作者: gmfw 發表于 2011-4-22 19:41:55
5522 49

分享物品名稱 : Hyponex野菜專用肥料
分享物品介紹 : 野菜專用肥料為化學及有機混合肥料
  肥份比例 : N-P-K-Mg-Ca=11-12-10-1-4
  保存期限 : 並無使用限期, 只要存放於乾燥避免高溫的地方, 便可以儲存很久
  使用份量及詳情請參閱官方網頁 : http://www.hyponex.co.jp/products/vegetable/stay-tuned.html
分享份數 : 10份 (每份約85g)
交收方法 :  郵寄(回郵)

注意事項:
1. 接受分享者請PM我取地址, 信封面請註明分享物品名稱及網名
2. 回郵信封尺寸不要小過9”x4”, 但重量不要超過10g
3. 回郵信封請貼上HK$3的郵票, 因全份包裝不會超過100g
4. 收到分享物品後, 接受分享者必須在帖中回覆確認
5. 送出與否, 本人有最終之決定權
6. 本人不負責任何郵寄之風險

請在此排隊 :
1. 孖吉 (試吓先,多謝^^) (已pm)已寄出(已確認收到)
2. 青翼蝠王 (未用過試吓先~多謝) (已pm)已寄出(已確認收到)
3. Adore (thz!!) (已pm)已寄出(已確認收到)
4. 十邊 (試一試!呵!多謝) (已pm)已寄出(已確認收到)
5. heidipik, thx a lot~(已pm)已寄出(已確認收到)
6. 小蘋果(3q) (已pm)
7. yukichloe(多謝) (已pm)已寄出(已確認收到)
8. 蕙蕙 (thx!) (已pm)已寄出(已確認收到)
9. ic2000hk (tks) (已pm)已寄出(已確認收到)
10. mitsui (thanks!!) (已pm)已寄出(已確認收到)

孖吉 發表於 2011-4-22 19:45:32 |顯示全部樓層

請在此排隊 :
1. 孖吉 (試吓先,多謝^^)
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

青翼蝠王 發表於 2011-4-22 20:07:08 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
2.青翼蝠王 (未用過試吓先~多謝)
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

Adore 發表於 2011-4-22 21:04:36 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
3.Adore (thz!!)
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

十邊 發表於 2011-4-22 21:18:19 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
4. 十邊 (試一試!呵!多謝)
5.
6.
7.
8.
9.
10.
回復

hugopoodle 發表於 2011-4-22 21:32:26 |顯示全部樓層
我有用呢隻
我都覺得幾ok
無臭味, 又乾淨~
回復

heidipik 發表於 2011-4-22 21:36:50 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
5. heidipk, thx a lot~
6.
7.
8.
9.
10.
回復

小蘋果 發表於 2011-4-22 21:37:48 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
5.小蘋果(3q)
6.
7.
8.
9.
10.
回復

青翼蝠王 發表於 2011-4-22 21:38:04 |顯示全部樓層
請問d蔬果用呢隻得唔得??
回復

yukichloe 發表於 2011-4-22 21:40:37 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
5.小蘋果(3q)
6.yukichloe(多謝)

7.
8.
9.
10.
回復

hugopoodle 發表於 2011-4-22 21:43:44 |顯示全部樓層
回復 青翼蝠王 的帖子

菜葉同瓜果都用得, 但建議份量會有不同~
回復

蕙蕙 發表於 2011-4-22 21:54:23 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
5.小蘋果(3q)
7. 蕙蕙 (thx!)
8.
9.
10.
回復

gmfw 發表於 2011-4-22 22:03:34 |顯示全部樓層
hugopoodle 發表於 2011-4-22 21:32
我有用呢隻
我都覺得幾ok
無臭味, 又乾淨~

係, 但係好大包, 我唔知用到幾時, 所以拎出o黎分享
回復

gmfw 發表於 2011-4-22 22:04:30 |顯示全部樓層
青翼蝠王 發表於 2011-4-22 21:38
請問d蔬果用呢隻得唔得??

當然可以, 但你要留意呢隻肥唔係純有機肥, 只要你唔介意就絕無問題,
用法及用量睇番上面包裝幅圖同埋官方網頁資料.
回復

ic2000hk 發表於 2011-4-22 22:04:43 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
5.小蘋果(3q)
7. 蕙蕙 (thx!)
8. ic2000hk (tks)
9.
10.
回復

gmfw 發表於 2011-4-22 22:12:20 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
2. 青翼蝠王 (未用過試吓先~多謝)
3. Adore (thz!!)
6. 小蘋果(3q)
7. yukichloe(多謝)
8. 蕙蕙 (thx!)
9. ic2000hk (tks)
10.  
回復

青翼蝠王 發表於 2011-4-22 22:17:16 |顯示全部樓層
gmfw 發表於 2011-4-22 22:04
當然可以, 但你要留意呢隻肥唔係純有機肥, 只要你唔介意就絕無問題,
用法及用量睇番上面包裝幅圖同埋官方 ...

官方網頁好似係日文~唔識睇
回復

mitsui 發表於 2011-4-22 22:22:28 |顯示全部樓層
請在此排隊 :
2. 青翼蝠王 (未用過試吓先~多謝)
3. Adore (thz!!)
6. 小蘋果(3q)
7. yukichloe(多謝)
8. 蕙蕙 (thx!)
9. ic2000hk (tks)
10. mitsui (thanks!!)
回復

gmfw 發表於 2011-4-22 22:26:06 |顯示全部樓層
青翼蝠王 發表於 2011-4-22 22:17
官方網頁好似係日文~唔識睇

無錯係日文, 不過佢啲圖表都應該睇得明掛,
好似盆嘅size, 泥土份量對比等等
回復

青翼蝠王 發表於 2011-4-22 22:40:14 |顯示全部樓層
gmfw 發表於 2011-4-22 22:26
無錯係日文, 不過佢啲圖表都應該睇得明掛,
好似盆嘅size, 泥土份量對比等等
...

剛剛用左網頁翻譯~咁就大約明dd
回復

123下一頁