2007年農業植物版反映區

作者: EddieOR 發表于 2007-12-19 00:14:09
2305 11
大家可以在此反映 2007年農業植物版所有做得不好的事。

有什麼地方要修改,都歡迎你們提供你們的建議。

另外,如你有什麼農業植物活動想在 2008年舉行都可以在此提出。

不論有什麼事,只要有關農業植物的建議或投訴等事宜,都可以在此發表。
arp 發表於 2007-12-21 10:17:46 |顯示全部樓層
蔬菜種植時間表做得唔錯, 水果香草果個內容可以豐富d
回復

EddieOR 發表於 2007-12-21 13:32:01 |顯示全部樓層
謝謝你的意見,將會盡快更新水果香草種植時間表
回復

everydayfan 發表於 2007-12-21 13:56:00 |顯示全部樓層
建議搞個種植比賽, 同一個時間種同一樣野, 最後大家聚一聚睇下大家既收成,
回復

yannes 發表於 2007-12-21 17:44:49 |顯示全部樓層
如果個種植時間表係一個圖就好了~方便print出來~
回復

EddieOR 發表於 2007-12-21 18:13:03 |顯示全部樓層
原帖由 everydayfan 於 2007-12-21 13:56 發表
建議搞個種植比賽, 同一個時間種同一樣野, 最後大家聚一聚睇下大家既收成,

謝謝你的提意,本人將會再次考慮決定是否舉行這類的活動

原帖由 yannes 於 2007-12-21 17:44 發表
如果個種植時間表係一個圖就好了~方便print出來~

不明白,你是否說可以另外新增一些弄成圖片的格式 ?
例如將種植時間表變成 *.jpg *.gif *.png 這類型的檔案
回復

yannes 發表於 2007-12-21 22:36:38 |顯示全部樓層
是啦~~~
回復

gtrnismo 發表於 2007-12-22 01:50:58 |顯示全部樓層

其實我覺得呢度超少人

我已經幫大家宣傳緊
儘量拉人過尼因為其實我好中意呢度, D人niceD同埋個site load得超快

我吾知點另呢度多D人但我覺得呢個site唯一"問題"就系人少
回復

supermama 發表於 2007-12-23 00:17:58 |顯示全部樓層
我提議.搞一次....大家影下自己個花園全景,呢度d人post既相都係d瓜瓜菜菜大頭照。如果有個種植場全景的話,大家可以互相取經。我都好想睇下人地屋企d盆點放,個架點整.........
回復

EddieOR 發表於 2007-12-23 00:39:52 |顯示全部樓層
原帖由 supermama 於 2007-12-23 00:17 發表
我提議.搞一次....大家影下自己個花園全景,呢度d人post既相都係d瓜瓜菜菜大頭照。如果有個種植場全景的話,大家可以互相取經。我都好想睇下人地屋企d盆點放,個架點整......... ...

謝謝你的建議,此活動經考慮下將會於 2008 年春夏季舉行
回復

arp 發表於 2007-12-28 19:41:19 |顯示全部樓層
不如加多d有機種植既資料都好丫...
好似肥料, 防虫, 除病害既方法, 種植方法如多樣性, rotation等等....
反正瓜瓜蔡蔡都係食落肚, 甘樣可以健康d.
回復

EddieOR 發表於 2007-12-28 19:48:16 |顯示全部樓層
原帖由 arp 於 2007-12-28 19:41 發表
不如加多d有機種植既資料都好丫...
好似肥料, 防虫, 除病害既方法, 種植方法如多樣性, rotation等等....
反正瓜瓜蔡蔡都係食落肚, 甘樣可以健康d. ...

謝謝你的建議,並會於 2008年一月中開始新增你所提出的事項
回復