八掛一問 - 好耐以前的清新花園- 有無人去過

作者: p@g 發表于 2008-4-1 20:13:35
4606 10
好耐以前....大約都有10年前
花虛有一輛貨車專賣紫羅蘭
後期搬左入花墟華邦商場一間小鋪

由於我當年有一段時間無去花墟
當我幾年前再去這鋪
已空置了

我有他當年的名片
是清新花園
地址: 大埔 林村 梧桐寨村 (不過我無去過)

唔知大家知唔知他的去向
我記得他的花花好靚
MTRLB_CHRIS 發表於 2008-4-1 20:20:19 |顯示全部樓層
我細細個都係果度買花...個個星期都同阿媽去嫁
回復

p@g 發表於 2008-4-1 22:16:22 |顯示全部樓層
原帖由 MTRLB_CHRIS 於 1/4/2008 20:20 發表
我細細個都係果度買花...個個星期都同阿媽去嫁

咁你知唔知佢去左邊?
回復

MTRLB_CHRIS 發表於 2008-4-1 22:31:12 |顯示全部樓層
我都唔知--有冇果個人電話?
回復

p@g 發表於 2008-4-2 12:39:29 |顯示全部樓層

回復 4# 的帖子

有佢手提電話...
(不過我唔敢打去...好似好謊謬咁)
因為我一年多前從第二位花友聽聞佢好似中左風...
之後d事就唔知啦!)

所以...我其實有d擔心呢位叔叔近況
怕打電話去唔知點問好...
(因為我只係一個間唔中幫襯的一個客, 佢&佢老婆都認唔到我, 好似好唐突咁 )
回復

tata 發表於 2008-4-2 12:41:33 |顯示全部樓層
原帖由 p@g 於 2008-4-2 12:39 發表
有佢手提電話...
(不過我唔敢打去...好似好謊謬咁)
因為我一年多前從第二位花友聽聞佢好似中左風...
之後d事就唔知啦!)

所以...我其實有d擔心呢位叔叔近況
怕打電話去唔知點問好...
(因為我只係一個間唔中幫襯的一 ...

係呀, 據講大叔有病無種喇, 好懷念呀
回復

p@g 發表於 2008-4-2 13:47:00 |顯示全部樓層

回復 6# 的帖子

真係好懷念佢, 佢好好人, 跳舞好叻架 (見到d相)

我見到呢度無人提佢,
我都估到佢可能無種啦

希望佢身體健康
回復

江江 發表於 2008-5-15 08:38:13 |顯示全部樓層
Piggy
這個叔叔叫阿標...梧桐寨的AV花場佷大..很大..佔了半个山頭...
AV特多...温室形式種植
本來他有个弟弟幫手...后來弟弟轉揸的士...1998年11月他有call我....當時我正搬屋..未閒
后想起時...已.......  他电話..call机已改(我的存檔)
他的AV成盆開滿花..賣$20-40元/盒...好抵.....
回復

江江 發表於 2008-5-15 09:04:10 |顯示全部樓層
其实+年人事幾番新.....
記得當年觀塘鴻圖道...王生,王太的AV花店
逢星期六,日開半天...種AV的盆..植料..肥料種類很多
他窗边種了一株大花貓(粉紅点)全年開滿花...很美
后來聽聞夫妻移民加拿大.....
祝他們生活愉快....
回復

p@g 發表於 2008-5-15 09:30:36 |顯示全部樓層
原帖由 江江 於 15/5/2008 09:04 發表
其实+年人事幾番新.....
記得當年觀塘鴻圖道...王生,王太的AV花店
逢星期六,日開半天...種AV的盆..植料..肥料種類很多
他窗边種了一株大花貓(粉紅点)全年開滿花...很美
后來聽聞夫妻移民加拿大.....
祝他們生活愉快.. ...

多謝你的消息
始終大家也是有共同av嗜好
知道他身體健康很開心

希望大家永遠都身體健康, av常伴左右
回復

江江 發表於 2008-5-15 09:50:52 |顯示全部樓層
當年AV会有位成員..林xx
他種的AV特別大..好像椰菜 or 大白菜...但葉形排列就像魚鱗般...好美..
林生擁有ROB'S的品種很多....他告訴我知Rob's是一个博士...很愛種AV..當年艱苦經營
ROB'S在地牢植av....目錄表賣US$1.00...
愛花種花的人很多...很多...
借這小園地我祝普天下愛花之人心想事成...花開滿盆...生活愉快
回復