有朋友學過靈氣的嗎?

作者: cklife 发表于 2010-10-7 10:14:47
25350 281
jack872184 發表於 2011-5-3 20:21:16 |顯示全部樓層
回復 jellyfishy 的帖子

haha~
It seems that I am a ET XD
Poppylily 發表於 2011-6-16 20:58:13 |顯示全部樓層
我無諗過lee度都咁多人學過Reiki
cklife 發表於 2011-6-17 08:26:26 |顯示全部樓層
Poppylily 發表於 2011-6-16 20:58
我無諗過lee度都咁多人學過Reiki

開頭少D....依家多番D...因為有新同學仔嘛...
多D人一齊玩好開心...
jellyfishy 發表於 2011-6-17 09:02:36 |顯示全部樓層
現在每天都會練習或幫自己治療~ 感覺reiki已成為自己生活一部份了~ 我覺得好有用,對身體和人生觀都有所攺變,對身邊人也有正面影響~
cklife 發表於 2011-6-17 09:20:07 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-6-17 09:02
現在每天都會練習或幫自己治療~ 感覺reiki已成為自己生活一部份了~ 我覺得好有用,對身體和人生觀都有 ...

死喇...死喇....我幾十日先做一次咋....

又開始懶....唔得...依個月一定要勤力D....如果連臨急抱佛腳都唔做......就自己果關都過唔到囉....
owlcyr 發表於 2011-6-17 10:21:58 |顯示全部樓層
我有零同負數~

海底輪(Root): 已開啟 (12%)
本我輪(Sacral): 不活躍 (0%)
臍輪(Navel): 已開啟 (38%)
心輪(Heart): 不活躍 (-12%)
喉輪(Throat): 已開啟 (12%)
三眼輪(Third Eye): 已開啟 (25%)
頂輪(Crown): 已開啟 (25%)
cklife 發表於 2011-6-17 10:37:47 |顯示全部樓層
owlcyr 發表於 2011-6-17 10:21
我有零同負數~

吓....咁攪野....負數都有...

咁咪要嘔突囉.....

又睇下水母點解畫....
prodorothyhkg 發表於 2011-6-17 12:15:08 |顯示全部樓層
我有零同負數~

你 big pan 啦

點解啊?  發表於 2011-6-17 12:38
jellyfishy 發表於 2011-6-17 12:20:27 |顯示全部樓層
我有零同負數~

海底輪(Root): 已開啟 (12%) - 性能力強 !!!
本我輪(Sacral): 不活躍 (0%) - 心理和生理都嫌物質缺乏, or 坐骨神經唔多好
臍輪(Navel): 已開啟 (38%) - 嘩~~ 好強物慾
心輪(Heart): 不活躍 (-12%) - 咁攪鬼既, 無心肝~! 心情唔好, 容易大起大落
喉輪(Throat): 已開啟 (12%) - 你好少氣管有事?
三眼輪(Third Eye): 已開啟 (25%) - 第六感強, 感應力強
頂輪(Crown): 已開啟 (25%) - 香港人正常情況, 都係用腦多~~ 個腦好活躍~

只作參考, 不喜莫丙, 本來個網就check 唔準, 但我親自check就準好多, 不過要摸手喎~
Poppylily 發表於 2011-6-17 12:21:54 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-6-17 09:20
死喇...死喇....我幾十日先做一次咋....

又開始懶....唔得...依個月一定要勤力D....如果連臨急抱佛腳都 ...

你哋咁勤力~咁我都算懶到出汁...

丫~ 你哋有無聽過Sekhem?
jellyfishy 發表於 2011-6-17 12:23:56 |顯示全部樓層
Poppylily 發表於 2011-6-17 12:21
你哋咁勤力~咁我都算懶到出汁...

丫~ 你哋有無聽過Sekhem?

Sekhem
reiki 其中一派~
owlcyr 發表於 2011-6-17 12:38:13 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-6-17 12:20
海底輪(Root): 已開啟 (12%) - 性能力強 !!!
本我輪(Sacral): 不活躍 (0%) - 心理和生理都嫌物質缺乏,  ...

