請求修改網站軟件,令 iPhone 可直接貼圖

作者: 草青 發表于 2012-3-6 19:50:14
3029 16
如果可以真的很多人受惠!謝謝
比得大帝 發表於 2012-3-7 09:37:36 |顯示全部樓層
ANDROID機可以UPLOAD, 而iPhone唔得, 咁後唔係要叫George Hotz修改呢?
回復

athernas 發表於 2012-3-7 10:58:15 |顯示全部樓層
支持啊!好多時用iphone影咗但又懶link電腦出post.依家都好少share 成果出來.如果iphone可以直接upload相真係會方便好多.
回復

比得大帝 發表於 2012-3-7 11:51:14 |顯示全部樓層
以我所知, 園藝館網頁沒有 iPhone 版 和 Android 版之分, 如果Android機可上載圖片, 而iPhone機唔得, 哩個真係唔知係唔係 iPhone本身嘅問題.

回復

八王爺 發表於 2012-3-8 17:02:49 |顯示全部樓層
喺iPhone的問題。
如果想貼圖,請放棄你的「哀瘋」,轉用「安卓」。

工作多用蘋果(-_-)......  發表於 2012-3-14 23:55
咁做完全係歧視喎……  發表於 2012-3-10 16:43
<越獄> 得唔得呀?  發表於 2012-3-9 10:47
>< 我係蘋果迷@@"  發表於 2012-3-8 22:27
回復

八王爺 發表於 2012-3-9 11:11:40 |顯示全部樓層
quot 孖吉: <越獄> 得唔得呀?

唔敢 JB, 過咗保養期先喇!
回復

doncheng 發表於 2012-3-10 10:14:09 |顯示全部樓層
支持樓主!

我都覺得唔喺主任嘅問題,喺萍果嘅問題。萍果個心爛,冇得救。  發表於 2012-3-15 09:56
支持樓主就要聯名寫信俾蘋果嘞.  發表於 2012-3-12 23:37
回復

草青 發表於 2012-3-15 18:44:00 來自手機 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2012-3-9 11:11
quot 孖吉:  得唔得呀?

唔敢 JB, 過咗保養期先喇!

同JB冇關係
回復

bonohk 發表於 2012-3-16 16:54:19 |顯示全部樓層

Try to installation Safari Uplosd Enabler via Cydia.

Add Sources also
cydia--->manage--->sources--->edit--->add link
1.http://apt.178.com
2. http://apt.weiphone.com

謝謝提供!  發表於 2012-3-23 00:16
對我黎講好有用~ 多謝分享~ ^_^  發表於 2012-3-16 17:20
回復

比得大帝 發表於 2012-3-16 17:34:26 |顯示全部樓層
都話唔好用唉瘋啦, 咁鬼煩.
回復

小雷子 發表於 2012-3-17 01:06:26 |顯示全部樓層
我係新會員,請問唉風現在未能直接上傳相片?
有咩方法可以解決?
回復

八王爺 發表於 2012-3-17 22:52:26 |顯示全部樓層
乜唔喺上面教咗用safari 上傳了?
回復

gunbuster363 發表於 2012-3-21 11:37:50 |顯示全部樓層
呢個網真係有待改善.............可惜無人理會
回復

Karine 發表於 2012-3-21 16:33:20 |顯示全部樓層

呢個網真係有待改善.............可惜無人理會<<<< 某程度上同意 ~

版面或軟件能夠提供方便, 令會員們能順心好多囉

由其相片上傳方面, 唔理 "愛瘋" 是否能 upload 相, 這個網本身 upload 相片都有限制, 要攪一輪先可以 upload 到, 而家就算我响 "愛瘋" 度攪細左張相, 但都不能上傳相片呢就更加令人氣餒

所以, 希望主持人能改軟件, 令智慧型電話能輕易上傳相片同發新日誌, 謝謝

RE : 多謝兩位大大點評 ~ 我只希望+講出自已既訴求, 變唔到都吾會攪咁多野咯, 如果繼續唻呢度, 都會唸到方法解決既 ~

手機不能上傳相片, 是iPhone的問題. 興園藝館無關. 要怪就怪George Hotz.  發表於 2012-3-22 12:42
我覺得愛瘋不能上傳圖反而是好事。大家少啲用手機上網,多啲做其它事! ^_^  發表於 2012-3-22 10:37
回復

八王爺 發表於 2012-4-13 17:58:11 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-4-13 09:11
iPhone上傳不了圖片, 而Andriod 可以, 應該是iPhone 的問題, 其實iPhone的設計, 就是要限制用家, 只可用 ...

搞咁多嘢,不如轉用 安卓手機易得多。

回復

比得大帝 發表於 2012-4-13 16:11:48 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2012-3-21 16:33
呢個網真係有待改善.............可惜無人理會

iPhone上傳不了圖片, 而Andriod 可以, 應該是iPhone 的問題, 其實iPhone的設計, 就是要限制用家, 只可用他們提供的程式.  單係要用家剪細張電話咭, 又冇藍牙等, 就知iPhone有幾黑心.

不過我都同意, 園藝館應研究如何方便upload圖樣, 即係 好似 Facebook, 網上相簿等, 自動裁細上傳的圖片.

我再試吓pm 管理員, 睇吓有冇得搞.

回復

Karine 發表於 2012-4-13 22:18:07 來自手機 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2012-4-13 16:11
iPhone上傳不了圖片, 而Andriod 可以, 應該是iPhone 的問題, 其實iPhone的設計, 就是要限制用家, 只可用 ...

iPhone 的介面及程式的確比較有獨特性,可以說她霸道,亦可以說這是她成功之道,早前能走得比同行前。維護自己創作的,不算是個大錯,有前瞻性思想及走在前頭,必有擁護者。既然我選擇用佢,我都認命,再想辦法怎樣去解決遇到既問題囉,這是我對自己選擇所要付既代價。

此網站內有豐富的內容,如若再有容易上手的軟件協助,內外在美兼備,prefect。不過又咁講,要寫過個程式或加外置軟件,可能所費不菲,呢個網站會員免費登記,收入靠小量廣告及捐款 。但意見一定要比既

在此先行謝謝 Peter 大大幫忙跟進。
回復