返回列表 發新帖

種碗蓮比賽前期準備版~

作者: 麥家俊會長 发表于 2011-7-26 00:47:58
11084 49
Z133Z133 發表於 2011-7-31 11:32:20 |顯示全部樓層
好想玩,但冇位玩...全力支持!
winky 發表於 2011-9-1 16:03:30 |顯示全部樓層
我係新手可以玩嗎?我見會長的碗蓮種得好靚呀~又心思思想種下,不過唔知去邊度搵種子囉.....
Cora 發表於 2011-9-1 16:39:29 |顯示全部樓層
麥家俊會長 發表於 2011-7-29 14:10
"而家呢個時節荷花開始過造,要利用反季節培植在十月開花,新手可能有點兒那個,可以試下明春種,到時便更加感 ...

我支持會長攪e個比賽!e+時間唔係好啱,咪遲d lor! 加油呀!
適少少 發表於 2011-9-1 17:17:55 |顯示全部樓層

我都好期待  會長  出埸, 攪好 哩個比賽 , 加油啊.....
麥家俊會長 發表於 2011-9-1 21:34:30 |顯示全部樓層
現在是籌備的階段,我想大概在明年四月可以開始活動,請大家到時再留意~
也許到時會改一改"名目",可能不是稱為"比賽",而只是一般的交流,大家主要是享受栽種過程,互相分享成果,這樣的氣氛會更良好~
至於種子方面,正在計劃中,有決定會通知大家,歡迎大家繼續關注!謝謝!!

會長... 加油 ^.<  發表於 2011-9-24 17:02
加油!  發表於 2011-9-3 23:59
2020 發表於 2012-1-19 15:32:10 |顯示全部樓層
麥家俊會長 發表於 2011-9-1 21:34
現在是籌備的階段,我想大概在明年四月可以開始活動,請大家到時再留意~
也許到時會改一改"名目",可能不是稱 ...

幾時開始呀?我手上有幾粒碗蓮,好想一齊玩呀
麥家俊會長 發表於 2012-1-19 22:08:56 |顯示全部樓層
不覺又到新的一年了,我想大概在四月左右開始吧~
說明一點,我們所謂的"比賽",其實更好說是一個過程,過程中參加者甚至所有人要互相比較,參照,從中有所得益~
所以這裡不會有輸贏,希望大家清楚~
Z133Z133 發表於 2012-1-22 14:52:23 |顯示全部樓層
只要樂在其中..更勝比賽結果

+1  發表於 2012-1-26 14:08
Cora 發表於 2012-1-26 11:56:00 |顯示全部樓層
同意!
juju0268 發表於 2012-1-27 14:40:07 |顯示全部樓層
如果係搞我都想試吓, 我想種碗蓮好耐但搵吾到種子