我的傷

作者: jellyfishy 發表于 2011-1-24 09:03:15
13588 189
七天前我係街pk, 面擦花得很, 去診所洗傷口, 連醫生都話我做女孩面花得緊要, 好慘, 還要兩三個星期才痊癒, 當時未知會不會留疤。我哭了幾天,這幾天傷口就滲血水。

第三天,可能因為我心情唔好,導致傷了腳。。。很傷, 內裡斷了東西.

醫院的人都說我黑仔,連環受傷, 女仔傷面等如重傷。

唔知點講,我唔覺得黑仔,好像跌醒了。
就在那天, 面上傷口不再出血水,

第四天面上傷口結痂了。

早兩天出院,人精神得多,心情很好,可以在晴空下學走路,我好幸福。

很神奇,今早起床,面上傷口的痂甩了大半,新皮仲光滑過以前!明明醫生說要兩個星期才痊癒的傷,我七天就好了大半!

希望大家可以給信心和支持我,大家都要開心,我又會學習對負面野自動失憶技能,不停收集大家的正能量,我的腳就會好快好番!

我要好快好番, 我要跑跑跳跳~~~~  
貓后 發表於 2011-1-24 09:05:15 |顯示全部樓層
加油丫,我哋支持你架
回復

claudiatang 發表於 2011-1-24 09:27:07 |顯示全部樓層
還是要小心些......慢慢行,不要亂跳呀小姐..
回復

vivi 發表於 2011-1-24 09:29:56 |顯示全部樓層
哈...信不信由你
有時當我們遇到"困阻"的時候, 其實..是有所安排的, 困阻其實也是恩賜吧
我們常常覺得靠自己就可以, 覺得走自己想走的路就是"如意"
當我們遇到困阻, 往往卻另自己"醒過來"
回復

BanbieChan 發表於 2011-1-24 09:32:33 |顯示全部樓層
kimkim~

加油呀~祝福妳~
回復

jellyfishy 發表於 2011-1-24 09:34:52 |顯示全部樓層
多謝多謝~~~ 多謝大家支持~~~ 我要多d 正能量啊~~~~ 呵呵~~~
回復

比得大帝 發表於 2011-1-24 09:35:13 |顯示全部樓層
看來水母脫胎換骨, 不但回復本日色彩, 更勝當年, 咁快就康復, 證明你平時運動有功, 儲埋好多正能量.

我早排都pk過, 可能冇你哩嘢咁大鑊, 不過都明白嗰中之苦, 你身體有咁多正能量, 隻腳一定好快好.
回復

jellyfishy 發表於 2011-1-24 09:35:18 |顯示全部樓層
BanbieChan 發表於 2011-1-24 09:32
kimkim~

嘩~~~~ 公主終於出現喇~~~~好耐無見~~~ 掛住你啊~~~
回復

wendy_choy_hk 發表於 2011-1-24 09:38:33 |顯示全部樓層
support u
回復

wendy_choy_hk 發表於 2011-1-24 09:39:06 |顯示全部樓層
仲有用aloe在傷口上搽會好好多
回復

BanbieChan 發表於 2011-1-24 09:45:13 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-1-24 09:35
嘩~~~~ 公主終於出現喇~~~~好耐無見~~~ 掛住你啊~~~

x 2~

農曆年假快到喇~終於有時間玩喇~
回復

小金菊 發表於 2011-1-24 10:01:03 |顯示全部樓層
我曾經踏單車,撞左!塊臉連嘴唇縫了 18針,當年 28,正值好年華,我意為世界末日啦,天不愛我,拆傷口那天鼓出好大勇氣才敢望鏡。回想那時,根本不想面對自己。
而家,我不叫人仔細看,別人都不知疤痕在那?
傷口~是帶你進入經歷的。回望傷痕,更珍惜現在呀。
努力!支持你的。
回復

prodorothyhkg 發表於 2011-1-24 10:13:44 |顯示全部樓層
水母,休息多點,咁先夠能量生出靚靚的皮膚~
回復

八王爺 發表於 2011-1-24 11:14:16 |顯示全部樓層
正能量,正能人!
水母繼續打羽毛球!
當日pk,第一時間有無問男丁,我塊面花咗,你仲要唔要我?
回復

giveupaguy 發表於 2011-1-24 13:46:10 |顯示全部樓層
加油呀.  一些經歷更教成長. 祝康復
回復

fianfumy 發表於 2011-1-24 14:00:55 |顯示全部樓層
kim kim  .... 加油呀 , 祝你早日康熙呀 !
回復

小白 發表於 2011-1-24 14:02:37 |顯示全部樓層
天天...天晴. 你係得嘅...
回復

jack872184 發表於 2011-1-24 14:11:16 |顯示全部樓層
快d recover ar~~
Support U~
回復

juju0268 發表於 2011-1-24 16:31:43 |顯示全部樓層
正能量係療傷的最好葯物
回復

jellyfishy 發表於 2011-1-24 16:54:15 |顯示全部樓層
估唔到今日一條友出去覆診, 原來係一個好大考驗! 好似障礙賽, 又要訓練自己細心度和耐性, 仲要keep 住開心, 乜都從頭學起! 原本一個小時的旅程, 變左三個小時!
要plan 得仔細一點明天覆診路線!!
回復