誠徵保姆………湊………Blue Nile <完>

作者: 小雷子 发表于 2019-7-10 15:05:38
6723 114
violet_bb 發表於 2019-8-31 01:36:09 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-31 01:28
原來如此!好欣賞下佢,得2日貨!<span class="emoji emoji1f605"></span>

唔知點解唔開得盡!
violet_bb 發表於 2019-8-31 01:37:35 來自手機 |顯示全部樓層
調左之後隻色似實物多d
violet_bb 發表於 2019-8-31 01:40:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-31 01:28
原來如此!好欣賞下佢,得2日貨!<span class="emoji emoji1f605"></span>

今日全日,都係開得咁多多,花瓣唔識打開
小雷子 發表於 2019-8-31 01:46:59 來自手機 |顯示全部樓層
violet_bb 發表於 2019-8-31 01:40
今日全日,都係開得唔多多,花瓣唔識打開<span class="emoji emoji1f605"></span>

我的有時都會,睇下係咪唔夠濕度問題影響,泥有冇好乾?
violet_bb 發表於 2019-8-31 02:11:10 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-8-31 01:46
我的有時都會,睇下係咪唔夠濕度問題影響,泥有冇好乾?

哦,明白了,可能個位有冷氣吹到,我揾塊布幫佢擋下先!正話見有少少乾,加左d水,謝謝小火星指點!
Dollarschan 發表於 2020-3-10 18:33:20 來自手機 |顯示全部樓層
雷大,交吓功課先。
養咗半年有多,呢個BB未凑過,初初養佢唔多食奶,奀奀地,以為佢會養唔大,入冬後搬入室内窗台,慢慢壯番D,回暖後比少少魔肥,e家BB大咗又有走莖,希望能穩定成長落去~
小雷子 發表於 2020-3-10 20:38:35 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2020-3-10 18:33
雷大,交吓功課先。
養咗半年有多,呢個BB未凑過,初初養佢唔多食奶,奀奀地,以為佢會養唔大,入冬後搬入 ...

有進步呀!冬天唔C,應該冇問題啦!
呢隻比較鐘意濕度高,而且唔洗比太光佢!春天到,會生長得很快,應該好快有花開!
Dollarschan 發表於 2020-3-10 21:09:35 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-10 20:38
有進步呀!冬天唔C,應該冇問題啦!<span class="emoji emoji1f609"></span>
呢隻比較鐘意濕度高,而且唔洗比太光佢!春天到 ...

雷大,多謝你嘅貼士,幫BB加濕先~
MC1204 發表於 2020-3-12 12:52:24 來自手機 |顯示全部樓層
雷大,我原本種得好地地,但之前剪左再種,等佢生得壯D, 點知就死左喇。希望下次有機會再種過。
小雷子 發表於 2020-3-12 13:11:10 來自手機 |顯示全部樓層
MC1204 發表於 2020-3-12 12:52
雷大,我原本種得好地地,但之前剪左再種,等佢生得壯D, 點知就死左喇。希望下次有機會再種過。 ...

哈哈!你做左劊子手!
MC1204 發表於 2020-3-12 14:13:32 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 13:11
哈哈!你做左劊子手!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

你呀。哈哈……
小雷子 發表於 2020-3-12 14:20:02 來自手機 |顯示全部樓層
MC1204 發表於 2020-3-12 14:13
你呀。哈哈……

不如你種長筒啦!仲有呀!
MC1204 發表於 2020-3-12 14:29:31 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 14:20
不如你種長筒啦!仲有呀!<span class="emoji emoji1f605"></span>

長筒會易種過喜陰?
小雷子 發表於 2020-3-12 14:31:06 來自手機 |顯示全部樓層
MC1204 發表於 2020-3-12 14:29
長筒會易種過喜陰?

好難講,不過呢隻都好易開花,可以試下!
MC1204 發表於 2020-3-12 14:32:27 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 14:31
好難講,不過呢隻都好易開花,可以試下!<span class="emoji emoji1f601"></span>

都好呀!是否可以郵寄,怎樣付費給你?先謝謝。
chuyat10 發表於 2020-3-12 14:46:41 來自手機 |顯示全部樓層
可能到我裡個年齡,冇感覺。
小雷子 發表於 2020-3-12 14:57:29 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2020-3-12 14:46
可能到我裡個年齡,冇感覺。<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>

冇晒初戀感覺!
MC1204 發表於 2020-3-12 15:01:52 來自手機 |顯示全部樓層
師兄想要咩感覺?
小雷子 發表於 2020-3-12 15:03:57 來自手機 |顯示全部樓層
MC1204 發表於 2020-3-12 14:32
都好呀!是否可以郵寄,怎樣付費給你?先謝謝。

幫你留左啦!

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=795590&extra=page%3D1&mobile=2
MC1204 發表於 2020-3-12 15:10:42 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2020-3-12 15:03
幫你留左啦!

https://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=795590&extra=page%3D1&mobile=2 ...

多謝雷大分享。