公屋上的空中花園(香草篇) の 原來到手香會開紫花

作者: jeffiau 發表于 2010-6-12 05:10:50
53926 328
臭皮皮 發表於 2010-9-10 16:06:54 |顯示全部樓層
回復 181# 金剛
金剛
我有少少鐘意左你呀
回復

cklife 發表於 2010-9-10 17:56:18 |顯示全部樓層
之前插枝既百里香,仲未死...根又多左D...睇幾時你精神d攞比你....
順便睇下我度有d咩苗拎d比你重新再種啦...
回復

金剛 發表於 2010-9-10 19:43:30 |顯示全部樓層
回復 182# 臭皮皮
我都有少少鐘意左你呀add6icon
回復

jeffiau 發表於 2010-9-10 21:50:33 |顯示全部樓層
之前插枝既百里香,仲未死...根又多左D...睇幾時你精神d攞比你....
順便睇下我度有d咩苗拎d比你重新再種啦. ...
cklife 發表於 2010-9-10 17:56

再次謝謝你ar CK, 頭先影相影漏了,
百里香上次只有一條成功, 甚料出院後又變了菜乾...鳴.....
但你不好給我太多苗了, 我真的不可以再要,
另外知你無綠薄荷, 下次我俾你丫

怎會呢^^
我有時要清貨,可以種新東西^^
我分享很開心的
金剛 發表於 2010-9-10 16:01

真的很多謝你啊...
那我只要紫蘇就可以了...
這段日子無你支持, 真的過不到啊

回復  金剛
金剛
我有少少鐘意左你呀
臭皮皮 發表於 2010-9-10 16:06

sorry約了你那天我入了院, 搞到失約,
但最近我除去看中藥都不會出門,
不過寄給你方不方便?
我在將軍澳中心睇中醫
回復

chutou 發表於 2010-9-10 22:43:20 |顯示全部樓層
你岩岩出院, 要休息多d
保重身體~~唔好對咁耐電腦

身體好返咪又黎種過羅~~
禾發緊d羅勒, 有無興趣呢, 另外到手香無限量供應...
祝早日康復
回復

臭皮皮 發表於 2010-9-10 23:01:59 |顯示全部樓層
回復 185# jeffiau
唔使sorry架,有病邊個想喎,
你慢慢調理好身體先啦,唔使咁心急架,
種野之麻,幾時都得啦!
回復

gtrnismo 發表於 2010-9-12 11:20:53 |顯示全部樓層
Hi Jeff

見倒都hurt爆.

不過唔緊要, 大家都可以幫你重建家園

不用擔心
回復

ice_moon226 發表於 2010-9-12 18:25:14 |顯示全部樓層
死左咪再種過囉, 或者新種ga 仲會靚D 添, 你俾我的綠薄荷仲未死呀, 你要唔要? 還有蘿勒小苗.
回復

jeffiau 發表於 2010-9-15 01:12:30 |顯示全部樓層
回復 189# ice_moon226

回復 188# gtrnismo

回復 187# 臭皮皮

回復 186# chutou

sorry ar遲了覆你們, 最近精神都不太好,
只有間中看帖沒有回帖

收到你們msg好感動啊
回復

SSL200507 發表於 2010-9-15 02:18:10 |顯示全部樓層
將軍澳中心的中醫 good or not?  I live TKO too but I go to doctor at 尚 Tak (morning time), tell me if you need to know his detail.

Take care and keep planting.  (Regret don't know how to type Chinese)  
回復

jeffiau 發表於 2010-9-15 14:43:00 |顯示全部樓層
將軍澳中心的中醫 good or not?  I live TKO too but I go to doctor at 尚 Tak (morning time), tell me i ...
SSL200507 發表於 2010-9-15 02:18

