日本静岡県堂ケ島らんの里

作者: ハマナス 發表于 2008-2-10 23:26:53
2816 7
我上年去的蘭花園, 裡面其實好大(有半個山), 但由於蘭花全種於玻璃屋內, 所以便沒花田咁壯觀, 個蘭花園唔止有蘭花仲有好多扶手電梯(好細心呀! 唔洗行上山), 而且有好多野睇, 又有野買, 喜愛蘭花嘅你有機會一定要去!
我影咗好多相架, 但好多相都有我係裡面, 為免大家不適, 所以只貼小許出來, 唔阻大家時間, 去相!

ハマナス 發表於 2008-2-10 23:37:25 |顯示全部樓層
日本静岡県堂ケ島らんの里 2

回復

ハマナス 發表於 2008-2-10 23:47:06 |顯示全部樓層
日本静岡県堂ケ島らんの里 3

回復

ハマナス 發表於 2008-2-10 23:56:04 |顯示全部樓層
日本静岡県堂ケ島らんの里 4

我不是標本

我不是標本
回復

Exodus 發表於 2008-2-11 02:33:55 |顯示全部樓層
同香港
簡直唔可以比較...因為無得比
連獨角仙鍬形蟲都有......@@
Angraecum longicallus啊~~~~~
回復

ハマナス 發表於 2008-2-11 18:25:08 |顯示全部樓層
唔可以同日本比較, 香港咁細連花田都冇, 何況蘭花園, 仲要長期開冷氣比蘭花嘆, 你話香港邊有人會願意做蝕本生意丫
回復

JESSLUN 發表於 2008-7-5 16:45:37 |顯示全部樓層
摄影技术同角度够专业 !
回復

豆豆 發表於 2008-7-6 16:06:01 |顯示全部樓層
哇好靚呀....有金剛鸚鵡添add12icon
回復