香港園藝館»園藝館 閒時娛樂 園藝茶座 綜合園藝交流 賣花賺錢

賣花賺錢

作者: heiheimama 发表于 2008-1-10 12:43:16
7111 43

最近上ebay投迷岩,沒成功.且看看人地的價:

S. Orange Zinger 1球(冇葉)US$5.5
S. Pusilla seeds US$16.29
S. White Sprite seeds US$7
S. Rio das Pedras3球(冇葉) US$8

以上未計郵費!你係咪覺得”車,我都有得出賣啦!”冇錯,所以我已經決定將我的魚骨頭種子放上去賣,而且係賣俾鬼佬,因為佢地唔會bid左唔買!幫補下都好~~(聲明,我的魚骨是最初在bunbun買的$20生出來的,不是分享得來,花友n勿誤會呀!)

ayclui 發表於 2008-1-10 16:06:54 |顯示全部樓層
咦...有得諗啊...Pusilla seeds bid 到 16蚊美金?
等我返去努力 d 養好 d 迷岩先...yeah
tata 發表於 2008-1-10 16:47:48 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-10 16:06 發表
咦...有得諗啊...Pusilla seeds bid 到 16蚊美金?

哈哈~ 我啲好努力都係發兩粒
ayclui 發表於 2008-1-10 23:24:43 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-10 16:47 發表

哈哈~ 我啲好努力都係發兩粒

正常丫, 我第一次種果d 都係一樣...
再播一次由12月24日到依家連影到無...
比得大帝 發表於 2008-1-12 12:44:20 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-10 12:43 發表
最近上ebay投迷岩,沒成功.且看看人地的價:

S. Orange Zinger 1球(冇葉)US$5.5
S. Pusilla seeds US$16.29
S. White Sprite seeds US$7
S. Rio das Pedras3球(冇葉) US$8

以上未計郵費!你係咪覺得”車,我都有得出賣啦!”冇錯,所 ...

你要申請檢疫噃, 同埋你要了解當地有没有入口限制. 速遞未必肯同你寄.

八王爺 發表於 2008-1-14 14:00:30 |顯示全部樓層
寄乜鬼 速递 .... 空邮 就已経夠快了。

一般美国空邮,7日到,顶多十日。
heiheimama 發表於 2008-1-14 15:15:09 |顯示全部樓層
ebay做生意的方式同文化,係有d”離經叛道”,真係睇你點睇了....
yannes 發表於 2008-1-14 17:18:24 |顯示全部樓層
ebay...我覺待好難用...我想bid嘢都唔識...反而yahoo就容易一點了...
可能我太笨吧...不過人地話ebay啲嘢係平一點的!!是不是??
你要努力哦~
比得大帝 發表於 2008-1-15 17:02:15 |顯示全部樓層
原帖由 八王爺 於 2008-1-14 14:00 發表
寄乜鬼 速递 .... 空邮 就已経夠快了。

一般美国空邮,7日到,顶多十日。

7到10日都唔死, 都算好嘢.
heiheimama 發表於 2008-1-29 16:29:59 |顯示全部樓層
上個聖誕,我賺了七千元,今年有番份工,冇賣了!~
tata 發表於 2008-1-29 16:35:37 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-29 16:29 發表

咁開心?攪咩有七千賺呀? 上面嗰位人兄個簽名檔.................
Fonica 發表於 2008-1-29 16:51:20 |顯示全部樓層
原帖由 krista 於 2008-1-29 16:35 發表

咁開心?攪咩有七千賺呀? 上面嗰位人兄個簽名檔.................

tata 真係好眼利喏
heiheimama 發表於 2008-1-29 23:16:11 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-1-29 16:51 發表

tata 真係好眼利喏

死點解呢次輪到我睇唔明???
ayclui 發表於 2008-1-29 23:18:50 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-29 23:16 發表

me too
feufeu 發表於 2008-1-29 23:54:25 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-29 23:18 發表

me too

me three
janice 發表於 2008-1-29 23:56:44 |顯示全部樓層
原帖由 ayclui 於 2008-1-10 16:06 發表

唔係呀fa??
咁我咪發達
我呢排都手緊wor
Fonica 發表於 2008-1-30 00:05:20 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-29 23:16 發表

原帖由 ayclui 於 2008-1-29 23:18 發表

me too
原帖由 feufeu 於 2008-1-29 23:54 發表

me three

因為之前有個回覆個簽名檔係一個廣告link,不過而家好似被 delete 左,所以妳地咪睇唔明囉
tata 發表於 2008-1-30 09:54:57 |顯示全部樓層
原帖由 Fonica 於 2008-1-30 00:05 發表

因為之前有個回覆個簽名檔係一個廣告link,不過而家好似被 delete 左,所以妳地咪睇唔明囉

俾夠三個叻你呢期啲人鐘意喺簽名檔度加條link賣廣告呀, 仲要挖啲舊post出嚟, 打一大段嘢有文有路咁 不過證明我哋個網受歡迎
heiheimama 發表於 2008-1-30 10:09:18 |顯示全部樓層
原帖由 heiheimama 於 2008-1-29 16:29 發表

OK,講番七千蚊,去年我11月開始賣聖誕禮物.賣咩?外國少見的東西例如比卡超電動牙刷同牙膏,外國小朋友好鍾意Pokemon架,和一些護膚品set.七千蚊其實係個半月的收入. 
prodorothyhkg 發表於 2008-1-30 16:53:04 |顯示全部樓層
希媽,咁你扣咗purchases個d$未?
123下一頁