介紹3隻貓貓俾大家認識~~~updated12月18日2013

作者: 金盞花 发表于 2010-8-19 00:14:52
8353 49
金盞花 發表於 2011-2-1 11:54:32 |顯示全部樓層

DSCN3447 (Medium).JPG

睇吓有新衫穿嘅BB樣
DSCN3473 (Large).JPG

由上面睇, 似唔似1件吞拿魚壽司
DSCN3471 (Large).JPG

至於NaNa,  似唔似1件三文魚壽司
DSCN3532 (Large).JPG

DSCN3540 (Large).JPG

DSCN3533 (Large).JPG

DSCN3536 (Large).JPG

為咗應節, 今年係兔年, 買個兔仔耳, 等BB扮吓白兔仔
20110130144 (Large).jpg

20110130152 (Large).jpg

20110130153 (Large).jpg

20110130151 (Large).jpg

祝大家 + 寵物
兔年開開心心, 一切順順利利

p@g 發表於 2011-2-1 17:54:05 |顯示全部樓層
好大隻貓貓兔呀

我都祝你& 貓貓們
兔年財源滾滾, 身體健康
金盞花 發表於 2011-2-19 11:21:54 |顯示全部樓層
去咗寵物展2011~
以往去過狗展, 唔記得有冇去過寵物展, 今年去到會展個埸都幾舒服, 雖然人狗同行, 但通道闊落~~~唔錯
不過, 今次我post出嚟重點係想講~~~原來好多贈品攞架~~~

DSCN3577 (Large).JPG

睇吓!

係咪好豐富  贈品大概有貓糧, 小食, 罐頭, 一張薄毛毯, 一支筆, 記事簿, memo pad, 年曆一張
我唔係冇買野架, 就係相中左上嗰2包小食.

我朋友仲好運, Hills 抽獎中咗3獎, 有1包貓糧
DSCN3576 (Large).JPG

再講, 因我只養貓, 贈品已係俾養狗少咗啦! 不過我都冇浪費d coupons, 同朋友將全部coupons即場俾晒d養狗人士.
(記得有狗糧, 潔齒骨等)

$30-門票賺番(正確d講我哋只係俾咗$25, 因門口有人同我哋講有票多出讓)希望大家去到都大豐收啦

珍珍 發表於 2011-2-19 15:04:44 |顯示全部樓層
我鐿意金色那隻, 因我細個時都養過隻金毛貓
金盞花 發表於 2011-2-19 23:16:23 |顯示全部樓層
回復 珍珍 的帖子

佢係頑皮妹, 好活躍

記得佢初到屋企見到BB (白色長毛貓), 可能以前未見過咁大條毛毛尾, 搞到BB俾佢追到通屋走, 怕鬼佢
珍珍 發表於 2011-2-20 11:43:16 |顯示全部樓層
回復 金盞花 的帖子

頑皮妹真係好頑皮喎
BB又好乖, 唔會打返佢喎,
carlo 發表於 2011-2-21 22:57:42 |顯示全部樓層
點解睇唔到相 ?
金盞花 發表於 2011-2-22 12:30:02 |顯示全部樓層
carlo 發表於 2011-2-21 22:57
點解睇唔到相 ?

冇問題噃  可能要俾d時間佢run吓~
金盞花 發表於 2011-3-16 15:35:53 |顯示全部樓層

之前影咗d相, 宜家放上嚟俾大家睇吓~

早排教BB & nana玩康樂棋, 佢哋識得打入洞
20101221043 (Medium) (Large).jpg

摘咗1盆生菜, BB急不及待要試吓~
DSCN3476 (Medium) (Large).JPG

BB + nana一齊影張相唔係咁容易
DSCN3378 (Large).JPG

nana 瞓覺樣
DSCN3335 (Large).JPG

DSCN3336 (Large).JPG

廢物利用~~~將把殘傘剪走d布, 張開後可以晾衫
DSCN3621 (Large).JPG

晾緊貓貓d衫, 好好用
DSCN3622 (Large).JPG
DSCN3476 (Medium).JPG
juju0268 發表於 2011-3-16 18:16:28 |顯示全部樓層
用傘來晾衫尼個idea好正
corina 發表於 2011-3-16 20:56:47 |顯示全部樓層
回復 金盞花 的帖子

