返回列表 發新帖

彼得鄒遊首爾 ~ 7/28-8/3

作者: 八王爺 发表于 2010-7-28 22:19:17
7360 46
candyafr 發表於 2010-8-13 16:45:03 |顯示全部樓層
以上只是其中一部份,因為個 list 其實很長,甚至醫師有網站,詳述各型人仕要注意生活上的一切。

另一位檢 ...
八王爺 發表於 2010-8-11 14:19

我有興趣個網站,唔知有冇得做test知道自己是什麽類型~~
jellyfishy 發表於 2010-8-14 09:07:11 |顯示全部樓層
我有興趣個網站,唔知有冇得做test知道自己是什麽類型~~
candyafr 發表於 2010-8-13 16:45

好喎~ 有個網站可以測試下, 大家都易d明白自己係乜型~~
八王爺 發表於 2010-8-16 23:09:51 |顯示全部樓層
韓文网丫
candyafr 發表於 2010-8-16 23:20:15 |顯示全部樓層
韓文网丫
八王爺 發表於 2010-8-16 23:09

可以website translation啊
penguinkoala 發表於 2010-9-6 22:38:46 |顯示全部樓層
咦我岩岩六月尾都去左韓國, 住左一個月. 我都有去到睇韓醫美容, hahah, 不過只係睇左一次, 最終都無take佢d course, 太長時間&貴!
八王爺 發表於 2012-4-10 09:40:46 |顯示全部樓層
lammanfung 發表於 2010-8-13 04:10
王爺,你有沒有發現在韓國很少看到肥人。

現在至回答ERIC 的問題。
韓國有肥人,只是你沒留意。
一般韓國有錢人都肥!因為佢地多食肉。
一般年青人都瘦,因為韓國食肉很貴。
他們只要一碟泡菜,海帶海就可以做早﹑午晚三餐,
咁樣怎能肥?

但出來工作賺錢後,喝酒應酬生活,食不定時怎能肥?
韓國人雖然飲食少加添和化學物(以前),但生活習慣和壓力大,
所以多病,短命。

肥人屬有錢人,天天吃烤肉,出入名車貴族區,
一般旅遊人仕唔會街上見到。我識得嘅韓國人一般都唔瘦。

我想問下,韓國人係咪好重視身份問題架? 淨係咁都好大壓力了~  發表於 2012-4-10 11:13
八王爺 發表於 2012-4-10 11:22:59 |顯示全部樓層
quo :  jellyfishy  我想問下,韓國人係咪好重視身份問題架? 淨係咁都好大壓力了~  發表於 7 分鐘前

身份= 貴族?皇族?官階?

我知道佢地好重視輩份,即大學一年級要聽晒學長學兄的吩咐。
家中年紀大的人(男性)地位高。

咁都係階級觀念一種~  發表於 2012-4-10 13:58