2008 01 13 塔門及東平洲

作者: goikoko 發表于 2009-5-10 21:22:51
2026 27
是08年的行程..............................跟本地旅行團出發, 坐船到以下兩個地方, 包午膳!!

laitungfamily 發表於 2009-5-10 21:23:02 |顯示全部樓層
好想去....好多年冇去東平洲啦, 而家仲起多左個公衆碼頭, 不過船費好似好貴咁...
塔門度有好多雀雀呀... 可以一日去2個地方咩??
回復

goikoko 發表於 2009-5-10 21:28:25 |顯示全部樓層
laitungfamily: 好想去....好多年冇去東平洲啦, 而家仲起多左個公衆碼頭, 不過船費好似好貴咁...
一清早在大學站集合...........坐船吹海(有d寒)好舒服
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 21:30:25 |顯示全部樓層
goikoko: 一清早在大學站集合...........坐船吹海(有d寒)好舒服
不過來回要2粒鐘.
回復

goikoko 發表於 2009-5-10 21:32:51 |顯示全部樓層
laitungfamily: 不過來回要2粒鐘.
ok la~~~~~~咁舒服好易睡着
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 21:37:07 |顯示全部樓層
goikoko: ok la~~~~~~咁舒服好易睡着
早幾年我去....晚上向架船度睇星星....真係好靚好靚呀
個次係最後一次向香港睇到咁靚既星lu
回復

keung 發表於 2009-5-10 21:38:36 |顯示全部樓層
laitungfamily:好想去....好多年冇去東平洲啦, 而家仲起多左個公衆碼頭, 不過船費好似好貴咁...
跟旅行團便可以,有些包括埋吉澳
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 21:39:53 |顯示全部樓層
keung: 跟旅行團便可以,有些包括埋吉澳
哦... 不過我唔係好鐘意跟團, d時間限住晒...
回復

keung 發表於 2009-5-10 21:41:52 |顯示全部樓層
laitungfamily: 哦... 不過我唔係好鐘意跟團, d時間限住晒...
禁比較啲
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 21:47:56 |顯示全部樓層
keung: 禁比較啲
......
回復

cara 發表於 2009-5-10 22:18:05 |顯示全部樓層
夏天去好呀....水天一色...好靚架
回復

keung 發表於 2009-5-10 23:12:21 |顯示全部樓層
laitungfamily: ......
比較難啲
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 23:15:04 |顯示全部樓層
keung: 比較難啲
都係分開去好...
回復

keung 發表於 2009-5-10 23:17:08 |顯示全部樓層
laitungfamily: 都係分開去好...
如果去坪洲可以星期六或日馬料水有船去
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 23:18:37 |顯示全部樓層
keung: 如果去坪洲可以星期六或日馬料水有船去
係呀... 不過好早... 揾日有精神先...
回復

keung 發表於 2009-5-10 23:24:39 |顯示全部樓層
laitungfamily: 係呀... 不過好早... 揾日有精神先...
要揀夏天去因為坐船去坪洲無禁大浪。冬天坐船去會好大浪
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-10 23:29:30 |顯示全部樓層
keung: 要揀夏天去因為坐船去坪洲無禁大浪。冬天坐船去會好大浪
我唔怕浪... 最多朝早唔食野...
回復

keung 發表於 2009-5-10 23:33:51 |顯示全部樓層
laitungfamily: 我唔怕浪... 最多朝早唔食野...
禁咩天氣去都無問題。不過有啲人怕暈船浪最好擇夏天去啦
回復

laitungfamily 發表於 2009-5-11 09:38:08 |顯示全部樓層
keung: 禁咩天氣去都無問題。不過有啲人怕暈船浪最好擇夏天去啦
我寧願冬天去... 因為夏天好熱架
回復

keung 發表於 2009-5-11 11:35:21 |顯示全部樓層
laitungfamily: 我寧願冬天去... 因為夏天好熱架
唔怕暈船浪冬天去啲及無禁多人
回復

12下一頁
一級花友

粉絲

聯絡園藝館|手機版|HKplants