你地會唔會"自動"跳頁呀?

作者: crabcrab 發表于 2008-2-9 19:27:50
2518 7
我睇睇下第一頁無里頭會"自動"跳去第二頁
有時又會睇睇下第三頁又"自動"跳去第二頁之類

好鬼煩
比得大帝 發表於 2008-2-9 23:04:58 |顯示全部樓層
一定係你部機有問題,
回復

Manto 發表於 2008-2-9 23:23:54 |顯示全部樓層
But I also have. Why?
回復

minmin 發表於 2008-2-10 00:16:42 |顯示全部樓層
或者你習慣用鍵盤來看貼文.
因為如果你按左會跳回上一頁,按右會跳到下一頁.這樣可以方便看貼,也會有這個問題
可以注意一下..
回復

crabcrab 發表於 2008-2-10 00:23:35 |顯示全部樓層
原帖由 Peter 於 2008-2-9 23:04 發表
一定係你部機有問題,

咁肯定, 你一定係系統專家喇

回復

crabcrab 發表於 2008-2-10 00:27:38 |顯示全部樓層
原帖由 minmin 於 2008-2-10 00:16 發表
或者你習慣用鍵盤來看貼文.
因為如果你按左會跳回上一頁,按右會跳到下一頁.這樣可以方便看貼,也會有這個問題
可以注意一下..

沒有, 有時完全沒有動作(包括鍵盤或滑鼠)時都會無故跳頁
只有在這裡才有這異象, 可能是 firefox 和討論區程式唔夾吧........
回復

minmin 發表於 2008-2-10 15:03:53 |顯示全部樓層
原帖由 crabcrab 於 2008-2-10 00:27 發表

沒有, 有時完全沒有動作(包括鍵盤或滑鼠)時都會無故跳頁
只有在這裡才有這異象, 可能是 firefox 和討論區程式唔夾吧........

有可能的,但我一直都用FIREFOX,我都沒有這個問題,
你用的是那一個VERSION?
回復

crabcrab 發表於 2008-2-11 00:19:18 |顯示全部樓層
原帖由 minmin 於 2008-2-10 15:03 發表

有可能的,但我一直都用FIREFOX,我都沒有這個問題,
你用的是那一個VERSION?

minmin 兄, 我知點解喇....

因為我隻 mouse 個中間掣係 4D OPTICAL 的, 即係除左上下轆之外
仲有左右轆功能, 而且因為係 OPTICAL O既關係, 是沒有一個真實的轆

所以有時隻手指上下轆, 甚至唔覺意太近係上面揚過, 佢會收到左右指令,
平時其他程式冇乜問題, 不過個 FORUM 程式太先進, 搞到睇睇下會跳來跳去
回復