標左好多藍莓芽,有無人想要? -- 已郵寄種子/已完成交收

作者: beauty_pet 發表于 2012-3-28 10:35:26
4822 43

有成十幾棵,諗住無咁好彩會發晒,而家多得滯....
有無有心人收留佢地呀?????

( 我只係會留返三,四棵自己種)

要既留mail方便聯絡呀,唔該晒,
種子不會郵寄,因會死.....(咁就浪費了一條生命)

我會比約十棵有心人,九龍城區取~~~

更新 小苗發放情況 :

1) kwc430 ( 等你覆我)
2) lam19870811 ( 已約好交收)
3) wpwong ( 等你覆我)
4) cora (等你覆我)
5) be753 (等你覆我)

種子發放情況 : ( 已寄出,請留意信箱)

1) 羅孖媽
2) linda_lee209
3) enemy
4) wpwong
5) Roger

可能我做得有小小混亂,希望大家見諒,我都係想大家種得開心...
下次再有苗多,我再分比大家.

------------------------

已完成所有交收,請農友們珍惜種子及苗喇,有收成記得post上來呀~!

評分

查看全部評分

kwc430 發表於 2012-3-28 10:37:17 |顯示全部樓層
(1) kwc430 (thanks)
回復

羅孖媽 發表於 2012-3-28 11:00:20 |顯示全部樓層
(2) 羅孖媽~想要2棵,最好3棵 因為聽講要兩棵授粉先可有藍莓,謝你﹗
回復

lam19870811 發表於 2012-3-28 11:11:50 |顯示全部樓層
(2) 羅孖媽~想要2棵,最好3棵 因為聽講要兩棵授粉先可有藍莓,謝你﹗
(3)lam19870811 想要2棵或以上
回復

happyjoyjoy 發表於 2012-3-28 11:34:40 |顯示全部樓層

(4) happyjoyjoy  要2棵或以上thx!
回復

wpwong 發表於 2012-3-28 11:35:00 |顯示全部樓層
lam19870811 發表於 2012-3-28 11:11
(3)lam19870811 ...

(4) wpwong (想要2~3棵...MANY THANKS)
回復

mummy 發表於 2012-3-28 11:35:24 |顯示全部樓層

(4) mummy (請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想要2棵,最好3棵)謝.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

lok_1980  嘩,我開始懷疑你家有一個花園的,有咁多地方種野,好羨慕。  發表於 9 分鐘前

我鍾意食藍莓吖.仲可以用藍莓做旦糕添.
仲有喺我嘜都想玩,我喺花展都買咗黑皮冬瓜種籽,唔理噤多試用9吋盆喺花槽種,唔知得唔得嫁,就喺因為阿女鍾意飲冬瓜湯,所以我夾硬嚟,試吓得唔得.阿老板教我可以剪頂去控制佢高度.
如果我家有一個花園,我就會種芒果,荔枝,龍眼......我全部都鍾意食

希望你快d有個果園~~  發表於 2012-3-28 18:07
嘩,我開始懷疑你家有一個花園的,有咁多地方種野,好羨慕。  發表於 2012-3-28 11:40
回復

Cora 發表於 2012-3-28 11:47:35 |顯示全部樓層
1) kwc430 (thanks)
(4) mummy (請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想
(5) Cora (謝! 想要2棵可以嗎?)
回復

happyamydog 發表於 2012-3-28 11:50:18 |顯示全部樓層

(4) mummy (請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想
(5) Cora (謝! 想要2棵可以嗎?)
(6) happyamydog (2棵pls)
回復

Cora 發表於 2012-3-28 11:50:27 |顯示全部樓層
修正:
(5) wpwong (想要2~3棵...MANY THANKS)
(6) mummy (請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想
(7) Cora (謝! 想要2棵可以嗎?)

評分

查看全部評分

回復

be753 發表於 2012-3-28 12:03:05 |顯示全部樓層
(5) wpwong (想要2~3棵...MANY THANKS)
(6) mummy (請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想
(8) be753 (想要2棵或以上, THX!)
回復

mummy 發表於 2012-3-28 12:12:10 |顯示全部樓層

(3) lam19870811 想要2棵或以上
(6) mummy ((請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想要2棵,最好3棵)謝.
(8) happyamydog (2棵pls)
(9) be753 (想要2棵或以上, THX!)
回復

適少少 發表於 2012-3-28 12:29:16 |顯示全部樓層

(6) mummy ((請問喺咪可以盆種?如果確實要兩棵授粉先可有藍莓,同樣想要想要2棵,最好3棵)謝.
(10)適少少(thx!!! 想要2棵)係咪太遲呢
回復

enemy 發表於 2012-3-28 12:51:42 |顯示全部樓層
(11) enemy..後補得唔得呀~
回復

bbhk 發表於 2012-3-28 13:45:24 來自手機 |顯示全部樓層

請問藍梅樹會有多高?係種子or藍梅核發芽?想種好多野但太少地方

我Google過,一般高1m-3m,有些只高50cm-100cm.  發表於 2012-3-28 23:26
回復

linda_lee0209 發表於 2012-3-28 15:07:27 |顯示全部樓層
(11) enemy..後補得唔得呀~
(12)我想要一棵ja!!(thx)我係你另一個post話想要,o甘會否優先ga~~
回復

beauty_pet 發表於 2012-3-28 22:53:47 |顯示全部樓層

咁多位,因為我會分10棵 ( 每人兩棵),所以頭5位 :

(4)  happyjoyjo
(5) wpwong

我會私下聯絡你地交收了 (會group 埋同一日,如果你個日唔得,機會可能比二個喇)

我仲有大約30粒的藍莓種子,其他人想要嗎? ( 唔保証發芽率,不過同我而家種既同一批)

重有唔見左我呀!  發表於 2012-3-28 23:04
回復

beauty_pet 發表於 2012-3-28 23:03:43 |顯示全部樓層
linda_lee0209 發表於 2012-3-28 15:07
(3) lam198708 ...

種子你會唔會要呀??因為好似對其他人唔公平咁,其實佢地既發芽率都偏高,你有興趣就留mail喇~
回復

mummy 發表於 2012-3-28 23:08:13 |顯示全部樓層
走咗去搵藍莓資料,返嚟登記變咗哽頸6
回復

beauty_pet 發表於 2012-3-28 23:12:39 |顯示全部樓層
mummy 發表於 2012-3-28 23:08
走咗去搵藍莓資料,返嚟登記變咗哽頸6

唔好意思呀,種子你有無興趣?
回復

123下一頁