世紀賤男下場

作者: 比得大帝 发表于 2010-2-4 23:08:00
13923 93
ht333147 發表於 2010-2-5 12:35:24 |顯示全部樓層
他現有的財產並無証據顯示是由偽造文書所得, 未必會充公,
國內無人錫住佢, 但也無人希望佢咁快死:
會有人想學佢的80後風水技倆, 佢有咁既身家,
值得學習, 話唔定, 看風水的, 養鴨的, 公關等行業都要恭奉他, 視為典範.
好像有人拜關帝, 拜魯班先師, 華光, .........一樣
有人望著佢的身家, 希望可以作為長期提款機.........
Ulrica 發表於 2010-2-6 00:42:35 |顯示全部樓層
投左 "4.  被判罰3.3億稅款, 偽造遺囑罪名成立 - 入獄"
maplejoe 發表於 2010-2-6 20:21:04 |顯示全部樓層
佢等坐監喇!
cowiebaby 發表於 2010-2-9 22:03:29 |顯示全部樓層
睇來佢真係好黑人憎~KAKA
kcheng 發表於 2010-2-10 09:41:12 |顯示全部樓層
一定要睇,好`正!
http://www.youtube.com/watch?v=sGHfb5ZG3_A
比得大帝 發表於 2010-2-10 10:31:20 |顯示全部樓層
一定要睇,好`正!
kcheng 發表於 2010-2-10 09:41

在大陸, 冇得睇
講乜嫁, 講嚟聽吓吖
wendy_choy_hk 發表於 2010-2-10 10:50:06 |顯示全部樓層
用Mr那首如果我是e神那首歌改左歌詞來形容世紀賤男
比得大帝 發表於 2010-2-10 12:30:05 |顯示全部樓層
法官玩得唔夠深
按推理
1. 已裁定佢係提供風水服務
2. 已裁定20億係風服務費

3. 收得20億風水費, 一定俾咗好大希望當事人, 按客觀環境, 而可以成立的是佢話可以找得黃德輝, 或可以給小甜甜解除病魔, 而事實佢乜都做唔到, 而佢亦不能舉証佢有咁嘅能力, 因為屬於俄騙, 要佢嘔番20億出嚟
kcheng 發表於 2010-2-10 13:56:24 |顯示全部樓層
如果我是陳振聰歌詞。。。。。請自行配樂

運用風水他欺騙人 外貌醜陋誰會獻身
但是卻傾倒華懋眾人 只因有一柱巨棍
為奪家產不惜作小人 實在造作反胃難以變更
踏入巨商之途純屬靠淫?或是要插沙再練棍 ?

如心每日愚昧信 風水洞太吸引
獨跪在我胯下求神護蔭
其實只不過是靠這棍 但是若有錢攞我實會唔訓

自問心機不差過人 浪漫出海還拜觀音
或是命書講明如若姓陳 方可以傾倒如心

如果我唔係迷信 這句話太無癮
愈是被你寵幸我濃液滲
真相是其實我不去面對苦困 但願下半生沒愁困

如心太多錢銀應給予人 命運沒法敲定遺產怎分
怎樣持續拜神 只不過虛耗時日

能做你的確是太急進 實在我享受循序漸進
心裡面鳴謝你一貫地再相信 掘洞與燒錢亦信

曾亦信窿不是得一個 賣力地挖使你比得快樂
如被揭真相是我的錯 漸漸便看清我是我

評分

查看全部評分

kcheng 發表於 2010-2-10 14:01:02 |顯示全部樓層
Sorry....Sorry, 這個先正確。。。再唱過.OK?

