團購珠石意見調查

作者: 比得大帝 发表于 2011-3-27 17:21:40
8119 95
比得大帝 發表於 2011-4-8 17:28:06 |顯示全部樓層
朋友check吓, 兩家都唔寄香港, 不過朋友可以代寄船
請check吓有沒有計錯
蕙蕙 發表於 2011-4-8 17:49:04 |顯示全部樓層
回復 比得大帝 的帖子

以現時兌換率計算, 個數應該差不多……
不過想知d珠石係乜野size架呢?
比得大帝 發表於 2011-4-9 12:35:43 |顯示全部樓層
中號 = 7號 = 5-7mm
比得大帝 發表於 2011-4-9 16:24:41 |顯示全部樓層
今日病咗, 冇去南山花卉世界
foresteyes 發表於 2011-4-11 01:02:57 |顯示全部樓層
luckily, i have 15L at home and stocked for 5 years
nwss54510 發表於 2011-4-11 11:54:28 |顯示全部樓層
我都敢用日本珍珠石^^
比得大帝 發表於 2011-4-11 16:46:12 |顯示全部樓層
check過兩間日本公司, 都不直接寄香港, 我的日本朋友可以代寄香港, 以下是寄船費用, 約21天到香港.  大家意思如何
                                                                 運費 (yen)      珠石+運費(yen)        約香港 / L
20L×10袋 YEN10,500  (有分包裝, 每包20L)       6350               16850                   7.5825
50L×2袋 YEN4,000  (每包50L)                          3950                7950                     7.155
50L×4袋 YEN8,000  (每包50L)                          7900                15900                   7.155
蕙蕙 發表於 2011-4-12 22:49:25 |顯示全部樓層
我想要:

Size           Qty.          Price (HK$)

20L             1 pack          152

大帝, 唔該哂!
childplay 發表於 2011-4-16 17:47:33 |顯示全部樓層
我想要:

Size           Qty.          Price (HK$)

20L             1 pack          152

大帝, 唔該哂!
比得大帝 發表於 2011-4-16 18:52:00 |顯示全部樓層
好, 等我去申請辦團購先
請留意出售版
Steven 發表於 2011-4-17 01:22:21 |顯示全部樓層
如果係珍珠岩,TAOBAO個價其實可以低到25RMB/60L
計埋計費都唔貴(我諗唔過1蚊1L掛)

題外話,如果想種迷岩同超迷岩,用珠石定珍珠岩好?
chutou 發表於 2011-4-19 22:03:04 |顯示全部樓層
比得大帝, 係咪有得訂喇?
比得大帝 發表於 2011-4-19 22:11:39 |顯示全部樓層
chutou 發表於 2011-4-19 22:03
比得大帝, 係咪有得訂喇?

未訂住

我在大陸, 有冇人可以幫忙打電話問吓漁護署可否入口珠石
george 發表於 2011-4-19 22:27:41 |顯示全部樓層
比得大大又一利民措施
btau 發表於 2011-4-20 15:41:49 |顯示全部樓層
回復 比得大帝 的帖子

比得大大 己經 問左漁護署,佢話唔需要 任何 證明書。
比得大帝 發表於 2011-4-20 16:31:41 |顯示全部樓層
btau 發表於 2011-4-20 15:41
回復 比得大帝 的帖子

比得大大 己經 問左漁護署,佢話唔需要 任何 證明書。  ...

很好, 謝謝你

等我向出售版申請辦團購先