Doesn't matter, I can read english^^

我是看將軍澳醫院派過去的中醫的,
只是在將軍澳中心附近, 不是在將軍澳中心裡,
那裡的醫生是和將軍澳醫院一樣,

以前那邊平過醫院, 但10月1號之後價錢一樣了,
所以之後我都去醫院看

好不好.....真的看你和他夾不夾
那裡有很多醫生, 有老有後生, 續個試試誰和你夾吧
回復

muitau 發表於 2010-9-17 14:10:09 |顯示全部樓層
希望你早日康復呀jeffi add6icon
回復

小桃栗 發表於 2010-9-19 12:06:32 |顯示全部樓層
我想問下呢..我廳個窗都係同你一樣 但個鐵窗只係開到上面果部份 下面果部份開唔到 咁放係窗台下面既植物你係點打理既呢?隻手又唔夠長 掂唔到..
回復

muitau 發表於 2010-9-22 10:06:40 |顯示全部樓層
早呀jaffi,
祝你人月兩圓,身體健康,中秋快樂!!
回復

N-Blythe 發表於 2010-9-22 12:32:02 |顯示全部樓層
Jeff, 你好,今天逛逛網,知道你身體不適,現在情況如何?
這兩星期可算與你同病相憐了,早前喉嚨發炎,現在巳好轉,上星期六開始耳水不平衡,整個人都不在狀態,自從旅行回來至今,一直不適,沒有到處探訪網頁,不知道你身體抱恙,祝早日康復,共賞明月,歡度佳節
回復

jeffiau 發表於 2010-9-22 17:00:14 |顯示全部樓層
Jeff, 你好,今天逛逛網,知道你身體不適,現在情況如何?
這兩星期可算與你同病相憐了,早前喉嚨發炎,現 ...
N-Blythe 發表於 2010-9-22 12:32

Hello我們的確是同病相憐了,
我現在也喉嚨發炎, 出不到聲, 進食也很困難(雖然幾痛也依然大吃大喝, 月餅啦, 冰皮月餅啦, 糖呀朱古力樣樣都有吃, hehe ),
吃了差不多一星期消炎止痛藥都沒有好過,
昨晚終於頂不住去看中醫了, 剛剛服了第一劑藥, 希望有好轉吧。

祝你中秋節快樂~

早呀jaffi,
祝你人月兩圓,身體健康,中秋快樂!!
muitau 發表於 2010-9-22 10:06

妹頭你好,最近也少了留意園藝館喎,遲了覆你2個msg真的不好意思。
身體情況都頗反覆,所以我也只好把我的暑假延長了~!
入秋繼續放暑假...呵呵
祝你今日中秋節快樂~~等食你那餐大fusion餐~~add14icon

我想問下呢..我廳個窗都係同你一樣 但個鐵窗只係開到上面果部份 下面果部份開唔到 咁放係窗台下面既植物你 ...
小桃栗 發表於 2010-9-19 12:06

我和你的窗台, 是absolutely絕對一樣啊~
下面是無法開到的, 只有伸手落去打理....

但很多時這樣, 就會弄到手擘內則都....
所以....除必要情況, 我很多時也是不理它們的

Hi Jeff

見倒都hurt爆.

不過唔緊要, 大家都可以幫你重建家園

不用擔心
gtrnismo 發表於 2010-9-12 11:20

多謝你的安慰啊~~
唉, 但由出院之後差不多每日死一盆...
落了種子的盆都未發過芽,
我都不好意思問人拿太多呢, 鳴....

祝中秋節快樂
回復

SSL200507 發表於 2010-9-22 17:26:50 |顯示全部樓層
Take care.  
回復

jeffiau 發表於 2010-9-22 17:29:01 |顯示全部樓層
Take care.
SSL200507 發表於 2010-9-22 17:26

謝謝你,
中秋節快樂
回復

JENWU 發表於 2010-9-22 20:47:26 |顯示全部樓層
take care.
祝日日快樂,日日健康
回復

N-Blythe 發表於 2010-9-22 23:05:07 |顯示全部樓層
Jeff, 如果吃了中药還未能好轉,或要轉耳鼻喉專科,如我上次看了一個星期两位醫生,一直沒好轉,連吞口水都痛,更不用吞食物了。其後轉了耳鼻喉專科,喉痛也好了。
希望今夜可以看到中秋月亮升起,共賞明月,歡度佳節!

回復