運用風水鳩吹騙人 外貌醜陋誰會獻身
日夜奢望成華懋偉人 又話有七尺巨棍
實在係貪錢專呃老人,偽造遺囑以為有得分
御用律師代言愚弄眾人,或是合照假也成真

如心每日愚昧信,風水洞太吸引
掘洞掘到差點兒全奉送
買飛機威水又確頂癮,萬大事也需要 我的如心

傲慢得戚影衰姓陳,用盡廿億都難以脫身
偽造命書未能成就這人,先監禁不需再等

如果我是陳振聰,今次實瓜老親
獨自在警車內求神護蔭
真相是其實佢不去面對監禁,但願為要解決財困

如心愛上奄人激嬲了神,被罰用這一切來設基金
高人亦難敵眾人,聰哥只得一個桔

能做到公公是太急進,大鑊又冇收獲頭又痛
今次又打官司輸了仲要起訢,獨坐獄裡一生而終

陳振聰的結局得一個,賣力地唱一班高登拍和
呈硬照衰了是你的錯 賣肉望上位注定錯
kcheng 發表於 2010-2-10 15:01:58 |顯示全部樓層
比得大帝
你可PM 你個email 我,我有download 有得睇。
kcheng 發表於 2010-2-10 15:15:40 |顯示全部樓層
大帝
O。。我記我啦。(可能你唔記得),係你幫我搬過去問蕙蘭問題架(新手種蕙蘭......變種菌><),係你好人,要多謝你呢!
但係D無顧嘅蕙花,已經就快離開我啦!
比得大帝 發表於 2010-2-10 17:25:44 |顯示全部樓層
你講起我就記得, 因為蕙蘭的帖比較少

咁你記得以後要分類嘞 add6icon
比得大帝 發表於 2010-2-10 17:26:50 |顯示全部樓層
比得大帝
你可PM 你個email 我,我有download 有得睇。
kcheng 發表於 2010-2-10 15:01

不用嘞, 我今晚回番港, 可以上網睇
wendy_choy_hk 發表於 2010-2-25 13:12:13 |顯示全部樓層
高院批准陳振聰押後上訴期限延長兩星期的上訴期限至下月19日
比得大帝 發表於 2010-2-25 13:44:02 |顯示全部樓層
要嘞, 諗清楚d啦佢, 好易又唔見多3個億嫁
wendy_choy_hk 發表於 2010-3-17 23:23:07 |顯示全部樓層
龔如心遺產案律政司索06年遺囑化驗

(星島)2010年3月17日 星期三 12:11

已故華懋 集團主席龔如心的遺產案新進展,律政司向法庭申請索取陳振聰 所持的06年遺囑,交予警方商業調查科化驗。陳振聰一方原則上不反對。

律政司一周前已向法庭申請索取陳振聰所持的06年遺囑,交予警方商業調查科進行化驗,包括科學鑑證、指紋以及所有分辨遺囑真偽的分析,暫時未確定所須時間。陳振聰一方原則上不反對。律政司刑事檢控專員今日向高等法院。

評分

查看全部評分

llaus 發表於 2010-3-18 12:30:22 |顯示全部樓層
律政司咁做就益左哨牙通啵
佢現在就有理由上訴,因有第三方面(律政司)來核實真偽
哨牙通現在可不費一兵一卒就可以一再延長上訴期限
wendy_choy_hk 發表於 2010-3-19 21:46:39 |顯示全部樓層
大家預左 >>> 陳振聰最後期限提出上訴

(明報)2010年3月19日 星期五 19:10
在已故華懋集團主席龔如心遺產案中敗訴的陳振聰,在限期屆滿日透過律師入稟法院,正式提出上訴。

陳振聰的代表律師早前已透露了部分上訴理據,包括質疑主審法官林文瀚在處理筆迹專家證供時犯錯,法官錯誤倚重華懋筆迹專家提出與樣本簽名的不同之處,而忽略陳振聰筆迹專家所找到兩者相同之處。

另外,陳振聰一方又質疑原審法官沒有處理他們結案陳辭時提出的6大疑點,包括世上難以訪尋能冒簽3個名的臨募專家、冒簽者不可能將龔如心的簽名簽在遺囑對摺痕上增加風險、陳振聰大可收起遺囑副本以免被揭穿等。陳振聰的律師又指,法官不應假設陳振聰有份為龔如心預備遺囑,便結論他偽冒遺囑。

高等法院較早前裁定,陳振聰持有的06年遺囑是偽造,華懋慈善基金勝訴,獲得龔如心的千億遺產。

陳振聰早前獲高院批准,將提出上訴的最後期限,延至今天。

陳振聰敗訴後被警方拘捕,指他涉嫌偽造文書。他昨日向警方報到,繼續准以500萬元保釋,6月初再報到。

評分

查看全部評分

HappyLeo 發表於 2010-4-2 18:50:19 |顯示全部樓層
係HK,有邊個有權有勢的名人會真係有事呀!