岩桐繼續開^^作業慢慢交

作者: aj~kiss 發表于 2008-4-21 01:36:15
60681 839

難得有相機照 放下毒
Sinn. 'Bright Eyes'

Sinn. 'Super Orange'
今年有八個花苞..

Sinn. 'Tinkerbells'

Sinn. 'Freckles'

名牌是Sinn. 'Scarlet Red',開對色嗎?我感覺像supper pink?

Sinn. 'SweetSadie'和紫烏龍

Sinn. 'Leo B'

不知名岩桐,肥腯腯.很可愛

又是一棵不知名岩桐

白花香岩桐有花苞la

評分

查看全部評分

Vinia 發表於 2017-5-23 19:50:08 來自手機 |顯示全部樓層
aj~kiss 發表於 2017-5-23 18:18
Sinn. Isa's Gorgeous莎的艷麗

花如其名艷麗!
回復

aj~kiss 發表於 2017-5-23 18:18:08 |顯示全部樓層
Vinia 發表於 2017-5-23 14:17
中間紅花好鮮豔!想問叫么名?

Sinn. Isa's Gorgeous莎的艷麗
回復

Vinia 發表於 2017-5-23 14:17:23 來自手機 |顯示全部樓層
aj~kiss 發表於 2017-4-7 16:51
從新收集這是至愛品種

中間紅花好鮮豔!想問叫么名?
回復

aj~kiss 發表於 2017-4-7 16:51:57 |顯示全部樓層
從新收集這是至愛品種

好靚(=^^=)  發表於 2017-5-23 15:34
B17
好艷麗~~  發表於 2017-4-7 19:31

評分

查看全部評分

回復

aj~kiss 發表於 2017-3-28 08:47:51 |顯示全部樓層
hiatus 發表於 2017-3-27 15:49
hello,你既account返來啦

回復

hiatus 發表於 2017-3-27 15:49:52 |顯示全部樓層
aj~kiss 發表於 2017-3-27 14:55
大家好,好耐冇見,冇種苦好耐,最近心癢又種返,大家多關照 ...

hello,你既account返來啦
回復

aj~kiss 發表於 2017-3-27 14:55:51 |顯示全部樓層
大家好,好耐冇見,冇種苦好耐,最近心癢又種返,大家多關照
回復

aj~kiss 發表於 2008-12-21 01:13:42 |顯示全部樓層
好靚啊~~~靚到DUM一聲。。。
但點解有D
噶?
楓林果子 發表於 2008-12-20 11:08

那些圖片看不到?
回復

aj~kiss 發表於 2008-12-21 01:11:37 |顯示全部樓層
aj, 我想Sinn. Country Snowflakes 你是第一個開花啊, 果然是高手. 值得一提的是, 這花花是已經註冊的新品種, 雖然她最初的確是Sinn. Snowbird x Sinn. Tai Pan雜交而來. ...
heiheimama 發表於 2008-12-20 23:56

希媽,我不是高手,是這品種超優,我也第一次種迷岩可以頭一輪花有六個花苞咁多
第一個開花的也不是我,是我分享出去的p花友,他的上個月就開啦
回復

maywong918 發表於 2008-12-21 00:13:30 |顯示全部樓層
係喇~我隻插住"flair"名既都快開花喇~
回復

maywong918 發表於 2008-12-21 00:11:58 |顯示全部樓層
交希媽媽的作業
Sinn. Country Snowflakes (Sinn. Snowbird x Sinn. Tai Pan雜交 08 6/30播的種子,開花性超優,數過有六個花苞http://f20.yahoofs.com/hkblog/Nr ... blog/ap_20081219061 ...
aj~kiss 發表於 2008-12-19 18:28

好正~我既仲係苗BB~要加下油先得~><
回復

heiheimama 發表於 2008-12-20 23:56:49 |顯示全部樓層
aj, 我想Sinn. Country Snowflakes 你是第一個開花啊, 果然是高手. 值得一提的是, 這花花是已經註冊的新品種, 雖然她最初的確是Sinn. Snowbird x Sinn. Tai Pan雜交而來.
回復

楓林果子 發表於 2008-12-20 11:08:43 |顯示全部樓層
好靚啊~~~靚到DUM一聲。。。
但點解有D圖片看不到噶?
回復

aj~kiss 發表於 2008-12-19 18:28:52 |顯示全部樓層
交希媽媽的作業
Sinn. Country Snowflakes (Sinn. Snowbird x Sinn. Tai Pan雜交 08 6/30播的種子,開花性超優,數過有六個花苞

花色有像Sinn. 'Country Tiger',但葉有不一樣

我種得花色有點淡

就是愛她較 'Country Tiger'淡粉色

還長了小手

回復

aj~kiss 發表於 2008-12-19 18:18:10 |顯示全部樓層
原帖由 maywong918 於 2008-11-17 17:24 發表

同意~75669

回復

maywong918 發表於 2008-11-17 17:24:25 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-11-17 12:12 發表

唔駛驚,我百份百信任你,
我都中左招,但最重要大家沒有存心存欺騙,有時錯誤很難避免add12icon

同意~ L4.gif
回復

aj~kiss 發表於 2008-11-17 12:12:20 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-11-17 00:33 發表

我仲面青啦       張出世紙同個樣不一樣   add2icon

好驚呀      都係要繼續學潛水 add5icon

唔駛驚,我百份百信任你,
我都中左招,但最重要大家沒有存心存欺騙,有時錯誤很難避免add12icon
回復

lolo 發表於 2008-11-17 00:33:40 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-11-16 14:37 發表
lolo 媽媽,你上次唔讚佢,佢今次開到面青青add7icon
?ib_____DJrJIwKC1
好喜歡這較少見的青綠色add6icon
http://f20.y ...

我仲面青啦       張出世紙同個樣不一樣   add2icon

好驚呀      都係要繼續學潛水 add5icon
回復

maywong918 發表於 2008-11-17 00:21:29 |顯示全部樓層
原帖由 aj~kiss 於 2008-11-16 14:37 發表
lolo 媽媽,你上次唔讚佢,佢今次開到面青青add7icon
?ib_____DJrJIwKC1
好喜歡這較少見的青綠色add6icon

http://f20.y ...

哇~變左仲靚 喎~add6icon add6icon 我既唔知几時閒有呢?add12icon add12icon
回復