春節競猜遊戲﹑禮物兌換名單

關閉 [複製鏈接]
作者: 八王爺 發表于 2008-2-13 07:17:28
8874 62
春節競猜遊戲,已昨天完滿結束。

由於有些花友 得到很多種子包,想換另外一些植物。
本人跟據Krista的 「無險落圓」提案,做了一個兌換名單。

當然,如果 得獎者只想要種子包,請把地址 pm 本人,
所有種子包將於下星期一 寄出。

因為天冷,所兌換禮物品種不多,而且要見面交收,只跟星期二 佐敦地鉄站。

種子包                  兌換禮品
十包                    空氣鳳梨 Tillandsia aeranthos 一 株 (只限三份)
八包                    長筒花鱗莖一只 (只限三份) 或 空氣凤梨 Tillandsia Fuchsii v Gracillis一株 (只限兩份)
五包                    銀葉水竹草一條,約10cm (只限五份)

八王爺 發表於 2008-2-13 07:17:49 |顯示全部樓層

ID        品種                                                包數        兌換       
Ann  *        芸香 或 大花美人襟                                      2               
        留兰香 或 馬落葵                       
Ayclui        翠菊; 花毛莨﹑金絲瓜﹑
           欧芹; 大花飞燕草﹑红灯笼﹑
           蜂室花(Iberis amara);

芸香﹑玖红永生菊﹑ 金盞花                            10               
Fvn234        赤宝玉米﹑香青兰﹑旱金蓮;
          花烟草﹑花環菊﹑欧洲香草; 自选8包                  14               
Jumpluff* 黃寶玉米或 或 康乃馨;                           2               
          芸香 或 大花美人襟                       
Kim  *          自选1包                                                    1               
Krista  *        迷迭香; 自选1包                                         3               
        留兰香 或 馬落葵                       
Lolo        迷你大麗花; 花環菊, 百里香﹑
          三色旋花﹑美麗花葵; 紫羅蘭﹑
            覌賞谷子,荊芥; 自选1包
            蜂室花(Iberis amara);                                9               
Natsuki *        自选十包                                                    10               
Nuage  *        自选六包                                                    6               
Pinky        觀賞谷子﹑硫華菊﹑大花藿香薊﹑蜂室花(Iberis amara);                                3               
Prodorothyhk *        五彩茉莉, 火炬花,
              迷迭香, 草莓玉米; 紫葉蘇﹑
                荊芥﹑水楊梅; 自选一包                               8               
Raccoon  *    花烟草, 美麗花葵; 黑种草
                自选5包; 金絲瓜﹑ 福寿花﹑
              美国薄荷; 砍瓜﹑黃寶玉米﹑雁來紅;
             留兰香﹑蜀葵﹑黑种草; 大花藿香薊﹑
               金盞花﹑勛章花;                                     21               
             硫華菊 或 福寿花                       
Sam        花环菊﹑硫華菊﹑福寿花                                3               
Sosxxx12        头狀鳮冠花; 自选8包                                           9               
Trust_fl        迷你大麗花﹑落馬葵﹑草莓玉米, 翠菊                      4               
Xchoix  *        自选1包                                                      1               
豔豔  *        自选1包                                                       1               
曉文        万寿菊; 自选6包                                            7               
阿晴 *        自选3包                                                       3               
阿四  *        硫華菊 或 大花藿香薊                                            1

有星的 花友 請选揀 花种 ,然后通知本人!

回復

tata 發表於 2008-2-13 09:41:55 |顯示全部樓層
唔知可唔可以同花友仔夾埋啲種子換大獎呢?
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 09:48:15 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-13 02:41 發表
唔知可唔可以同花友仔夾埋啲種子換大獎呢?

不能!
回復

曉文 發表於 2008-2-13 09:55:30 |顯示全部樓層
王爺,春節競猜遊戲3果日
請問係乜野種子黎架
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 09:57:08 |顯示全部樓層
原帖由 曉文 於 2008-2-13 02:55 發表
王爺,春節競猜遊戲3果日
請問係乜野種子黎架

你地 自选 啦! 去出售版 搵 我個 帖 揀种 子。之後 pm 我。
回復

tata 發表於 2008-2-13 10:21:44 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-2-13 09:48 發表

不能!

無險樂園啲飛仔都可以夾埋架喎, 哈哈 ~

唔緊要啦, 你啲種子實在無咁大地方種, 咁我留番俾其他花友仔啦, 我都係智在參與, 多謝王爺~
回復

ann 發表於 2008-2-13 10:35:07 |顯示全部樓層
王爺我都係黎玩遊戲, 因為見大家玩得甘開心, 真係好好玩.
我的種子你送比其它花友仔啦! 謝謝!
回復

trust_fl 發表於 2008-2-13 10:49:59 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-13 10:21 發表

唔緊要啦, 你啲種子實在無咁大地方種, 咁我留番俾其他花友仔啦, 我都係智在參與, 多謝王爺~ ...

