返回列表 發新帖

你最希望收到的聖誕禮粅是什麼?

作者: laughing 發表于 2011-10-27 23:57:37
7185 50
jellyfishy 發表於 2011-11-2 09:33:25 |顯示全部樓層
corina 發表於 2011-11-2 00:20
我大家姐去加拿大讀書,二家姐去英國讀書,到我時所以屋企已經冇能力再供去外國讀書,始終留係香港讀真係平好 ...

咁啱有花友講起聖誕禮物和考試壓力, 我就想起呢件事囉.
覺得在香港讀書好辛苦, 我本性鍾意周圍浮乜都玩, 坐定定讀書真係想嘔架~

那時公公婆婆(媽咪的父母)過身不足一年, 媽咪已經好寂寞了, 我唔想為左自己, 掉低呢個咁錫我的媽咪, 所以破釜沈舟, 唔俾後路自己, 除左jupas, 乜都唔報.

現在回想, 我讀書資質不足, 好彩上天照顧, 成績啱啱夠入U~ 好彩好彩~~~
回復

puffycream 發表於 2011-11-3 23:44:15 |顯示全部樓層
Karine 發表於 2011-10-28 10:01
要提囉 ! 仲要講明要咩架, 無驚喜又好似自已買咁, 如果可以自動波花小小心思已經好 ok 囉 !

記得有年生 ...

咁啱既?   我老公都係咁,要提,又係試過去花墟叫我自己揀........

一係就要我自己講要乜,唔係就......會整件估唔到既奇怪野比我,例如送一盒模型比我呢個從來都唔砌模型既人,重要情人節送一盒,我完全無郁過盒野,到生日又送一盒比我      要我忍不住開口問佢覺唔覺我有砌過模型呢?先醒水唔再送  

你都好..佢帶你去叫你自己揀..我老公只送過一支差D甩頭既玫瑰花比我,我好開心時...佢仲要加一句...係街被個妹妹仔迫佢買...送比人無人要咪攞番黎囉  發表於 2011-12-10 17:54
回復

Karine 發表於 2011-11-4 10:03:22 |顯示全部樓層
puffycream 發表於 2011-11-3 23:44
咁啱既?   我老公都係咁,要提,又係試過去花墟叫我自己揀........

一係就要我自己講要乜,唔係就...... ...

我而家有好多野想要, 所以我會講明我要買咩 ~ 總之佢要預畢數比我開支 ~ 呵呵 ~

佢而家深切體會男人養家不可單用 "飯" ~
回復

龍龍龍 發表於 2011-11-4 20:07:40 |顯示全部樓層
禮物是代表家人、親戚、朋友、同事、同學等等對你的一番心意,千祈不可計交呀。
回復

laughing 發表於 2011-11-5 11:21:18 |顯示全部樓層
大家可以考慮做獨一無二DIY(Do It Yourself)小禮物,物輕情義重。
回復

gunbuster363 發表於 2011-11-22 10:22:58 |顯示全部樓層
我最希望收到的聖誕禮物係:"今年你唔駛送野比我啦" + "聖誕果晚留響屋企"
咁我就可以休息一天了
回復

八王爺 發表於 2011-11-22 16:49:14 |顯示全部樓層
依家忽然想收到一首聖誕歌。
回復

jack872184 發表於 2011-11-22 16:56:36 |顯示全部樓層
回復

laughing 發表於 2011-12-10 14:10:38 |顯示全部樓層
聖誕月啦!

有無向你的至愛、家人、親戚、朋友明示或暗示你最希望收到的聖誕禮粅是什麼呢?

祝大家聖誕怏樂!

我己經預計咁收左...希望天公做美...可以過一個白色聖誕  發表於 2011-12-10 17:56
回復

比得大帝 發表於 2011-12-14 14:25:06 |顯示全部樓層
以前有送禮物給同事的習慣, 依家返咗大陸, 冇送禮物.

今年和太太去北海道過一個白色聖誕.
回復

laughing 發表於 2011-12-25 16:01:55 |顯示全部樓層
聖誕怏樂!

"LONG TIME AGO IN BETHLEHEM SONG - LYRIC AND SLIDE SHOW"
http://www.youtube.com/watch?v=2iRzz3YrukY
回復