菲團事件 - 有乜睇法?

作者: 八王爺 发表于 2010-8-23 16:08:11
18533 227
比得大帝 發表於 2010-9-10 13:48:09 |顯示全部樓層
佢話曾蔭權好寫信教佢做嘢, 侵犯佢尊嚴, 會向大陸提出抗議喎
KOOKOO 發表於 2010-9-15 00:43:19 |顯示全部樓層
回復 221# 比得大帝

都唔知講乜好, 文明同進步係呢個國家好難會睇到, 佢成個黑社會大佬咁款, 人在做天在看, 佢咁做香港人都在看, 開始對D賓賓反感.
比得大帝 發表於 2010-9-15 08:59:34 |顯示全部樓層
回復  比得大帝
佢咁做香港人都在看, 開始對D賓賓反感.
KOOKOO 發表於 2010-9-15 00:43

我覺得咁做又唔應該, 係政府官員衰啫, 唔應該禍及賓賓

即係人地鬧曾蔭權衰, 我地都唔想俾人一起憎埋
KOOKOO 發表於 2010-9-15 09:32:31 |顯示全部樓層
回復 223# 比得大帝

見到D賓賓就會想起個面部肌肉麻痺概人, 我都知唔關佢地事, 之前會體諒佢地有個咁樣大佬, E家都冇野好講,
cklife 發表於 2010-9-15 10:27:21 |顯示全部樓層
我覺得咁做又唔應該, 係政府官員衰啫, 唔應該禍及賓賓

即係人地鬧曾蔭權衰, 我地都唔想俾人一起憎埋 ...
比得大帝 發表於 2010-9-15 08:59

我諗D賓賓都好無耐.....佢地又唔可以擇出生地既....

之前係街市都聽到d對話。

菜販︰你邊處架。

賓賓︰菲律賓

第三者︰...........(我聽唔到佢講乜)

菜販︰唔關佢事架,個政衰之嘛。

賓賓企係我隣離,所以我聽到佢講野,個菜販好好中氣,成個街市都係佢把聲。仲有一個第三者,人太多連人都睇唔到,又聽唔清佢講乜。

個賓賓個樣真係好無耐.....
比得大帝 發表於 2010-9-15 10:48:29 |顯示全部樓層
早排有報導話有人怒炒賓賓, 我我覺得唔應該
相反如果有日全港遣返賓賓, 以制裁菲律賓, 我會支持
Can you see the difference?
孖吉 發表於 2010-9-15 10:57:54 |顯示全部樓層
早排有報導話有人怒炒賓賓, 我我覺得唔應該
相反如果有日全港遣返賓賓, 以制裁菲律賓, 我會支持
Can you se ...
比得大帝 發表於 2010-9-15 10:48

政府 遣返全港賓賓?得唔得咖?!好似冇法可依啵!反而 怒炒賓賓 係個人權利,只要賠足便可!

(我唔係支持 怒炒賓賓 呀,合法唔代表要做,美國政府 勸喻 國民不要燒可蘭經便是一個例子)
比得大帝 發表於 2010-9-15 11:59:36 |顯示全部樓層
政府 遣返全港賓賓?得唔得咖?!好似冇法可依啵!反而 怒炒賓賓 係個人權利,只要賠足便可!

(我唔係支 ...
marcuslee 發表於 2010-9-15 10:57

遣返全港賓賓只係假設, 無法可依, 可以立法啫, 睇吓有冇理據同有冇議員支持, 好似法國都遣返吉普賽啦, 不過得唔到支持啫