想搵隻守門狗

作者: cowcowpop 发表于 2011-3-27 23:43:55
4539 45
corina 發表於 2011-4-6 17:37:15 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-4-6 11:09
以前我隻曲架仔仔都會見阳生人就吠,特別男性.不過女性的話...佢會好開心咁跟人走~~    ...

佢只是話你知異性相吸啫!
cowcowpop 發表於 2011-4-6 21:41:32 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-6 15:16
我隻菲妹都有d狗用,佢有人入門口都會係咁易吠2下(當然係佢老豆或者佢亞媽我向屋內先會咁做) ...

點解:
1.有血都唔得閒去嘔~
2.(當然係佢老豆或者佢亞媽我向屋內先會咁做) ?????‥‥‥‥
prodorothyhkg 發表於 2011-4-6 22:01:29 |顯示全部樓層
cowcowpop 發表於 2011-4-6 21:41
點解:
1.有血都唔得閒去嘔~
2.(當然係佢老豆或者佢亞媽我向屋內先會咁做) ?????‥‥‥‥ ...

1. 工作超忙,又要照顧佢地3隻,要帶佢地出去跑步,服侍周到,衣食丰足,尤其是老積,又唔係好肯食野,要加料,又成日進行展屎計劃............總知忙c啦,所以有血都唔得閒去嘔~~~ 死未
2. 冇人向樹吠黎做乜鬼,冇得獎架...........世界女黎
    試過好多次有朋友黎玩而我地一齊上樓,隻衰妹 air 都唔air 一下,入到屋先知我地一齊返,幾醒水,係咁2都吠2聲表示盡責,跟住同人玩到癲左
有時佢向屋內,唔知我向天台,有人禁鐘都唔出聲

所以我叫d人養狗前想清想楚...千祈唔好諗狗一定會看門口 ~
Jesation 發表於 2011-4-7 09:15:20 |顯示全部樓層
「冇人向樹吠黎做乜鬼,冇得獎架」

咁醒目咪好,唔會俾人投訴嘈呀。
cowcowpop 發表於 2011-4-7 13:15:53 |顯示全部樓層
prodorothyhkg 發表於 2011-4-6 22:01
1. 工作超忙,又要照顧佢地3隻,要帶佢地出去跑步,服侍周到,衣食丰足,尤其是老積,又唔係好肯食野,要加料,又 ...

?展屎計劃 = Cut the hair with shit attached onto it.
If it is the case, I just do it with my poodle. If she has shit at her hide, she will sit still and move little.
If we see this behaviour, we know that......she.....

Haaaaaaaaaaa
prodorothyhkg 發表於 2011-4-7 15:41:26 |顯示全部樓層
cowcowpop 發表於 2011-4-7 13:15
?展屎計劃 = Cut the hair with shit attached onto it.
If it is the case, I just do it with my poodl ...

隻老積冇人向樹先會咁做,有人陪佢就係好狗一隻