近日受到pm的滋擾.

作者: natsuki 發表于 2010-8-20 22:22:30
17825 137
比得大帝 發表於 2010-8-30 14:50:55 |顯示全部樓層
先小人後君子, 事後佢唔好話冇預先通知
回復

八王爺 發表於 2010-8-30 14:57:19 |顯示全部樓層
我都開過好多團,也事先聲明:
- 不付款,不幫訂货。
- 货到不交收,團主自行處理。
- 如有異議/投訴,列作黑名單,永不得參加本人發起的團購。
回復

小白 發表於 2010-8-30 15:02:07 |顯示全部樓層
"你有張良計, 我有過牆梯".... 被花友發覺.. 咪改名... 改名...再改名.... add5icon  馬照跑... 舞照跳
回復

孖吉 發表於 2010-8-30 15:10:30 |顯示全部樓層
"你有張良計, 我有過牆梯".... 被花友發覺.. 咪改名... 改名...再改名....   馬照跑... 舞照跳 ...
小白 發表於 2010-8-30 15:02

咁咪開真名 "不接受 陳大文 參加",團購屬於私人活動,不一定要開放給所有人參加。
回復

小白 發表於 2010-8-30 15:15:28 |顯示全部樓層
咁咪開真名 "不接受 陳大文 參加",團購屬於私人活動,不一定要開放給所有人參加。 ...
marcuslee 發表於 2010-8-30 15:10

唔係好多花友知名發生過咩事...  慣犯又不是用真名...  真是防不勝防 add14icon
回復

比得大帝 發表於 2010-8-30 15:31:29 |顯示全部樓層
其實開哩個post, 只係好心幫佢, 佢唔領情或者唔領根球, 係佢自己損失, 冇人有損失
佢鐘意以後團團都訂嘢, 俾咗錢又唔要, 咪由得佢囉
點解要避佢啫
回復

小白 發表於 2010-8-30 15:34:01 |顯示全部樓層
其實開哩個post, 只係好心幫佢, 佢唔領情或者唔領根球, 係佢自己損失, 冇人有損失
佢鐘意以後團團都訂嘢,  ...
比得大帝 發表於 2010-8-30 15:31

好人難做...  可能佢唔覺得係幫僅佢....
回復

llaus 發表於 2010-8-30 16:00:02 |顯示全部樓層
現在佢個心就好似有條刺敢
每一個貼都會拮佢一下
回復

小白 發表於 2010-8-30 16:38:47 |顯示全部樓層
現在佢個心就好似有條刺敢
每一個貼都會拮佢一下
llaus 發表於 2010-8-30 16:00

針唔拮到肉唔知痛 (我都比佢拮到好痛, 有想過以後不分享) .... 真係與慣犯溝通唔到, 我都以為佢大個咗, 會成熟咗, 但交過手, 就知唔係

世事無絕對........................ 只有當事人知道發生咩事, 有理說不清 (此乃心底話, 不喜勿插 )
回復

孖吉 發表於 2010-8-30 16:41:12 |顯示全部樓層
好人難做...  可能佢唔覺得係幫僅佢....
小白 發表於 2010-8-30 15:34

你係利用對象之嘛,乜講到幫佢咁有自主意志呀?add1icon
回復

孖吉 發表於 2010-8-30 16:43:19 |顯示全部樓層
世事無絕對........................ 只有當事人知道發生咩事, 有理說不清 (此乃心底話, 不喜勿插 )
小白 發表於 2010-8-30 16:38

"........" (癈事講,佢O既事路人皆見)
回復

小白 發表於 2010-8-30 16:43:40 |顯示全部樓層
你係利用對象之嘛,乜講到幫佢咁有自主意志呀?
marcuslee 發表於 2010-8-30 16:41

我係回應 Peter 咋...   我都係受害者...
回復

比得大帝 發表於 2010-8-30 16:59:17 |顯示全部樓層
針唔拮到肉唔知痛 (我都比佢拮到好痛, 有想過以後不分享) .... 真係與慣犯溝通唔到, 我都以為佢大個咗,  ...
小白 發表於 2010-8-30 16:38

針唔拮到肉唔知痛 哩點我係理解嘅

不過就唔應該為d唔識諗嘢嘅人而改變自己, 相信你都唔會
回復

小白 發表於 2010-8-30 17:07:31 |顯示全部樓層
針唔拮到肉唔知痛 哩點我係理解嘅

不過就唔應該為d唔識諗嘢嘅人而改變自己, 相信你都唔會 ...
比得大帝 發表於 2010-8-30 16:59

我係呢樹回咁多帖, 都係想一些不知底蘊花友了解多些, 不能單看事件表面.

其實 "分享" 都好花精神 & 時間...  "團購" 更甚... 真是有點..........................
回復

theresagood 發表於 2010-8-30 17:17:04 |顯示全部樓層
剛剛發現該花友有出過一個交換post
該花友用嚟交換嘅花如無意外應該係我之前分享俾該花友的
其實我明白分享出去嘅物品我無權過問
但人地一番好意分享俾你嘅野,你再拎嚟同人交換
係咪起碼要同原分享者講返聲,以示尊重呢?
回復

比得大帝 發表於 2010-8-30 17:29:59 |顯示全部樓層
剛剛發現該花友有出過一個交換post
該花友用嚟交換嘅花如無意外應該係我之前分享俾該花友的
其實我明白分享出去嘅物品我無權過問
但人地一番好意分享俾你嘅野,你再拎嚟同人交換
係咪起碼要同原分享者講返聲,以示尊重呢?
theresagood 發表於 2010-8-30 17:17

所以分享係要小心挑選, 唔係有人要就俾佢

對唔住, 果頭激完氣, 哩頭重要俾我話多句 add5icon
回復

小白 發表於 2010-8-30 18:04:15 |顯示全部樓層

時間可證明一切  
回復

比得大帝 發表於 2010-8-30 21:43:58 |顯示全部樓層
其實d根球到咗未呀?
回復

lameric 發表於 2010-8-30 22:14:06 |顯示全部樓層
我係呢樹回咁多帖, 都係想一些不知底蘊花友了解多些, 不能單看事件表面.

其實 "分享" 都好花精神 & 時間 ...
小白 發表於 2010-8-30 17:07

正是吃力不討好!
回復

natsuki 發表於 2010-8-30 23:33:39 |顯示全部樓層
多謝大家的關心.

其實只要稍為有工作經驗, 也知道這種人一定會為他自己招來更大的侮辱.  
希望各位以後若發現這種"極品"出現, 也廣為通報, 令正常的花友可以減少損失.
回復