七一遊行2007

作者: sundewrex 發表于 2007-7-2 09:09:16
2745 9

反對吾夠光

反對吾夠熱

反對吾夠濕

反對冇嘢食

好難服侍

vivi 發表於 2007-7-2 14:51:25 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-7-2 09:17 發表
反對我地唔係有錢佬 ~

以上問題只要有錢 ( 仲唔使好多 ) 就搞掂 ! 要直選就多多錢都搞唔掂 !

對不起!!  搭句嘴~~~

大家有沒有少許覺得:

每件事物,都應該生活或者生長在他們原本的地方,
正如行少所說:如果種植的地方環境不適合該種蘭花,怎樣有心得,也是種得不好(除非加工)。

近來我學會潛水,又深深感受到,"人類"不可能戰勝海洋,因為沒有空氣,也不能適應水中的壓力,但是魚類,各水中生物,卻能安然舒暢,只要沒有人類的"污染"。

萬事萬物是不是應安守本份,才最適合自己???

回復

sundewrex 發表於 2007-7-2 17:18:14 |顯示全部樓層
原帖由 vivi 於 2007-7-2 14:51 發表

對不起!!  搭句嘴~~~

大家有沒有少許覺得:

每件事物,都應該生活或者生長在他們原本的地方,
正如行少所說:如果種植的地方環境不適合該種蘭花,怎樣有心得,也是種得不好(除非加工)。

近來我學會潛水,又深深感受到,"人類"不 ...

要講理論有排講....
估你都有養貓的,你知道你的貓活得開心嗎?有吃過鮮魚嗎?有過性伴侶嗎?太多要問....貓原本是為我們去捉老鼠的,點解會被成為寵物的呢?人太寂寞要人伴亦或貓要人養才能生存?天生天養的貓會不開心的嗎?sorry一講就吾停得...

不必過份緊張,那都是滿足人的hobby而已,種花養貓都要講經驗的,又系果句:從失敗中吸取教訓...今天做得不好,明天再來!心得是經驗的基石,相信我們都不會用全水苔去種球根毛又或者用雪櫃去種北嶺地毛的呢!
回復

vivi 發表於 2007-7-2 19:15:28 |顯示全部樓層
原帖由 sundewrex 於 2007-7-2 17:18 發表

要講理論有排講....
估你都有養貓的,你知道你的貓活得開心嗎?有吃過鮮魚嗎?有過性伴侶嗎?太多要問....貓原本是為我們去捉老鼠的,點解會被成為寵物的呢?人太寂寞要人伴亦或貓要人養才能生存?天生天養的貓會不 ...

係啦!! 人生有好多野好似明又好似唔明!!!

不過經高人指點後, 又再思考吧
人生短短, 可必太執著, 係咪!!

sorry, 離晒題添, 大家都係繼續欣賞大大的毛毛!!
我覺得螢光o個個好靚呀, 係咪係夜晚會發光o架
回復

vivi 發表於 2007-7-2 19:33:02 |顯示全部樓層
原帖由 阿行 於 2007-7-2 19:29 發表

點會發光吖 ~ 係呀波叔佢個 白平衡 set 得唔好咋 ~

又要繼續思考. hehe
回復

dryfish 發表於 2007-7-2 19:42:16 |顯示全部樓層
如果真係發光就好lu~~
回復

sundewrex 發表於 2007-7-2 19:50:57 |顯示全部樓層

回復 #8 阿行 的帖子

不用多說...阿伯無氣
來近星期三,一人拿一盆出來比拼,看看誰的美
大我
回復

sundewrex 發表於 2007-7-2 20:21:28 |顯示全部樓層
我大把秘密武器,直踩屯門就你
回復

sundewrex 發表於 2007-7-2 20:30:07 |顯示全部樓層
帶埋個槌仔去
幫你手起
回復

sundewrex 發表於 2007-7-2 20:41:10 |顯示全部樓層
槌仔吾掂就用炸蛋...燒夜用

阿伯專搞破壞!
回復