478 Vespe Verde + B27 (貓王,我交功課了!)

作者: sandylam 發表于 2012-8-19 12:39:26
1613 4

由版聚接返黎既細細粒,宜家大大件。
第一次開花了。

478 黃蜂花開了!但沒有綠邊。

B27 粉紅花有少少噴點,但不夠little chattrrbox噴點那麼多。

442 依舊瘦弱,無眼睇,只大了一點點,停滯不前。。
希望天氣涼一點會有好轉。
基本上係唔敢搞佢。

版聚時,rockyyip2002分享既小苗:
http://hkplants.com/forum.php?mo ... p;page=4#pid1251302

我分享到其中三款,478,B27,442。

評分

查看全部評分

saolan 發表於 2012-8-19 18:45:58 |顯示全部樓層
種得好靓呀
回復

sandylam 發表於 2012-8-19 23:13:08 |顯示全部樓層
saolan 發表於 2012-8-19 18:45
種得好靓呀

B27 好醜樣,個葉好老咁,唔知點解,但478就唔同,葉又大又齊整。
回復

Skbugs 發表於 2012-8-20 21:12:19 |顯示全部樓層

這棵Senk’s Vespe Verde已經異變了,葉已變為深緑色及紅色葉背,尚幸仍開到白花,我見过有些甚至變為粉紅色花,正確Senk’s Vespe Verde可參考附圖。
Senk\\\\\\'s Vespe Verde.jpg
Senk\\\\\\'s Vespe Verde_2.jpg

嘩! 靚到暈呀~  發表於 2012-8-21 16:38
對呀!發版是已經異變的版本,已經不再有綠邊,之前有花友都講過。  發表於 2012-8-20 22:16

評分

查看全部評分

回復

Skbugs 發表於 2012-8-21 16:18:32 |顯示全部樓層
Skbugs 發表於 2012-8-20 21:12
這棵Senk’s Vespe Verde已經異變了,葉已變為深緑色及紅色葉背,尚幸仍開到白花,我見过有些甚至變為粉紅 ...

哈哈,完全明白!
回復