重要通告(final version)

作者: wendy_choy_hk 发表于 2011-7-4 14:27:55
17646 77
八王爺 發表於 2011-7-14 14:31:00 |顯示全部樓層
好多謝哩個帖,咁我又知道一個方法,可以喺網上識女仔,約人做啲嘢!
Monk's 發表於 2011-7-14 14:47:45 |顯示全部樓層
八王爺 發表於 2011-7-14 14:31
好多謝哩個帖,咁我又知道一個方法,可以喺網上識女仔,約人做啲嘢!

王爺ICQ時代冇約過人出街?我有個friend個老婆都係ICQ friend
jellyfishy 發表於 2011-7-14 14:50:39 |顯示全部樓層
係咪因為我鍾意吹水呢, 呢個帖大家吹得好high~~~
catina 發表於 2011-7-19 10:21:12 |顯示全部樓層
唔好意思, 想請問, 前排收到有個人係呢度send訊息比我, 表示 "如果你想要魚骨頭的種子,我多的是。留下地址,我郵寄給你" ... 當然我冇透露任何資料比對方知, 但係, 如果我地收到呢d個人訊息, 除左忽略, 刪除, 仲應該點做呢?
jellyfishy 發表於 2011-7-19 10:28:16 |顯示全部樓層
catina 發表於 2011-7-19 10:21
唔好意思, 想請問, 前排收到有個人係呢度send訊息比我, 表示 "如果你想要魚骨頭的種子,我多的是。留下地址 ...

啊~~ 簡單d正面地回覆他,你不用了,謝謝.

對方或許出於好意,你沒想要的話,也可好意回應~~
比得大帝 發表於 2011-7-19 10:31:18 |顯示全部樓層
唔好意思, 想請問, 前排收到有個人係呢度send訊息比我, 表示 "如果你想要魚骨頭的種子,我多的是。留下地址 ...

1. 你和[他]是否相識
2. 你是否有表示過要魚骨頭的種子, 如果係, 佢可能係友善的提供
3. 如果你覺得打擾, 可以給他回覆, 不想要, 也請他以後不要發訊息給你
4. 如果你已表示不想和他再聯絡, 而佢繼續發訊息給你, 你才向版主投訴

多謝提點 我會提出呢個問題, 其實就係因為正正兩點: 1. 我唔認識此人; 2. 更冇表示過要魚骨頭的種子. 真係係好突然的情況下, 突然收到呢個訊息...  發表於 2011-7-19 10:46
比得大帝 發表於 2011-7-19 12:03:08 |顯示全部樓層

如果係1,2 的情況
你就用3,4 的方法處理了
claudiatang 發表於 2011-7-19 12:48:34 |顯示全部樓層
我只收到初登記花友PM我,問我要東西。我見是新人,所以都會答應分享給他們﹗總之不要有金錢來往、也不要問太多私人問題就算了﹗
catina 發表於 2011-7-19 14:03:25 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-7-19 12:03
如果係1,2 的情況
你就用3,4 的方法處理了

多謝建議, 我會試下先...
catina 發表於 2011-7-19 14:03:58 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-7-19 12:48
我只收到初登記花友PM我,問我要東西。我見是新人,所以都會答應分享給他們﹗總之不要有金錢來往、也不要問 ...

所以我至覺得好奇怪, 突然收到個咁樣的訊息...
仲一開始, 就叫我比個地址佢...
claudiatang 發表於 2011-7-20 08:31:29 |顯示全部樓層
采瑤媽﹗你約我一定赴約啦.......................
jellyfishy 發表於 2011-7-22 15:35:15 |顯示全部樓層
喂~ 我要行開幾日,大家好好照顧自己喇~ 唔好要人擔心呀~
saolan 發表於 2011-8-16 15:13:56 |顯示全部樓層
Thank you for the reminder! Can't imagine there are such people...
teresa2007 發表於 2011-9-21 22:47:14 |顯示全部樓層
好驚!好驚!好驚!好驚!
八王爺 發表於 2011-10-10 23:12:47 |顯示全部樓層
claudiatang 發表於 2011-7-19 05:48
我只收到初登記花友PM我,問我要東西。我見是新人,所以都會答應分享給他們﹗總之不要有金錢來往、也不要問 ...

睇番哩個帖,覺得很搞笑。

唔知依家仲有無啲咁嘅白撞!
金魚迷 發表於 2012-5-6 00:45:40 |顯示全部樓層
看過版規的內容了~
了解~
謝謝提醒喔~
花籠皇子 發表於 2012-11-24 09:04:21 |顯示全部樓層
KOOKOO 發表於 2011-7-4 18:41
老貓都會燒鬚 傾得多時有閃失 阿媽話孤男寡女 共處一室必有所失 ( PM / 私人消息 ) 係秘密房間 小心小心  ...

而家都冇乜人聽阿媽話