返回列表 發新帖

如果你係我....

作者: janice 發表于 2007-7-27 21:41:53
4596 31
kong 發表於 2007-7-31 10:19:43 |顯示全部樓層
我諗你都係唔好換盆,咪比裏面嘅生物嚇親,而且唔好帶返屋企或者帶屋企d花花回公司住. 通常咁耐冇人埋, 泥裏面曱甴蜘蛛千足蟲好鬼熱鬧!!!

等知道真所有都是冇人要的, 殺頭算啦, 泥以下的全部掉晒佢,重新消毒浸根好過!
回復

noel 發表於 2007-7-31 12:43:51 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-7-31 10:19 發表
我諗你都係唔好換盆,咪比裏面嘅生物嚇親,而且唔好帶返屋企或者帶屋企d花花回公司住. 通常咁耐冇人埋, 泥裏面曱甴蜘蛛千足蟲好鬼熱鬧!!!

等知道真所有都是冇人要的, 殺頭算啦, 泥以下的全部掉晒佢,重新消毒浸根好過! ...
贊成! 細果幾棵見佢咁嘅狀態.... 泥又 "實骨骨",估計 d根都......  
kong姐,你咪嚇 janice啦!  Office應該冇咁多蜘蛛千足蟲...
回復

八王爺 發表於 2007-7-31 15:47:09 |顯示全部樓層
讚成 斬头 ,或者做水栽!
回復

kong 發表於 2007-7-31 21:16:54 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-7-31 12:43 發表
贊成! 細果幾棵見佢咁嘅狀態.... 泥又 "實骨骨",估計 d根都......  
kong姐,你咪嚇 janice啦!  Office應該冇咁多蜘蛛千足蟲...

真架! 有堇友換泥,嗰 d 曱甴係一窩咁四面八方竄出黎,場面極震撼, 我最怕曱甴
回復

janice 發表於 2007-8-1 00:33:01 |顯示全部樓層
原帖由 kong 於 2007-7-31 10:19 發表

等知道真所有都是冇人要的, 殺頭算啦, 泥以下的全部掉晒佢,重新消毒浸根好過! ...

原帖由 kong 於 2007-7-31 21:16 發表

真架! 有堇友換泥,嗰 d 曱甴係一窩咁四面八方竄出黎,場面極震撼, 我最怕曱甴

kong姐
好驚呀, 越講越恐怕
回復

janice 發表於 2007-8-1 00:34:35 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-7-31 12:43 發表

細果幾盆估計點呀
佢地d泥都真係幾實......
回復

SUM 發表於 2007-8-1 10:03:07 |顯示全部樓層
janice 記得勢戴手套!
回復

feufeu 發表於 2007-8-1 19:54:22 |顯示全部樓層
Janice, 我都讚成斬頭重種... 不要攪 d泥, 安全好多!
回復

noel 發表於 2007-8-2 15:23:27 |顯示全部樓層
原帖由 janice 於 2007-8-1 00:34 發表

細果幾盆估計點呀
佢地d泥都真係幾實......
估佢 d根 "老過條柴,粗過鐵枝".....
回復

janice 發表於 2007-8-2 19:44:36 |顯示全部樓層
原帖由 noel 於 2007-8-2 15:23 發表
估佢 d根 "老過條柴,粗過鐵枝".....

咁即係點呀
今日睇過喇
淋過水
d葉都仲係好軟同埋 dup落黎
回復

kwiat 發表於 2007-8-7 00:53:54 |顯示全部樓層

回復 #30 janice 的帖子

janice, 經過一個星期的努力, 有少少進展沒有?
回復

janice 發表於 2007-8-7 23:11:56 |顯示全部樓層
no ar
淋左水
有一盆仲好似衰過之前
都唔知點解
回復