我的套筒垂筒長筒(#143,24/5/2020更新中)

作者: rwgplant 發表于 2019-8-7 10:29:33
11403 149
小雷子 發表於 2019-8-7 20:39:01 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-7 20:16
我估才子依兩天都日又索,夜又索,簡稱索「又」才子。<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> ...

sorry!索又……點解?我唔明!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-7 20:45:55 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-7 20:16
我估才子依兩天都日又索,夜又索,簡稱索「又」才子。<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> ...

簡稱'索子'
回復

小雷子 發表於 2019-8-7 20:48:50 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-7 20:45
<span class="emoji emoji1f602"></span>簡稱'索子'

你真係轉數快!
回復

freddywongdy 發表於 2019-8-7 21:17:03 |顯示全部樓層

救命。。。哩個no. key 好啱我媽用!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-7 21:23:54 來自手機 |顯示全部樓層
freddywongdy 發表於 2019-8-7 21:17
救命。。。哩個no. key 好啱我媽用!

稀客喎,freddy兄都會嚟苦版玩下,你要經常嚟
對唔住呀伯母,斷咗貨啦
回復

JM2018 發表於 2019-8-7 21:31:40 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-7 21:23
<span class="emoji emoji1f604"></span>稀客喎,freddy兄都會嚟苦版玩下,你要經常嚟
對唔住呀伯母,斷咗貨啦 ...

係呀!索「又」索子得一個,搵多一個都幾難!
回復

rwgplant 發表於 2019-8-7 21:40:02 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-7 21:31
係呀!索「又」索子得一個,搵多一個都幾難!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span> ...

二索到九索都係索女嚟嘅,所以得一個索[又]索子啫,因為衹係一索得男嘛

大頭仔,btw,咩叫索「又」索子?
回復

JM2018 發表於 2019-8-7 21:54:52 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-7 21:40
二索到九索都係索女嚟嘅,所以得一個索[又]索子啫,因為衹係一索得男嘛<span class="emoji emoji1f602"></span>
回復

小雷子 發表於 2019-8-7 21:55:14 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-7 21:40
二索到九索都係索女嚟嘅,所以得一個索[又]索子啫,因為衹係一索得男嘛<span class="emoji emoji1f602"></span>

真係唔識?  發表於 2019-8-7 22:11
回復

rwgplant 發表於 2019-8-7 22:04:39 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-7 21:54
唔洗明㗎,你認就得㗎喇,個名都應好聽,索「又」才子

我無認係咩喎,你又唔解釋係咩,依家簡直係不加思索
回復

Calico 發表於 2019-8-7 22:48:14 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-7 19:47
Cal姐咁鬼醒,又知小雷子聞過!<span class="emoji emoji1f434"></span>

睇過你之前D帖,你都種過塈诞玟瑰,吾夠2個星期就瓜咗,我個朵開足2個月。我又覺得隻味幾好,但有又D花友又話好難聞
回復

小雷子 發表於 2019-8-7 22:51:34 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-8-7 22:48
睇過你之前D帖,你都種過塈诞玟瑰,吾夠2個星期就瓜咗,我個朵開足2個月。 ...

Cal姐又蝦人!
我都同你一樣……係同行……殺手嚟㗎!
回復

Calico 發表於 2019-8-7 22:53:08 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-7 18:17
<span class="emoji emoji1f602"></span>唔怪得Cal姐同雷大咁索啦,原來都有'加多利'索,日索夜更索<span class="emoji emoji1f48b"></span> ...

每日索一索,舒筋活絡。
回復

JM2018 發表於 2019-8-8 09:25:09 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-7 22:04
我無認係咩喎,你又唔解釋係咩,依家簡直係不加思索

索「又」才子今早索到甚麼?火水?
回復

rwgplant 發表於 2019-8-8 10:05:10 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-8-8 09:25
索「又」才子今早索到甚麼?火水?<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

今朝好似有味,又好似冇味,一股耐人尋味
回復

rwgplant 發表於 2019-8-8 12:34:28 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-8-7 17:51
Yeah!!  Cal 姐吾糸老作架。<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

Cal姐,你真係無老作呀!
晏晝返到嚟,我聽大頭仔話索完又索,終於索到有香味喇
回復

Calico 發表於 2019-8-8 12:40:14 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-8 12:34
<span class="emoji emoji1f605"></span>Cal姐,你真係無老作呀!
晏晝返到嚟,我聽大頭仔話索完又索,終於索
回復

rwgplant 發表於 2019-8-8 12:45:36 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-8-8 12:40
香吾香架?似咩味呀?

依家啱啱有啲淡淡香味,聞落似甜味,唔怪得之叫candy,而且幾好聞。原來朵花要變咗米色後至有香味
回復

Calico 發表於 2019-8-8 12:56:26 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-8 12:45
依家啱啱有啲淡淡香味,聞落似甜味,唔怪得之叫candy,而且幾好聞。原來朵花要變咗米色後至有香味{:emoji ...

應該明天香味最濃,索多幾啖啦。
回復

JM2018 發表於 2019-8-8 13:01:51 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-8-8 12:45
依家啱啱有啲淡淡香味,聞落似甜味,唔怪得之叫candy,而且幾好聞。原來朵花要變咗米色後至有香味,唔好話俾我試,因為我無!{:emoji ...

可能仲有甜味㗎,用條脷試吓有無?唔好話俾我試,因為我還未無枝條!
回復