新版問題總匯

作者: 比得大帝 发表于 2010-12-24 15:59:54
4082 39

轉咗新版後好多問題, 都唔知點數, 為咗方便管理員大哥, 不要每人出一個主題了, 否則管理員大哥好易睇漏, 請各位將問題在這裏列出來, 謝謝合作

我先來寫, 大家回帖時, 請copy個 problem list, 再加你發現的問題入去

Problem List:
1. 勳章睇唔到
2. 空間的相片睇唔到

比得大帝 發表於 2010-12-24 16:11:05 |顯示全部樓層
1. 勳章睇唔到
2. 空間的相片睇唔到
3. 提意"查看新帖"時可以看到最後發表之作者名稱和時間
比得大帝 發表於 2010-12-24 16:12:56 |顯示全部樓層
1. 勳章睇唔到  (請參考#1照片)
2. 空間的相片睇唔到  (請參考#1照片)
3. 提意"查看新帖"時, 可以看到最後發表之作者和時間
臭皮皮 發表於 2010-12-24 16:32:37 |顯示全部樓層
唔可以改頭像
比得大帝 發表於 2010-12-25 23:52:06 |顯示全部樓層
1. 勳章睇唔到  (請參考#1照片)
2. 空間的相片睇唔到  (請參考#1照片)
3. 提意"查看新帖"時, 可以看到最後發表之作者和時間
4. 唔可以改頭像
nwss54510 發表於 2010-12-29 23:04:33 |顯示全部樓層

空間 - 係原有既相冊upload新相, 可唔可以改回以前咁, up完會將果個相冊推回前面呀??
重有.. 部份舊既相冊d相睇唔返=.=..
fnv234 發表於 2010-12-30 00:36:34 |顯示全部樓層
上載圖片之後,張list嘅圖片會調轉排
同埋有時插入圖片之前寫咗野,一插入就刪咗D字
悠悠草 發表於 2010-12-30 21:09:06 |顯示全部樓層
上載圖片會無o左一截
唔識copy整個版面,
可以o黎呢度睇下,
http://hkplants.com/forum.php?mo ... &extra=page%3D1
flower 發表於 2010-12-30 22:02:06 |顯示全部樓層
查看新帖, 點撃主題, 每次都係去到第一頁(就算有1,2,3.......8,9,10頁), 想直接去到第10頁得嗎? 以前可以直接點撃第10頁就得, 而加唔見有頁數 ...........
omouth 發表於 2011-1-2 22:48:55 |顯示全部樓層
发出短消息时(即pm),不能直接插入自己相册的图片或使用该图片的link
omouth 發表於 2011-1-2 22:56:35 |顯示全部樓層
收到提醒时(包括任何记录中的回复 或图片的评论和表太 )曾发生自动被忽略,又或没有出现别人对自己的回应,以致有错过了对其他花友的回复,请版主尽快修正错误。
比得大帝 發表於 2011-1-3 13:51:09 |顯示全部樓層

Simon哥去咗邊?  換咗個新版就唔見咗人, 一d follow up 都冇..
chayote 發表於 2011-1-3 23:54:38 |顯示全部樓層
部份舊既相冊d相睇唔返><
Tony 發表於 2011-1-6 10:34:00 |顯示全部樓層

有d舊ge相冊d相睇唔返呢個問題搞成點??
比得大帝 發表於 2011-1-6 10:40:33 |顯示全部樓層
暫時未有一個新版衍生的問題處理過 - 哭
omouth 發表於 2011-1-9 14:18:23 |顯示全部樓層
點解 好友 update 左新相去已存在的相冊 後...在 '好友的相冊' 不像改版前 那樣顯示出來 ??  
另外為何 '相冊' 只顯示各人新建立的相冊 ?? 有改動的相冊 就不顯示 出來 ??
比得大帝 發表於 2011-1-11 10:51:35 |顯示全部樓層
管理員回覆了pm, 他已了解有關問題, 現在積極處理, 因為轉新版是service provider要求, 不能不轉, 所產生之問題, 須要較長時間處理, 希望各會員給我們時間, 不便之處, 敬請原諒
臭皮皮 發表於 2011-1-11 12:14:24 |顯示全部樓層
回復 比得大帝 的帖子

收到,唔該peter!
prodorothyhkg 發表於 2011-1-11 16:24:55 |顯示全部樓層
淨係版主向自己空間唔可以發"記錄",其他人就可以
肥do 發表於 2011-1-11 16:54:02 |顯示全部樓層
http://www.hkplants.com/forum.ph ... &extra=page%3D1

入面d link全部都睇唔到...
12下一頁