返回列表 發新帖

昨日逛了花墟~

作者: JenniferC 發表于 2008-4-13 12:51:30
5759 32
ppchu 發表於 2008-4-14 07:19:43 |顯示全部樓層
聽老闆娘講, 做埋呢個月底, 因為已經有新租客啦....已經清左好多貨lor...
回復

siuyin 發表於 2008-4-14 08:45:17 |顯示全部樓層
原帖由 蠍子仔 於 2008-4-13 13:03 發表
見老板在折包裝,睇左好耐,我都系,無錢買,
有機會去泰國先同佢地死過

同感,泰国好平的
回復

mkpetpet 發表於 2008-4-17 19:33:46 |顯示全部樓層
泰国帶返0黎?  唔洗証書呀?  檢疫呀?  之類0羊?
回復

siuyin 發表於 2008-4-18 18:37:20 |顯示全部樓層
原帖由 mkpetpet 於 2008-4-17 19:33 發表
泰国帶返0黎?  唔洗証書呀?  檢疫呀?  之類0羊?

偷带
回復

emmawan 發表於 2008-4-19 16:08:02 |顯示全部樓層
聽老闆娘講, 做埋呢個月底, 因為已經有新租客啦....已經清左好多貨lor...

我個日上去睇下仲有咩好野, 聽到老闆娘答個客話做到5號, 話可能同人合併, 本來想問下新鋪個位支持下,
點知佢話未有咁快, 而家做住網上先
回復

龍劍飛 發表於 2008-4-20 15:03:04 |顯示全部樓層
頭先我o係花墟香島對面見到有仙人掌賣 $28, size 有拳頭咁大, 唔知咩名, 如果o的花冧唔係開得 7788, 我會買番盆o既...
回復

ppchu 發表於 2008-4-20 18:47:10 |顯示全部樓層
你地有冇去紛紛呀...又有小頭女王呀....頭先見仲有兩盆...好似仲有人想要...希望想找的人好彩啦 ^^
回復

sam 發表於 2008-4-20 19:48:49 |顯示全部樓層
原帖由 ppchu 於 2008-4-20 18:47 發表
你地有冇去紛紛呀...又有小頭女王呀....頭先見仲有兩盆...好似仲有人想要...希望想找的人好彩啦 ^^

Hehe! 我今朝十點未夠去掃貨喇!
原本有4盆小頭女王!大出血之後.......咪仲有兩盆囉!
話時話.....呢個星期去四次花墟.....破產喇!
回復

JenniferC 發表於 2008-4-20 20:17:20 |顯示全部樓層
我今日都有去花墟
(我成日心想,雖然未見過面,但可能"遇過"幾次了 )

特地去山xx看看與那鸞鳳玉有冇緣份,有就有,不過唔係我見到果個…
問過叔叔(<<老板??),佢話批貨帶了回家上盆未出根未帶返舖,只有少量上了盆同樣未有根的放出來賣。
叔叔話下星期放假,再下星期再去搵佢,唔知到時我會否見得到"它"呢?

回復

ppchu 發表於 2008-4-20 20:45:26 |顯示全部樓層
原帖由 sam 於 2008-4-20 19:48 發表

Hehe! 我今朝又十點未夠去掃貨喇!
原本有4盆小頭女王!大出血之後.......咪仲有兩盆囉!
話時話.....呢個星期去四次花墟.....破產喇! ...

原來係你......嘩.....收埋咁多女王 做小老婆呀....hehe....
回復

龍劍飛 發表於 2008-4-20 21:47:53 |顯示全部樓層
原帖由 JenniferC 於 2008-4-20 20:17 發表
我今日都有去花墟
(我成日心想,雖然未見過面,但可能"遇過"幾次了 )

特地去山xx看看與那鸞鳳玉有冇緣份,有就有,不過唔係我見到果個…
問過叔叔( ...

今日我經過佢檔口, 聽到佢同旁邊o既途人講, 淋少o的水, 咁個仙人掌就會快o的生番o的根o架嘞, 又話少水唔會死, 多水就會死 !

回復

sam 發表於 2008-4-21 19:47:29 |顯示全部樓層
原帖由 ppchu 於 2008-4-20 20:45 發表

原來係你......嘩.....收埋咁多女王 做小老婆呀....hehe....

肉毒+苦苣苔毒嘅症狀!
回復

Siuszemui 發表於 2008-5-2 00:31:00 |顯示全部樓層
原帖由 龍劍飛 於 2008-4-20 21:47 發表

今日我經過佢檔口, 聽到佢同旁邊o既途人講, 淋少o的水, 咁個仙人掌就會快o的生番o的根o架嘞, 又話少水唔會死, 多水就會死 !

咁, 應該點種呀? 請教
回復