紫版推廣互動

作者: 比得大帝 發表于 2010-11-2 22:02:52
23580 285
比得大帝 發表於 2010-11-4 14:40:28 |顯示全部樓層
見到幾個好現象
個個都唔知自做緊乜, 但明白走埋一齊實就冇損失
同埋個個都認同施比受更為有福, 個個都樂意捐出
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 14:41:44 |顯示全部樓層
單係哩個主題, 已經推動咗紫版啦
大家繼續
回復

GMT+8 發表於 2010-11-4 14:46:14 |顯示全部樓層
其實我想建議你攪個自家雜交授粉比賽, 不過太多細節.........
回復

JodieChan 發表於 2010-11-4 14:50:39 |顯示全部樓層
回復 59# 比得大帝

收到!! 即刻去報返個名先!!! 大家都一齊黎玩下啦!!! ^^
回復

JodieChan 發表於 2010-11-4 14:53:02 |顯示全部樓層
報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
6. 栗子 (我要學下個死字點寫啦)
7. Jodie Chan (十卜十卜是次活動)
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 14:56:41 |顯示全部樓層
可以先嚟個最佳口號選舉
哩度個個都好有創意, 末有口號的可以隨時加上, 有的也可以更改

報名 (未知點玩, 唔識死, 報住名都得)
1.SSCP
2.tongtony (我很怕死,但我要報名)
3. chanpyhilda (我絕對喜歡被利誘, 而且都好怕死, 但都一於心口揹返個勇字!!)
4. N-Blythe (唔知點玩,可能好好玩,支持齊齊玩!)
5. puppy (有得玩就得,我除左唔識死,好多野都唔識架,請多多指教)
6. 栗子 (我要學下個死字點寫啦)
7. Jodie Chan (十卜十卜是次活動)
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 14:57:35 |顯示全部樓層
其實我想建議你攪個自家雜交授粉比賽, 不過太多細節.........
GMT+8 發表於 2010-11-4 14:46

不過可能會好耐才有結果, 是嗎?
回復

GMT+8 發表於 2010-11-4 15:00:35 |顯示全部樓層
回復 67# 比得大帝

係呀, 所以最後都無提議到, 迷岩叫比較快都要半年左右, AV更加久.
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 15:04:06 |顯示全部樓層
回復  比得大帝

係呀, 所以最後都無提議到, 迷岩叫比較快都要半年左右, AV更加久. ...
GMT+8 發表於 2010-11-4 15:00

你哩個想法其實好有建設性, 可以諗吓, 不過可能要另立比賽, 或者做一個奬勵計劃, 鼓勵會員培植新品種, 不過如何是成功呢?  要向專家請教
回復

惡姨 發表於 2010-11-4 15:10:00 |顯示全部樓層
1.        先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
A: 比得大帝 送出 Yukako 開花株
B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
F: chanpyhilda: 大天鵝走莖 (加狗毛.....)
G: oio (Cathy Firework、Wild Irish Rose 同 Ethel Explosion 小苗)
H: strawberry送出小苗(Sinn. Country Grace,Kohleria multifolia,Smith. multiflora小鱗莖)
I: kobyip (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 X3 分享自kk_kwong 種子)
J: JodieChan (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 + dreampuff 小苗)
K: ,惡死EE AV大清場: 104 (2吋盤), Petite Blarnet  (3吋盤), Coralette( 2吋盤), 以下呢D種在1oz 試飲杯內: Optimana Little Moonstone, A86, Moon Gold, Icybery, Iris Fruit, Dreampuff, Little Rick, Blue Fly Tail
回復

nwss54510 發表於 2010-11-4 15:18:43 |顯示全部樓層
搞到咁大, 咁我都分d出黎啦~ 未必種得好靚, 見笑啦

1.        先儲彈藥, 收集禮品 (請交禮物)
B: GMT+8送出 Sinn. Freida 開花株, Hot Summer Day 小苗, Sinn. Caitlin 小苗
C: tongtony (Rob's Humpty Doo 十字花苗1盆)
D: jo_jo 送出 Candy Bells 十字花側芽苗, Senk's Vespa Verde 中苗, S. Ozark Pink Popcorn 成株, S. Ozark Blue Popcorn 成株, S. Danielle 成株, S. HCY's Purple Mist 成株 (加貓毛 )
E: adakong送出堇蘭小苗(Sweet Love, Crystal Ice & Xolo)
F: chanpyhilda: 大天鵝走莖 (加狗毛.....)
G: oio (Cathy Firework、Wild Irish Rose 同 Ethel Explosion 小苗)
H: strawberry送出小苗(Sinn. Country Grace,Kohleria multifolia,Smith. multiflora小鱗莖)
I: kobyip (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 X3 分享自kk_kwong 種子)
J: JodieChan (Chirita Tamiana 流鼻涕小苗 + dreampuff 小苗)
K: ,惡死EE AV大清場: 104 (2吋盤), Petite Blarnet  (3吋盤), Coralette( 2吋盤), 以下呢D種在1oz 試飲杯內: Optimana Little Moonstone, A86, Moon Gold, Icybery, Iris Fruit, Dreampuff, Little Rick, Blue Fly Tail
L: nwss54510 : 女兒紅小苗3盆
回復

GMT+8 發表於 2010-11-4 15:19:56 |顯示全部樓層
回復 69# 比得大帝

所以真係好多細節要考慮, 攪完而家呢個先再攪
回復

GMT+8 發表於 2010-11-4 15:20:49 |顯示全部樓層

A: 比得大帝 ...
nwss54510 發表於 2010-11-4 15:18

嘩越來越多獎品!
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 15:25:04 |顯示全部樓層

L: nwss54510 : 女兒紅小苗3盆

搞到我想收晒d禮物然後走佬
回復

比得大帝 發表於 2010-11-4 15:26:45 |顯示全部樓層
我地會唔會打擊咗交換版同出售版呢?

趁果度冇版主, 話知佢囉
回復

JodieChan 發表於 2010-11-4 15:39:15 |顯示全部樓層
回復 74# 比得大帝

比得大人, 咁多禮物一個人走佬好辛苦架!! 不如我幫下你手!!! 哈哈哈哈~~add4icon
回復

tongtony 發表於 2010-11-4 18:01:30 |顯示全部樓層
嘩, Candy Bells, 好嘢嚟咖, 睇嚟我都要參加先得嘞, 不過唔知主辦單位有冇得參加呢 ...
比得大帝 發表於 2010-11-4 11:46

Candy Bells 好趣緻,人見人愛,我都唔例外.add6icon add6icon add6icon
回復

SSCP 發表於 2010-11-4 18:33:55 |顯示全部樓層
比得大帝
我可以送這個嗎?混種天鵝走莖Alsobia Cygnetadd14icon
回復

puppy 發表於 2010-11-4 19:21:29 |顯示全部樓層
你哩個想法其實好有建設性, 可以諗吓, 不過可能要另立比賽, 或者做一個奬勵計劃, 鼓勵會員培植新品種, 不 ...
比得大帝 發表於 2010-11-4 15:04

同意呀,我曾經想試下授粉,但好似無粉授唔到,唔知係咪迷你種太細小我睇唔到呢,好失敗!!add12icon
如果培植到,雖然需時,不過我諗會好好玩啦.add4icon
回復

puppy 發表於 2010-11-4 19:23:03 |顯示全部樓層
大家除左掛住送奬品,唔好忘記快d報名,一齊玩啦add7icon
回復