作者: soniamok 發表于 2007-7-26 22:29:19
2623 11
係發叔場度影的,另想問 245 的名字有人知是什麼嗎??

tata 發表於 2007-7-27 00:05:33 |顯示全部樓層
嘩~影得好靚呀~我都買咗盆, 但係你影嘅呢盆下場實在好慘
回復

David 發表於 2007-7-27 00:39:00 |顯示全部樓層
Really? what happened to it???
回復

tata 發表於 2007-7-27 00:43:20 |顯示全部樓層
原帖由 David 於 2007-7-27 00:39 發表
Really? what happened to it???

去咗垃圾桶, 說來話長, 下次有機會再話你知

sonia,

george話呢棵叫火鳥, 但就唔知英文名~
回復

soniamok 發表於 2007-7-27 10:05:24 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2007-7-27 00:43 發表

去咗垃圾桶, 說來話長, 下次有機會再話你知

sonia,

george話呢棵叫火鳥, 但就唔知英文名~

Thanks krista & george !!  因為係字花對照表度搵唔到有 No. 245。

另外,想問呢盆點解會去咗垃圾桶既 ?? 圖中呢盆花係放係門口第一行果欄架喎,我見到咁靚想要,發叔仲係後幾欄位置搵一盆俾我添,不過冇花冇 lum。但昨日細心 d 睇,竟見到有側芽喎。而家唔知留唔留佢好呢!?
回復

tata 發表於 2007-7-27 10:33:11 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-7-27 10:05 發表

Thanks krista & george !!  因為係字花對照表度搵唔到有 No. 245。

另外,想問呢盆點解會去咗垃圾桶既 ?? 圖中呢盆花係放係門口第一行果欄架喎,我見到咁靚想要,發叔仲係後幾欄位置搵一盆俾我添,不過冇 ...

原來門口仲有一棵呀~我講嗰棵係喺最尾嗰行架
回復

比得大帝 發表於 2007-9-2 12:51:43 |顯示全部樓層
我個245花展時買, 現在也開花, 但没你的紅
245A (Small).JPG
245B (Small).JPG
回復

Tony 發表於 2007-9-3 00:25:10 |顯示全部樓層
原帖由 soniamok 於 2007-7-27 10:05 發表

另外,想問呢盆點解會去咗垃圾桶既 ?? 圖中呢盆花係放係門口第一行果欄架喎,我見到咁靚想要,發叔仲係後幾欄位置搵一盆俾我添,不過冇 ...

我之前去發叔度,見到棵A3,超多花,但發叔話唔賣喎,之後發叔後幾欄位置搵一盆俾我,一樣有好多花ga
回復

GOODluck20x 發表於 2007-9-4 10:41:43 |顯示全部樓層
245 好靚呀!      
AV好難種我都係做觀眾好d  
回復

tata 發表於 2007-9-4 10:57:02 |顯示全部樓層
跟貼一張先

上之喺發叔度買架

上之喺發叔度買架
回復

soniamok 發表於 2007-9-10 17:56:26 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2007-9-2 12:51 發表
我個245花展時買, 現在也開花, 但没你的紅

頂樓那幅圖是在發叔場度影的,我買的那盆剛也開花了囉,花色也算正常,跟發叔那棵一樣呢!
回復

kong 發表於 2007-9-10 18:02:51 |顯示全部樓層
好靚呀,唉!幾時先輪到我貼開花照呢
回復