Moonlight Waves

作者: feufeu 發表于 2008-2-10 19:12:30
2363 9
Moonlight Waves
8197,6/9/95,S. Sorano
Single chimera white sticktite frilled star/pink stripe. Medium green, plain, quilted, serrated. Standard.
單瓣不掉落的星型花,縞花,白色底,中間粉紅線條,中綠色葉,普通型,羽毛邊,有些鋸齒狀。標準型。

第一次開花 - 四瓣.
MW 20080209c (Small).JPG
MW 20080210b (Small).JPG
charles604498 發表於 2008-2-11 10:56:06 |顯示全部樓層
佢同我既PATCHWORK PINK  有似樣,feufeu我可唔可幫我培隻Moonlight Waves苗,我又培隻PATCHWORK PINK  苗同你換得嗎?
回復

charles604498 發表於 2008-2-11 18:56:53 |顯示全部樓層
feufeu你睇似唔似!
回復

feufeu 發表於 2008-2-11 20:17:11 |顯示全部樓層
原帖由 charles604498 於 2008-2-11 10:56 發表
佢同我既PATCHWORK PINK  有似樣,feufeu我可唔可幫我培隻Moonlight Waves苗,我又培隻PATCHWORK PINK  苗同你換得嗎?

唔駛比 patchwork pink 我, no space for another standard. 我隻 moonlight waves 其實未夠大, 我寫低先, 第日大d 得時預你.
佢兩個有d 似, 不過內外縞掉轉咗.
回復

charles604498 發表於 2008-2-12 17:00:58 |顯示全部樓層
原帖由 feufeu 於 2008-2-11 20:17 發表

唔駛比 patchwork pink 我, no space for another standard. 我隻 moonlight waves 其實未夠大, 我寫低先, 第日大d 得時預你.
佢兩個有d 似, 不過內外縞掉轉咗. ...

係呀多謝你先 係播內外縞掉轉咗
回復

八王爺 發表於 2008-2-12 17:20:05 |顯示全部樓層
回復

charles604498 發表於 2008-2-12 19:24:26 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-2-12 17:20 發表

王爺點解你笑任任既
回復

feufeu 發表於 2008-2-28 20:49:21 |顯示全部樓層

updated 吓

開了三朵...
MW 20080228b (Small).JPG
MW 20080228c (Small).JPG
回復

candyafr 發表於 2008-2-28 21:04:02 |顯示全部樓層
淡淡的粉紅色和白色,好優雅
回復

Cath 發表於 2008-3-1 20:58:27 |顯示全部樓層
lovely pink!
回復