>有關係.

據我所知(番茄)同佢「巴打」係肥肥地既小學生,而你話首領話佢好有禮貌果個又好似得中四
今次個分享者係大一喎,依家我都好亂唔敢胡亂猜測係邊個

回復

peeseela 發表於 2008-12-13 07:29:48 |顯示全部樓層
回復

cotychan 發表於 2008-12-13 02:29:19 |顯示全部樓層
原帖由 Workingbee 於 2008-12-13 02:27 發表

因為果2棵都俾左其他花友申請左, 我見佢地又想要, 我未再搵d出來囉
你種唔種意貓呀??

嘻!打錯字啦!唔係種唔種意呀!
回復

Workingbee 發表於 2008-12-13 02:27:30 |顯示全部樓層
原帖由 雍正 於 2008-12-13 02:14 發表
想了解一吓,閣下上星期分享既係K. Manchu and& K. Mother Lipstick
咁點解依家變左係K. Brimstone & K. Tane既??????

你鍾唔鍾意貓呀?? (唔該coty, 改番岩先)

回復

tsoiyiu1009 發表於 2008-12-13 02:21:28 |顯示全部樓層
原帖由 cotychan 於 2008-12-13 02:18 發表

聽聞好似仲有其他人係受害者

無錯~等d苦主出黎自己講翻喇~
回復

cotychan 發表於 2008-12-13 02:18:41 |顯示全部樓層
原帖由 tsoiyiu1009 於 2008-12-13 02:14 發表
哇~ 出現受害人多位...
我都係受害人之一...
pm左佢,佢再唔覆就將佢惡行公諸於世
睇下min min 點處置佢~

聽聞好似仲有其他人係受害者
回復

tsoiyiu1009 發表於 2008-12-13 02:14:25 |顯示全部樓層
哇~ 出現受害人多位...
我都係受害人之一...
pm左佢,佢聽日再唔覆就將佢惡行公諸於世
睇下min min 點處置佢~

回復

雍正 發表於 2008-12-13 02:14:05 |顯示全部樓層
想了解一吓,閣下上星期分享既係K. Manchu and& K. Mother Lipstick
咁點解依家變左係K. Brimstone & K. Tane既??????
回復