咁全部去晒100%會點?

自己好難評估,不作評論

本我輪(Sacral): 不活躍 (0%) - 心理和生理都嫌物質缺乏, or 坐骨神經唔多好

我又覺得而家物質好足夠wo

臍輪(Navel): 已開啟 (38%) - 嘩~~ 好強物慾

我物慾極低wo

心輪(Heart): 不活躍 (-12%) - 咁攪鬼既, 無心肝~! 心情唔好, 容易大起大落

我承認對人類較為冷血,心情都係咁上下啦,都算平伏wo

喉輪(Throat): 已開啟 (12%) - 你好少氣管有事?

細個咳到死後,大個就算傷風感冒都無再咳

三眼輪(Third Eye): 已開啟 (25%) - 第六感強, 感應力強

自己好難評估,不作評論

頂輪(Crown): 已開啟 (25%) - 香港人正常情況, 都係用腦多~~ 個腦好活躍~

我有偏頭痛~~

有得摸手咁好,check啊check啊~~~~
prodorothyhkg 發表於 2011-6-17 12:45:18 |顯示全部樓層
心輪-12,自我,跟本無心向任何事,家事國事天下事都唔關你事~
呢d係我估,唔知岩唔岩
Poppylily 發表於 2011-6-17 12:45:40 |顯示全部樓層
jellyfishy 發表於 2011-6-17 12:23
Sekhem
reiki 其中一派~

Reiki係Sekhem的分枝~
Sekhem的能量比Reiki更強~
cklife 發表於 2011-6-17 12:57:46 |顯示全部樓層
Poppylily 發表於 2011-6-17 12:45

見到D英文字我就水過鴨背架喇....

如果有中文名我會易記D.....

我覺得...臼井我己經夠用囉......有時候能量強唔強...同使用者及接收者都有關係....

我覺得搵到適合自己既比較重要.....
Poppylily 發表於 2011-6-17 13:48:04 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-6-17 12:57
見到D英文字我就水過鴨背架喇....

如果有中文名我會易記D.....

咁又係~最緊要適合自己~
SEKHEM的能量可能令我太驚嘆,所以反而變咗追求強能量tim~
cklife 發表於 2011-6-17 13:51:53 |顯示全部樓層
Poppylily 發表於 2011-6-17 13:48
咁又係~最緊要適合自己~
SEKHEM的能量可能令我太驚嘆,所以反而變咗追求強能量tim~
...

係會咁架...但當日子過去....你就會有時間去想反....你當初想學既原因......

好多時同最後你追求既野有唔同...你又會番番去你需要既野度....依個都係我地學習過程上面....
從經歷裡面...學得到珍貴既野...
Poppylily 發表於 2011-6-17 14:09:32 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-6-17 13:51
係會咁架...但當日子過去....你就會有時間去想反....你當初想學既原因......

好多時同最後你追求既野有 ...

有d感觸tim...

話時話,你哋响邊樹學靈氣ga?而家多唔多人學呀?
jellyfishy 發表於 2011-6-17 14:27:08 |顯示全部樓層
Poppylily 發表於 2011-6-17 12:45

老師教Karuna 時, 我都已經抽晒筋好似鬼上身咁.
能量強固然好, 但要控制得宜, 並不容易. 如果我要開部發拉利, 可能一開車就撞鬼c左~ 反而開部豐田,仲能收放自如,效用更大.
所以我都係選自己啱用又控制到的方法去學習和運用囉~
jellyfishy 發表於 2011-6-17 14:31:19 |顯示全部樓層
cklife 發表於 2011-6-17 13:51

好多時同最後你追求既野有 ...

係呀係呀~~~ 當初抱住好奇心和想身體好d,所以走去學.
一路學,除了身體好左,連思想都有所攺變了.現在開心多左,思想簡單左(哈哈~~~),樂觀左,怨氣直線下降~