哎唷~~ 無得夾埋添~~ 仲諗住俾埋你~

王爺~~ 我都係至在玩呀~~
d 種子你留返俾其他花友啦~~ 多謝晒~~
回復

pinky 發表於 2008-2-13 11:02:27 |顯示全部樓層
王爺 ~~
唔知可唔可以換種子呢 ???

觀賞谷子 ==> 波斯菊 / 香雪球 / 翠碟花 其中一款 ??

另外 , 想問我是不是 pm 地址比你就 ok ???
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 15:15:00 |顯示全部樓層
原帖由 pinky 於 2008-2-13 04:02 發表
王爺 ~~
唔知可唔可以換種子呢 ???

觀賞谷子 ==> 波斯菊 / 香雪球 / 翠碟花 其中一款 ??

另外 , 想問我是不是 pm 地址比你就 ok ???

我係 其它花友 不要的品种 中換給你。
不过,好像沒有你要的 品种。
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 15:17:06 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-2-13 03:21 發表

唔緊要啦, 你啲種子實在無咁大地方種, 咁我留番俾其他花友仔啦, 我都係智在參與, 多謝王爺~ ...

明白。
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 15:17:27 |顯示全部樓層
原帖由 ann 於 2008-2-13 03:35 發表
王爺我都係黎玩遊戲, 因為見大家玩得甘開心, 真係好好玩.
我的種子你送比其它花友仔啦! 謝謝!

收到。

多謝參與。
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 15:18:32 |顯示全部樓層
原帖由 trust_fl 於 2008-2-13 03:49 發表

哎唷~~ 無得夾埋添~~ 仲諗住俾埋你~

王爺~~ 我都係至在玩呀~~
d 種子你留返俾其他花友啦~~ 多謝晒~~

thank you for your kindness
回復

lolo 發表於 2008-2-13 15:22:59 |顯示全部樓層

多謝王爺

Lolo         迷你大麗花;  花環菊,  百里香﹑
                三色旋花﹑美麗花葵;  紫羅蘭﹑
                覌賞谷子,荊芥 ---> 這兩款不要了!
                自选1包  ---> 可否要洋牡丹(重瓣耧斗菜)

會把某些種子分給愛種植的朋友   特此再次多謝王爺
回復

ayclui 發表於 2008-2-13 15:52:56 |顯示全部樓層
王爺, 我都係貪玩嘅...咁多種子我邊庶有位種
如果你唔介意我想要一包香草種子(食得嘅, 會細盆d嘅就得啦) 多謝你呀, 有得玩已經好開心!
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 15:55:01 |顯示全部樓層
原帖由 lolo 於 2008-2-13 08:22 發表
Lolo         迷你大麗花;  花環菊,  百里香﹑
                三色旋花﹑美麗花葵;  紫羅蘭﹑
                覌賞谷子,荊芥 ---> 這兩款不要了!
                自选1包  ---> 可否要洋牡丹(重瓣耧斗菜)
...

洋牡丹(重瓣耧斗菜) 有的可以。
覌賞谷子,荊芥 不如換別的,因為 ayclui 只要一包種子,你可以從她的獎品中挑兩包換掉。
回復

八王爺 發表於 2008-2-13 15:56:50 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-2-13 08:52 發表
王爺, 我都係貪玩嘅...咁多種子我邊庶有位種
如果你唔介意我想要一包香草種子(食得嘅, 會細盆d嘅就得啦) 多謝你呀, 有得玩已經好開心! ...

食得的? 我所有的香草都食得啊!
不過,好像只有 芳香鼠尾草 比較細小。你要這個嗎?
回復

lolo 發表於 2008-2-13 16:09:56 |顯示全部樓層
ayclui 點解唔要芸香呀   得閒摘d煲糖水逗吓阿honey嘛!

王爺   你真慷慨   等我換間大屋再跟你要&買種子!
回復

ayclui 發表於 2008-2-13 16:18:24 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-2-13 15:56 發表

食得的? 我所有的香草都食得啊!
不過,好像只有 芳香鼠尾草 比較細小。你要這個嗎?

都好啊...等我諗諗...

原帖由 lolo 於 2008-2-13 16:09 發表
ayclui 點解唔要芸香呀   得閒摘d煲糖水逗吓阿honey嘛!

王爺   你真慷慨   等我換間大屋再跟你要&買種子! ...

lolo, 芸香係咩o黎o架? 可以煲咩糖水呢?
回復

1234下一頁