如要去天后MARK ONE食野請小心

作者: Wallonce 發表于 2011-11-10 20:32:19
4276 15

http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=38887

我寫呢編食評唔求人理解, 只係覺得點解可以咁做?!
我2年在砲台山的日子中, 不時去呢間食野,
近1年來看著有服務的侍應生慢慢唔見, 得批沒有用心去服務的侍應來招呼客人
或者佢地是有點點禮貌, 但完全是不接受客人的意見,
由食品出錯到今次煮唔熟就拎出黎,大大小小都忍了5-6次
有時是貨不對版, 有時是存心騙人, 以為食客是為填飽個肚什麼都不懂的人
侍應連天使麵跟扁意粉都不會分, 還敢跟客人說扁意粉的一類
本來有芝士在面的肉意粉, 出了茄汁底的還說沒有錯, 問他芝士在哪及芝士是個菜夠嗎時?
要佢拎餐牌出黎時就話可能出錯, 之後拎番入廚房, 再送番一模一樣的下來,
只是多了個由冰箱拿出來未經煮過的用芝士碎出來, 還說如果不夠可以給你芝士粉.!! 結果搞肚了一星期
請問一間中檔次的餐飲為何可以這樣對客人, 我次次說都是好聲好氣希望佢拎番貨真價實的真品出來
我也做過廚, 我明白在廚房有時好多時材料不足, 或來貨出錯的問題, 但不代表不改餐牌而照出錯野,
希望個客人會不知道而蒙混過關, 這是不忠不實的行為, 行商最忌, 更何況是給人吃下肚子的.
啞忍了這麼多次後, 星期一我先吃了的黑松露生豚肉意大利飯後, 再換我炭頭豚肉意大利飯
真的受不了, 辛苦工作只為求食好少少結果被害到病, 錢花了可以算, 但誰來賠我健康?
星期二早上6點幾入了急症, 番院一天才出來= =真係不幸中大幸

炭一舊

炭一舊

皮有皮睇唔出係生...食落口成口血

皮有皮睇唔出係生...食落口成口血

仲要唔平= =

仲要唔平= =

評分

查看全部評分

ChowChow 發表於 2011-11-10 20:39:24 |顯示全部樓層
吾係好明砲台山無其他野食架啦
俾機會佢都吾好搵個肚`較飛'好喎
其實係咪可以舉報佢呢?
回復

Wallonce 發表於 2011-11-10 20:42:18 |顯示全部樓層
ChowChow 發表於 2011-11-10 20:39
吾係好明砲台山無其他野食架啦
俾機會佢都吾好搵個肚`較飛'好喎
其實係咪可以舉報佢呢? ...

佢以前比較好食, 以後都唔會再去= =
跑台山行天后算多野食, 但好食既唔多>.<
日子一耐就會食到厭
要15人同時一齊中毒先會入到佢案
同我食既同事都有人瀉
不過都舉jo佢啦= =睇下點死!

愛之深.......恨之切  發表於 2011-11-10 22:33
回復

yanfung 發表於 2011-11-10 21:07:05 |顯示全部樓層
Wallonce 發表於 2011-11-10 20:42
日子一耐就會食到厭  ...

依家冇事就好了。小心身體

係LOR>.< 呢幾日都食藥食到飽  發表於 2011-11-10 21:13
回復

yanfung 發表於 2011-11-10 21:15:50 |顯示全部樓層
Wallonce 發表於 2011-11-10 20:42
日子一耐就會食到厭  ...

唔掛之得幾日唔見你咁。 你尋日唔係約左人交收咩?? 咁你未冇去到囉
回復

Wallonce 發表於 2011-11-10 21:17:09 |顯示全部樓層
yanfung 發表於 2011-11-10 21:15
唔掛之得幾日唔見你咁。 你尋日唔係約左人交收咩?? 咁你未冇去到囉

朱個到未約實時間GA, 樓主話可以改時間麻>3<
回復

yanfung 發表於 2011-11-10 21:20:39 |顯示全部樓層
早講幫你拎埋
回復

Wallonce 發表於 2011-11-10 21:22:29 |顯示全部樓層
yanfung 發表於 2011-11-10 21:20
早講幫你拎埋

假如我早知自己入院= =實同你講
回復

yanfung 發表於 2011-11-10 21:28:03 |顯示全部樓層
Wallonce 發表於 2011-11-10 21:22
假如我早知自己入院= =實同你講

等你好返少少~ 先再拎辣椒。。我留返一株大既比你
回復

Wallonce 發表於 2011-11-10 21:31:40 |顯示全部樓層
yanfung 發表於 2011-11-10 21:28
等你好返少少~ 先再拎辣椒。。我留返一株大既比你

好多謝你>3<
回復

比得大帝 發表於 2011-11-11 09:48:18 |顯示全部樓層
RISOTTO賣390, 唔嘢少喎, 不過MUSHROOM RISOTTO又相差咁遠嘅?

anhiwan 好多謝你既解答=3其實佢係中價貨, 但九流水準= =  發表於 2011-11-11 12:26
係5份合共390啊  發表於 2011-11-11 10:26
回復

owlcyr 發表於 2011-11-11 12:17:50 |顯示全部樓層
市面而家好多呢類完全唔入流但收得貴的"餐廳"
回復

wilson11 發表於 2011-11-11 15:12:06 |顯示全部樓層
好過份wor
唔好食都算, 影響身體是大
回復

jellyfishy 發表於 2011-11-11 15:18:55 |顯示全部樓層
忍了5-6次!  樓主你都好好人, 俾咁多次機會佢~

豬肉都煮唔熟, 真係幾危險~

仲有, 我發現近年香港某d 門市服務變差了, 特別係食館和零售店, 唔知係咪多左生意, d 侍應大派左? 有時都幾令我氣頂~
回復

Wallonce 發表於 2011-11-11 22:30:23 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-11-11 15:18
忍了5-6次!  樓主你都好好人, 俾咁多次機會佢~

豬肉都煮唔熟, 真係幾危險~

唔係我好人, 係好食既野真係好少, 佢以前係好好食, 拍得住百幾蚊一餐個d, 但而家就廿雞都唔會去食
回復

jay嵐 發表於 2011-11-16 19:53:21 |顯示全部樓層
好嚇人啊~
我都試過食一條冰心腸 = ="
佢比過新一條我
回復