有香味蘭花開了

作者: violet_bb 發表于 2019-9-22 10:19:25
4338 73
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:33:36 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:28
我見到…………你買唔到啦!<span class="emoji emoji1f60e"></span>

今晚好怪,我打左幾行字,只出到一行!
回復

小雷子 發表於 2019-9-23 00:34:33 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:33
今晚好怪,我打左幾行字,只出到一行!<span class="emoji emoji1f631"></span><span class="emoji emoji1f631"></span>

有可能係 emoji作怪!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 00:35:30 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:28
我見到…………你買唔到啦!<span class="emoji emoji1f60e"></span>

如果你見完美人之後太囉攣,要眾裡尋她千百度,那人卻在……唔知邊處?!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 00:36:43 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:34
有可能係 emoji作怪!<span class="emoji emoji1f631"></span>

我都覺得係,所以有d emoji要記住停用
回復

小雷子 發表於 2019-9-23 00:37:29 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:35
如果你見完美人之後太囉攣,要眾裡尋她千百度,那人卻在……唔知邊處?!<span class="emoji emoji1f60f"></span> ...

呢棵係咪B大大大大人果隻?如果係真是無緣囉!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 00:38:43 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:37
呢棵係咪B大大大大人果隻?如果係真是無緣架!<span class="emoji emoji1f605"></span>

點解???
回復

小雷子 發表於 2019-9-23 00:41:29 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:38
點解???<span class="emoji emoji1f914"></span>

我揾左佢好耐,都唔見有………………
出現眼前……我又見佢唔到…………
証明…………佢唔夠吸引力…………哈! 哈!哈!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 00:44:14 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:41
証明…………佢唔夠吸引力……… ...

其實,係喺間店的一個死角位,真係唔顯眼嘅燈火闌珊處!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 00:45:59 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:41
証明…………佢唔夠吸引力……… ...

証明……你花心……唔專一咁等佢出現
回復

小雷子 發表於 2019-9-23 00:48:14 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:44
其實,係喺間店的一個死角位,真係唔顯眼嘅燈火闌珊處!<span class="emoji emoji1f61c"></span>

你才是有緣人,我只不過係路人甲!
回復

小雷子 發表於 2019-9-23 00:49:51 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:45
証明……你花心……唔專一咁等佢出現<span class="emoji emoji1f61d"></span>

不會為一棵唔適合自己嘅花…………而呆等!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 01:10:23 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:49
不會為一棵唔適合自己嘅花…………而呆等!<span class="emoji emoji1f60f"></span>

未種點知唔適合?
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 01:22:37 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-23 00:48
你才是有緣人,我只不過係路人甲!

唔係,你花心,花多眼亂啫!他日有機會遇上她,會擦出火花,帶她回家!
回復

freddywongdy 發表於 2019-9-23 10:15:07 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-9-22 20:31
你試玩陶粒半水培!有好多玩友玩緊,大都成功!

但係文心太濕唔節下水唔開花嫁喎!?
回復

freddywongdy 發表於 2019-9-23 10:15:58 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 00:09
日頭背光影得唔好,夜晚再影就睇得清楚d,不過位置高,舉高雙手影難固定,所以都唔sharp,請多多包涵[emoji ...

開得好靚呀!^^
回復

lamkaicheung 發表於 2019-9-23 11:20:15 來自手機 |顯示全部樓層
能得到娘娘寵幸,花兒也開得特別燦爛奪目!
請問娘娘呢隻籣是什麼名堂?
回復

Ming36 發表於 2019-9-23 16:40:02 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2019-9-23 10:15
但係文心太濕唔節下水唔開花嫁喎!?

文心蘭啲根好似鍾意乾啲,我拆咗水苔之後,大約兩三個禮拜,佢就長出新芽,啲根仲生得靚咗。
我沒有比啲根浸到水,只用水引根生長,得閒就噴啲水
回復

freddywongdy 發表於 2019-9-23 16:47:17 |顯示全部樓層
Ming36 發表於 2019-9-23 16:40
文心蘭啲根好似鍾意乾啲,我拆咗水苔之後,大約兩三個禮拜,佢就長出新芽,啲根仲生得靚咗。
我沒有比啲 ...

oic!
回復

violet_bb 發表於 2019-9-23 18:56:49 來自手機 |顯示全部樓層
lamkaicheung 發表於 2019-9-23 11:20
能得到娘娘寵幸,花兒也開得特別燦爛奪目!<span class="emoji emoji1f60d"></span>
請問娘娘呢隻籣是什麼名堂?<span class="emoji emoji1f914[/ ...

謝謝王子光臨賞花!
回王子殿下,我只知道係文心蘭,實際仲有無專名就唔知啦,要請教已種五年嘅B17大大呀!
回復

B17 發表於 2019-9-23 19:25:53 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-9-23 18:56
謝謝王子光臨賞花!<span class="emoji emoji1f600"></span>
回王子殿下,我只知道係文心蘭,實際仲有無專名就唔知啦,要請 ...

個label就咁寫香水文心,冇正式名字
回復