香港園藝館

加入園藝館
查看: 23532|回復: 179

昨日又係淘寶訂多2個IRIS花架!!

雖然本身已經有2個花架, 但已經冇地方比我再種新野,
忍唔住再係同一間淘寶店再訂IRIS花架,
尼間店既種子我就未買過,
不過佢賣設備果類野(花架丫, 盆丫)好唔錯, 同埋送貨好鬼快囉....

我星期一LUNCH過後先按比錢, 星期3早上收到了!! (星期2公眾假期丫)
不過店主有少少蒙蒙地, 因為我上次買時, 只係收左36蚊運費(叫做"韶"唔知乜快遞)
今次一開始佢話要82蚊, 我叫佢CHECK 買賣記錄....跟住佢CHECK完同我講佢計錯左,
最後當然係收返我36蚊啦!!
唔係話佢唔老實, 而係有D野係應該自己主動開口問清楚先bit, 咁樣應該會少d誤會囉!!
總結黎講, 尼間店係ok的!!
多提一句, 店主話佢係iris係廣東地區既代理商喎,
我自己由包裝到盒內配件都睇過, 佢賣iris既野應該係真的,
起碼上一次我2010年11月買果2個花架到依家都冇穿冇爛, 重好新凈丫!!

依家總共有4個白色花架^_^v

評分

查看全部評分

想請問可否給我店鋪條link?因我想買呢個架好耐,但香港又貴上淘寶又沒相熟舖:p
您好! 我都想買呢個架, 可否PM我店鋪條link唔該!

係咪rmb99? 我之前都想買.
請問個seller有冇iris盆賣呀? iris d 野質量幾好喎.
btw, 唔該pm 間舖條link俾我丫, thx~
在淘寶買野,真係要好小心,要問得好詳細,佢地做生意好難知道佢地老唔老實,
但全部的事實話幾多你知,就無得考究.
好似好實淨咁BOR~我都想買!請PM 分享!謝謝!
好鐘意你嗰兩隻狗仔呀!! 係長毛芝娃娃定蝴蝶呀??
iris產品好好用, 我屋企連晾衫個架, 貓狗廁所, 好多野都係購自佢

我個貓籠都係IRIS,好正~~  發表於 2011-10-2 20:49
店舖條LINKS係咪唔可係道POST嫁??
我PM大家丫!!
提多2句, 我買尼個係2層細size, $89.9一個丫, 佢好似有3層大size既賣, 要留意丫頭!
另外, 我收貨地址係尖沙咀商業大廈喎, 商業區呢速遞公司大多數唔會收額外運費的,
但我知道送去住宅區會有附加費, 幾多錢我就唔知, 落bit前記得問店主先呀!!
我都想要呀,thx
回復 littlekaka 的帖子

我都想要LINK呀,thx
chanpyhilda 發表於 2011-4-7 11:57
好鐘意你嗰兩隻狗仔呀!! 係長毛芝娃娃定蝴蝶呀??

我代我兩個寶貝女多謝你鐘意丫!! 呵呵
佢地絶對係長毛芝娃娃呀!!
咁多人想要,一齊買可能有價講wor
我都想要link 謝謝
Hi,
我都想要link. Thanks
[email protected]
我都想知邊間賣~ thx~
我未收到 LINK 呀 謝謝 !!!!
我都想知邊間賣~ thx~
我都想要link
可否PM我邊間呀? Thanks!!
我都想知呀!pm我la,thx!