你有養過的寵物

作者: gtrnismo 发表于 2008-3-20 15:35:00
21201 82
cedric523 發表於 2008-6-18 10:12:48 |顯示全部樓層
我好少見到橙紅色, 係咪好淺色架? 有無什麼東西的 colour 好似佢架 ?
我阿妹個隻好明顯係粉紫色, 全身的顏色都好平均
另外的兩隻都是 dark brown( 平時食得的蟹o既顏色 ), 希望佢哋脫殼後會靚點啦.....
係喎, 你三隻係邊度買架 ?
我前兩隻係金魚街中間十字路口買的, 紫色那隻係近臭豆腐店有賣寄居蟹的第二間
Tony 發表於 2008-6-18 12:43:29 |顯示全部樓層
深色,魚街囉 ,十字路口,許留山斜對面,有D爬蟲類賣嗰間,$10隻
其他2隻就係右手邊過幾間鋪
cedric523 發表於 2008-6-18 14:31:59 |顯示全部樓層
我星期一去十字路口睇已經得番一隻寄居蟹, 通常得一隻會比較難賣, 因為無得揀
Tony 發表於 2008-6-18 19:38:42 |顯示全部樓層
係其他區,冇咩鋪頭賣,得最後一隻,都應該會好易賣出呱
魚街就.....太多其他鋪頭賣啦~~不過,隻蟹蟹健康ge話,又唔同講法
cedric523 發表於 2008-6-19 09:59:05 |顯示全部樓層
你話你有一隻灰白係深橙紅色, 會唔會係橙紅陸寄居蟹, 唔係灰白 ?
我嗰隻紫色到咗第三天仲好驚人, 一見到我就走去角落頭, 或躲進殼內, 點可以幫佢無咁驚呀
Tony 發表於 2008-6-19 12:24:50 |顯示全部樓層
灰白黎ga,同灰白D特徵一模一樣 ,睇過一個網頁,話灰白好多色ga
sammyzoe 發表於 2008-9-24 15:57:25 |顯示全部樓層
貓,狗,鼠,兔,鳥,鸚鵡,雞,猴,金魚,鯉魚,淡水魚,陸龜,水母,
都有樣過
o_yeah 發表於 2008-12-14 15:44:57 |顯示全部樓層
我養過狗,淡水魚,蝦...
martini 發表於 2008-12-14 20:28:01 |顯示全部樓層
2.  狗  
12.  鹹水魚
14.  蝦+蟹+螺
16.  水母+八爪魚
zz=] 發表於 2009-1-12 13:46:55 |顯示全部樓層
我9樣- -
carlo 發表於 2009-1-12 17:36:24 |顯示全部樓層
貓 , 狗 , 倉鼠 , 雀 , 龜 , 魚 , 兔 , 雞仔 , 鴨仔 , 蝌蚪 ,生坑蝦 ....... 都係呢 D 咋 !
麥皮梳打爸 發表於 2009-1-25 02:30:55 |顯示全部樓層
我養緊狗同埋淡水魚
hellokitty_971 發表於 2009-1-29 19:06:27 |顯示全部樓層
最鍾意養狗同魚
小女子 發表於 2009-2-17 19:22:27 |顯示全部樓層
我養緊 2 隻巴西龜 ; 2 條金魚 ; 5 條鬥魚 ; 6 隻彩鳳 ; 3 隻愛情鸚鵡
bonbonpig 發表於 2009-2-20 13:04:29 |顯示全部樓層
細細過養過紅耳
可惜很快瓜了
細個又唔識去研究死因
所以宜家都好..好似對隻野唔住咁
cross 發表於 2008-3-24 23:46

唉..我細過養龍貓....又係咩都唔知....
當佢人咁...仲同佢曬太陽...
就係咁比我玩死左喇!!!!
theresagood 發表於 2009-5-6 16:29:37 |顯示全部樓層
6,11,13,14,15
siufei 發表於 2009-9-3 22:05:03 |顯示全部樓層
我以前養過貓, 狗, 松鼠, 倉鼠, 田鼠, 兔仔, 白鴿, 彩鳳鳥, 鸚鵡, 雞, 鴨仔, 金魚,
豬仔魚, 孔雀魚, 紅黑劍魚, 蝌蚪, 龜仔.... 仲有金鳳甲虫, 同蠶虫等等, 都幾雜,
但現在只養貓貓, 已足夠啦 !!
angel-tsang 發表於 2010-2-19 17:58:45 |顯示全部樓層
我養過倉鼠,金魚, 龜仔......嗯,少!!!
下一步挑戰狗仔!!!!!!!
s09194 發表於 2010-2-20 13:18:10 |顯示全部樓層
以前因為學校要拎巴西龜做實驗,但做完實驗之後冇人要佢地,覺得佢地好慘,所以拎左2隻番屋企=口=
紅豆包 發表於 2010-2-28 20:00:40 |顯示全部樓層
我養過,狗仔,貓仔,鸚鵡,彩鳳,麻雀仔,相思,雞仔,鴨仔,水魚仔,龜仔,青蛙,錦鯉,金魚,都係小時候養的,,,,,,,,,而家養緊熱帶魚同蝦仔!