係咁洗板!

作者: dtyhbv 發表于 2011-3-29 02:23:14
3405 32
rdcecxpa73
係咁係蘭板洗板!!!
比得大帝 發表於 2011-3-29 09:22:29 |顯示全部樓層
是廣告, 已删除, 下次見到可以在這裏舉報

廣告一筆清, 請在此舉報
http://hkplants.com/forum-viewthread-tid-52880-fromuid-6.html
回復

孖吉 發表於 2011-3-30 22:34:43 |顯示全部樓層
回復 比得大帝 的帖子

咁如果有人响農版洗版呃貼,翻起哂沉咗一兩年的舊帖來覆呢?
回復

比得大帝 發表於 2011-3-30 22:50:50 |顯示全部樓層
回復 孖吉 的帖子

咁要睇吓佢發嘅post係乜嘢, 同主題有冇關係, 如果都是無聊帖, 就要處理
不如你講係邊個人, 等我睇吓
回復

比得大帝 發表於 2011-3-30 23:16:36 |顯示全部樓層
回復 孖吉 的帖子

我知你講邊個
真係唔識講, 我知有些論壇的版規在講如無必要, 不可以對兩個月以前之帖回帖, 但園藝館好似沒有這個規定
咁啦, short term solution, 我pm佢呼籲一下啦, 冇犯版規好難禁止
long term solution, 我同管理員和兩位超版主討論一下是否要立法
回復

孖吉 發表於 2011-3-30 23:53:41 |顯示全部樓層
回復

KUNO 發表於 2011-3-31 02:18:02 |顯示全部樓層
支持立法!
禁呃帖呃分升級!
回復

KUNO 發表於 2011-3-31 02:27:40 |顯示全部樓層
球根版都有一個四位數字人喺度呃帖!
回復

5687 發表於 2011-3-31 05:32:47 |顯示全部樓層
KUNO 發表於 2011-3-31 02:27
球根版都有一個四位數字人喺度呃帖!

i am the so called "四位數字人", my intention is not "呃帖".
if u have see it this way, fine to me.
u have a good day.
回復

jellyfishy 發表於 2011-3-31 09:10:51 |顯示全部樓層
5687 發表於 2011-3-31 05:32
i am the so called "四位數字人", my intention is not "呃帖".
if u have see it this way, fine to me ...

你於29/3 3:57pm 至 9:00pm 在不同版和帖共回應了16次,當中超過十過帖以每1-2分鐘發出,全部回應不同的帖,回應內容主要是:
nice flower,
thank you,
look nice, etc...

此等回應一向是所有本地forums 版主認定為無意義無建設性的密集或"洗版""呃帖"行為. 你點解釋都無用.

要點處理你, 要等管理員或超版kuno / peter 決定.
回復

jellyfishy 發表於 2011-3-31 09:15:07 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-3-31 09:12
回復 5687 的帖子

對不起, 引起你的不滿

浪費我時間 check 5687的回帖資料.
洗版定義已經解釋, 希望佢明白. 要點處理, 你地決定喇~
回復

比得大帝 發表於 2011-3-31 09:52:27 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-3-31 09:15
浪費我時間 check 5687的回帖資料.
洗版定義已經解釋, 希望佢明白. 要點處理, 你地決定喇~ ...

我發完帖回答"四位數字人"後, 見你已發帖說回答"四位數字人" , 為免混淆, 把自己的帖删了, 點知你咁手快, 又引用了我那個帖, 真係唔夠你快.

我認為立例監管以下情況:
1. 禁止發放無意義, 無建設性的密集或"洗版", "呃帖"的主題或回覆  
2. 在沒有必要的情況下, 不可回覆超過三個月沒回帖的主題, 大量回覆此類主題, 只會把近期的熱門主題推後, 對其他會員做成不便.
3. 版主有權對違規者進行適當處分,,包括警告, 删帖及扣減威望.  嚴重違規者會被禁言

要求兩位意見

因為未有立例, 我認為對5687作出勸籲, 相信這個主題已是有效的勸籲, 不用另發pm, 另外, 為了不想新主題因5687的回帖而被推後, 提意把有關無聊帖删除
回復

jellyfishy 發表於 2011-3-31 09:55:03 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-3-31 09:52
我發完帖回答"四位數字人"後, 見你已發帖說回答"四位數字人" , 為免混淆, 把自己的帖删了, 點知你咁手快, ...

我無意見.
回復

wong 發表於 2011-3-31 21:15:42 |顯示全部樓層
呢個壇都好呃POST
回復

KUNO 發表於 2011-3-31 22:09:32 |顯示全部樓層
比得大帝 發表於 2011-3-31 09:52
我發完帖回答"四位數字人"後, 見你已發帖說回答"四位數字人" , 為免混淆, 把自己的帖删了, 點知你咁手快, ...

同意之極!

另外要拜謝kimkim大俠!
回復

比得大帝 發表於 2011-3-31 22:26:12 |顯示全部樓層
改咗部份版, 其他因我沒有權限, 請兩位超版幫忙
回復

KUNO 發表於 2011-4-1 01:15:00 |顯示全部樓層
食蟲版,蘭版,球根版已加!
而其他已有版主管理嘅因為要該版主先有編輯版面權限,所以要再麻煩其他各個版主幫忙.
回復

jellyfishy 發表於 2011-4-1 09:41:48 |顯示全部樓層
啊... 現在就去更新版規喇...
回復

minmin 發表於 2011-4-2 00:27:30 |顯示全部樓層
同意,謝謝大家.
回復

C.C 發表於 2011-4-3 01:08:41 |顯示全部樓層
麻煩版主可唔可以強烈勸籲農業植物果位懷疑呃post既花友, 將自己既作品group埋一個post去出呀? 成版都係佢勁煩, 唔該晒
回復

12下一頁