多謝大頭仔。

作者: chuyat10 发表于 2019-8-20 20:26:39
4544 46

盆黃貓入左盆,希望好快生到好似隔離嗰個咁大,隔離嗰個六月到宜家好粗好大葉,又唔高,型態幾好,宜家頂芽出四塊葉,唔知有冇問題,花冧就唔見有。
第二幅係唔係女神啊?
JM2018 發表於 2019-8-20 21:19:19 來自手機 |顯示全部樓層
十郎哥好快手呀,咁快上咗盆,係呀,第二盆是小女神,希望佢快高長大啦!
小雷子 發表於 2019-8-20 21:30:48 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-20 21:19
十郎哥好快手呀,咁快上咗盆,係呀,第二盆是小女神,希望佢快高長大啦!<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a ...

咁快手嘅!加油十郎兄!
JM2018 發表於 2019-8-20 21:34:49 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-20 21:30
咁快手嘅!加油十郎兄!<span class="emoji emoji1f631"></span>

十郎哥仲有白香岩,今次才子有人陪你種喇!
小雷子 發表於 2019-8-20 21:36:01 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-20 21:34
十郎哥仲有白香岩,今次才子有人陪你種喇!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602[/emoj ...

你已經放棄咗啦?
JM2018 發表於 2019-8-20 21:38:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-20 21:36
你已經放棄咗啦?<span class="emoji emoji1f602"></span>

唔係呀!我仲種緊,因為太多枝條,根爺話最好分享吓!
小雷子 發表於 2019-8-20 21:42:47 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-20 21:38
唔係呀!我仲種緊,因為太多枝條,根爺話最好分享吓!<span class="emoji emoji1f60a"></span>

我都加油中,希望有花開啦!
chuyat10 發表於 2019-8-20 21:58:00 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-20 21:34
十郎哥仲有白香岩,今次才子有人陪你種喇!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602[/emoj ...

原來咁長頸鹿係白香岩,上網睇佢唔怕曬,聽日要重新整個家俾佢。
成株有香味應該幾好玩。
chuyat10 發表於 2019-8-20 22:00:25 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-20 21:42
我都加油中,希望有花開啦!<span class="emoji emoji1f605"></span>

同你一齊加油。
JM2018 發表於 2019-8-20 22:02:01 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-8-20 21:58
原來咁長頸鹿係白香岩,上網睇佢唔怕曬,聽日要重新整個家俾佢。 ...

係呀!因為公司種唔夠光徒長得好快,你可以一分為二種,你家環境好,陽光足夠,話唔定你種到開花快過才子
chuyat10 發表於 2019-8-20 22:06:06 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-20 22:02
係呀!因為公司種唔夠光徒長得好快,你可以一分為二種,你家環境好,陽光足夠,話唔定你種到開花快過才子 ...

宜家中午有個來鐘陽光。
Calico 發表於 2019-8-20 22:27:47 來自手機 |顯示全部樓層
你就好啦,又黃猫又女神。
chuyat10 發表於 2019-8-20 22:31:06 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-8-20 22:27
你就好啦,又黃猫又女神。

盡力種好佢,遲D大家有。裡個網真係愛心爆棚。
Calico 發表於 2019-8-20 22:42:30 來自手機 |顯示全部樓層
白香岩要全日照,或者4小時以上的光照才開花的,你哋慢慢玩喇!!
rwgplant 發表於 2019-8-20 22:48:41 來自手機 |顯示全部樓層
十郎哥哥你就好啦,有大頭仔錫,女神、香岩又有黃猫,有排你舞一輪玩一轉
chuyat10 發表於 2019-8-21 09:35:20 來自手機 |顯示全部樓層
大頭仔:白香岩見陽光啦。條長頸鹿剪成二段。
才子大人:我徹底俾你地拖落水啦。
JM2018 發表於 2019-8-21 10:06:38 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-8-21 09:35
大頭仔:白香岩見陽光啦。條長頸鹿剪成二段。
才子大人:我徹底俾你地拖落水啦。<span class="emoji emoji1f622"></span> ...

我仲有好多枝條,唔得下次再俾你,一定種到嘅
chuyat10 發表於 2019-8-21 13:41:19 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-21 10:06
我仲有好多枝條,唔得下次再俾你,一定種到嘅<span class="emoji emoji1f60a"></span><span class="emoji emoji1f60a"></span> ...

好似要大水大肥大曬。
chuyat10 發表於 2019-10-14 11:45:28 來自手機 |顯示全部樓層
Up下現況。
白香岩好似快有花冧,女神葉生到好大,反而黃貓細粒D.
碰碰香好快可以泡茶。
rwgplant 發表於 2019-10-14 12:27:50 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-10-14 11:45
Up下現況。
白香岩好似快有花冧,女神葉生到好大,反而黃貓細粒D.
碰碰香好快可以泡茶。 ...

哥哥好叻,白仔有機會種到有花
123下一頁