你地會唔會同啲貓貓狗狗同床瞓

作者: empire 发表于 2012-3-12 10:26:10
14854 56
vivi 發表於 2012-4-26 17:23:27 |顯示全部樓層
Claraslm 發表於 2012-4-26 15:50
我媽糖尿,但喜吃乳酪, 我們常禁止佢吃, 後來同意她只吃半杯, 開始時她吃了一半後試給貓BB吃少許, 貓B們試 ...

我d貓唔食乳酪, 但食麵包

除了豆豆這為食鬼乜都吃之外,柏林和珠姐是不吃人的食物的。  發表於 2012-4-26 21:34
我家的貓女喜歡吃靚麵包, 買返來放枱, 會比佢吔抓開個袋來吃, 屋企樓下的麵包店冇貓肯吃@-@  發表於 2012-4-26 17:44
vivi 發表於 2012-4-26 17:57:22 |顯示全部樓層
XDD Claraslm你d貓貓識食喎, 我果d, 俾貴包怇唔食, 係食方包
青蛙媽媽 發表於 2012-5-10 00:08:05 |顯示全部樓層
vivi 發表於 2012-4-26 17:23
我d貓唔食乳酪, 但食麵包

貓食麵包, 我真係唔知wo, 我個隻又唔會食麵包~
八掛妹 發表於 2012-6-12 16:03:14 |顯示全部樓層
不會上床睡,但會睡床邊
myrthk 發表於 2012-6-26 16:49:27 |顯示全部樓層

我有養狗,但系比距同瞓一陣,大概2分鐘,過夜就免羅。
太陽鳥 發表於 2012-6-28 00:42:09 |顯示全部樓層
小狗睡床邊 ,衛生 D 好!以前我養貓,睡房是貓禁地 tim
acmc 發表於 2012-7-3 12:22:14 |顯示全部樓層
青蛙媽媽 發表於 2012-3-13 18:11
我女同學仔d家長, 有次同佢地食早餐, 佢地講個主人同d貓狗訓埋張床, 好污衊, 我即刻唔出聲, 又講道d人叫隻 ...

我由細養狗養到大, 好鐘意狗, 但從來都無同狗同床, 我自己落過街, 都唔會就咁瞓上床, 一定係沖好涼穿上乾淨睡衣才會上牀睡, 聽咗你哋可能會覺得好好笑, 我以前隻愛犬出街, 係唔會坐地下, 佢小時帶佢出街, 我曾經話過佢, 地下汚穢出街唔好坐地下, 講過一次咋, 自此之後我哋去公園玩, 我有我地去swing, slide, 佢有佢自已揾公園的椅坐, 有時太高跳唔上, 會走來叫我哋幫佢, 養佢好似養個人仔咁, 我哋個個都好錫佢.
cloudchime 發表於 2012-12-24 11:25:08 |顯示全部樓層
夏天我未瞓就瞓床上,我瞓佢就去佢吊床度瞓.冬天瞓係被上面多,好少會入被入面瞓,除非佢想按摩.夜晚會俾佢整醒幾次,俾佢入被入面按摩,按完舒服完就走. 朝早會等我醒, 醒左又要按摩完先可以起床
candy- 發表於 2013-6-8 10:40:12 |顯示全部樓層

我一向抗拒同狗狗訓,但自從養隻細史立莎後,就被佢純服左我
話說某年冬天好凍好凍果幾日,去朋友家睇佢剛出生的小狗
發現有一隻好瘦弱的狗女BB,被其他兄弟蝦,我忍唔住帶左佢返屋企
己經是1個月大,但細隻到可放在大褸衣袋內,而且又凍到得十度左右
我索性將佢袋在袋裡,跟我一齊入廚房,我煮餱,佢伸個頭睇住我做野
晚黑佢唔肯訓,原來凍得緊要佢訓唔著,結果抱左佢上床同我訓
久而久之,佢同人一樣,而家要冚被訓,當左自己係人@0@

可以放進衣袋的小狗

可以放進衣袋的小狗

我貓貓冬天都要冚被,仲鐘意用枕頭~  發表於 2013-8-11 11:40
楊楊 發表於 2013-8-8 15:49:13 |顯示全部樓層
我會同貓貓一齊瞓, 無佢係我身邊, 我會瞓唔著...   
kingtze1 發表於 2014-1-21 11:54:33 來自手機 |顯示全部樓層
其中一隻要晚晚攬住瞓,其他那些圍住周
ion_cat 發表於 2014-1-26 18:26:04 來自手機 |顯示全部樓層
我依家無養貓,但以前有一隻成日要瞓喺我肚上面,間中用頭頂我塊面叫醒我。
cftleona 發表於 2014-1-27 16:00:02 |顯示全部樓層
我屋企有兩隻狗仔,如果得我自己係屋企,佢地都可以一齊訓,不過男主人係到就唔得喇,不過隻邊界牧羊仔成日偷偷上黎XD, 之後俾人趕都唔理,只人抱佢落去....
hecate 發表於 2014-1-31 14:04:00 |顯示全部樓層
養左頭狗十幾年隻狗好活潑架,
哈,乜都聽主人話係見到男朋友就會好好好呷醋,日日一齊訓都用屁股得住佢
帶佢去同其他狗仔一齊玩時正係識得係咁比大班狗起到咬咬咬幾開心
真係每年都帶狗狗去double check下架媽,見到狗仔健康開心
逗到自己鬼咁開心呀,阿哈哈…正!!!
八王爺 發表於 2018-10-9 12:09:53 |顯示全部樓層
好驚!?怎可能同睡,張床好多毛!
Policyholder 發表於 2019-1-23 15:28:25 來自手機 |顯示全部樓層
狗一定唔準走上床,貓就七可以
icesea 發表於 2019-12-12 23:31:49 |顯示全部樓層
我,貓可以,狗不可以!