兔仔耳貓好得意呀!
corina 發表於 2011-3-16 20:58:09 |顯示全部樓層
回復 金盞花 的帖子

原來薄毛毯係贈品,早前我要比$15買!
corina 發表於 2011-3-16 21:00:10 |顯示全部樓層
回復 金盞花 的帖子

BB同nana識得玩康樂棋,好叻呀,比我d貓實當波踢!
金盞花 發表於 2011-3-16 23:54:08 |顯示全部樓層
juju0268 發表於 2011-3-16 18:16
用傘來晾衫尼個idea好正

係呀! 反正傘都好殘唔用啦! ~~~真係夠晒環保~~~
金盞花 發表於 2011-3-16 23:57:05 |顯示全部樓層
corina 發表於 2011-3-16 20:56
回復 金盞花 的帖子

兔仔耳貓好得意呀!

係呀! BB真係扮到好入型入格
金盞花 發表於 2011-3-17 00:09:18 |顯示全部樓層
回復 corina 的帖子

"原來薄毛毯係贈品,早前我要比$15買!"

噢! 咁出年要去攞番張至得啦!

"BB同nana識得玩康樂棋,好叻呀,比我d貓實當波踢"

其實唔難架! bb一晚就學識, nana學多一晚都玩到啦! 其實貓貓唔笨架, 在乎佢哋有冇興趣. 你都可以整個康樂棋改良版俾貓貓玩吓
金盞花 發表於 2011-11-4 00:09:35 |顯示全部樓層

家中2隻大帝好耐冇出嚟同大家見面, 等我叫佢哋快d出嚟同大家say hello~

BB~~~仲唔快d出嚟, 咪哩入個行李箱入面
20110321179 (Large).jpg

BB話口未完又走入個竹籃, 佢真係好鍾意走入d箱處
DSCN3852 (Large).JPG

其實na na都鍾意瞓入竹籃
20110419190 (Large).jpg

睇吓佢哋個飯餐區
DSCN3853 (Large).JPG

睇吓BB & nana 個瞓覺相
DSCN3815 (Large).JPG

20110909261 (Large).jpg

20110909259 (Large).jpg

20110419193 (Large).jpg

nana 好鍾意瞓住嚟諗嘢, 乜貓仔都咁多嘢諗
20110622232 (Large).jpg

整鬼個百厭妹
20110322189 (Large).jpg

好正經
DSCN3876 (Large).JPG

DSCN3878 (Large).JPG

20110216170 (Large).jpg

金盞花 發表於 2011-11-4 00:53:16 |顯示全部樓層

另1個新成員~~~甜甜, 佢係復活節返嚟, 唔經唔覺都有半年啦!
甜甜宜家住得好好, 初時家中2隻大帝同人玩杯葛唔理人, 但甜甜對佢哋處處忍讓感動到na na, 宜家經常同na na玩埋一起, 又鍾意玩打交, 仲經常幫na na"lam""頭 "lam""髻, 不知幾好.  BB就處處同甜甜保持距離, 要做孤獨精.

甜甜跟住na na去八
DSCN3873 (Large).JPG

DSCN3872 (Large).JPG

甜甜初返嚟要入籠~~~好慘呢
20110422199 (Large).jpg

20110422194 (Large).jpg

20110929265 (Large).jpg

20110929264 (Large).jpg

宜家甜甜可以有好日子過~~~真幸福

eve3313 發表於 2011-11-4 11:38:40 |顯示全部樓層
快入冬啦! 快D買件 BEARBEAR 衫 俾 甜甜 LA!

係喎, 得你提醒, 等我出去搵搵先得. 謝謝  發表於 2011-11-4 11:49
corina 發表於 2011-11-4 13:25:11 |顯示全部樓層
我有隻貓都鐘意瞓竹籃~
請問佢地張餐枱好唔好用?會唔會一路食隻碗一路滑?

俾張餐枱用意係想佢哋食得舒服d唔駛烏低食得辛苦. 隻碟子冇點滑, 唯一係碟子較淺佢哋一路食將d糧推出碟子趺幾粒落地.  發表於 2011-11-4 23:18