為論壇更好,入嚟講下大家的意見

作者: minmin 發表于 2007-6-17 13:04:26
34155 106
orchids 發表於 2008-12-22 17:10:14 |顯示全部樓層
我都想反映一下新system嘅問題.
已前個system將短消息分為兩類,現在我只能看到由別人發給我的短消息,由我發給別人連帶人家的回覆及我的回覆都找不到.
上傳的相片file size被減半,相片亦不能全圖顯示,要click入圖片才能顯示全圖.
就像這裡的三張相片,http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1
回復

cyhh 發表於 2008-12-22 18:38:53 |顯示全部樓層
呢度有個投票講新版面, 可以去睇吓花友d comment喇~
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1
回復

orchids 發表於 2008-12-22 18:57:34 |顯示全部樓層
呢度有個投票講新版面, 可以去睇吓花友d comment喇~
http://www.hkplants.com/viewthre ... &extra=page%3D1
cyhh 發表於 2008-12-22 18:38

其實我唔知應該响邊度反映,咁我就COPY過去啦!
回復

momobbcc 發表於 2009-5-4 16:52:49 |顯示全部樓層
其實"投討"係唔係應該改番叫"投訴"呢? 如有得罪,請多多見諒。
回復

EE閒人 發表於 2009-5-4 21:24:19 |顯示全部樓層
同意;分隔線最好明顯一些;我老眼昏花,有時會弄錯上下隔的花友及帖子。
回復

Exodus 發表於 2009-5-21 22:40:53 |顯示全部樓層

請於下次關閉某些論壇功能前預先通知會員,
雖知道這種服務並非必然,
但開放予大家使用大家就會認為這是理所當然,
並不是可以隨便立即關係任何功能,實在非常擾民。

以上。
回復

avery 發表於 2009-5-27 12:38:50 |顯示全部樓層
扮野佢就叻 ~ 之前唔聽我電話, 後尾驚死 Rex 害佢個網俾 BE告, 先至頂硬上揾我收風副死樣就想打巴佢
回復

蕙蕙 發表於 2009-8-27 22:03:04 |顯示全部樓層
點解呢個網站成日咁多毒?搞到我down 機頻頻……
回復

黃太 發表於 2010-1-9 22:53:58 |顯示全部樓層
回復 93# 蕙蕙

我同意蕙蕙所講這個網真多毒 我部腦成日種毒!
回復

蕙蕙 發表於 2010-1-11 17:04:25 |顯示全部樓層
回復 94# 黃太

不過我自從轉左用nod又好似頂得住, 最多自己彈走左
回復

宇前流星 發表於 2010-5-2 06:55:30 |顯示全部樓層
論壇一些不完善的地方,希望能改善
1、初登記花友最大簽名長度是100字節,比初登記花友高一級別的見習花友最大簽名檔卻只允許50字節
2、見習花友上傳附件是:無限制,而比見習花友高一級別的一級花友卻只支持:chm, pdf, zip, rar, tar, gz, bzip2, gif, jpg, jpeg, png格式的附件上傳
3、希望論壇支持xls格式的Execl電子表格作為附件上傳
回復

kwokdicken 發表於 2010-5-11 07:07:46 |顯示全部樓層
<--呢個表情圖案重複左

同埋建議加個?既icon
例如:
問野好有用

同埋唔該哂人或讚人既
回復

claudiatang 發表於 2010-5-11 10:38:55 |顯示全部樓層
最好加入悠嘻猴的表情符號就更加生動了﹗
回復

比得大帝 發表於 2010-7-14 17:07:20 |顯示全部樓層
講乜都冇用
add8icon
完全冇人理
回復

emkey 發表於 2010-7-14 20:35:32 |顯示全部樓層
最好加入悠嘻猴的表情符號就更加生動了﹗
claudiatang 發表於 2010-5-11 10:38

好呀~ 我都覺得係呀! 好有同感!
但係會唔會引起版權問題呢?
回復

sosxxx12 發表於 2010-7-25 18:25:28 |顯示全部樓層
點解我開唔到投票帖(我按那個"+增加一項"冇反應(重新開機都唔掂)同揀唔帖子分類(係唔見左)
回復

比得大帝 發表於 2010-7-25 22:37:01 |顯示全部樓層
點解我開唔到投票帖(我按那個"+增加一項"冇反應(重新開機都唔掂)同揀唔帖子分類(係唔見左) ...
sosxxx12 發表於 2010-7-25 18:25

個site冇以前咁穩定, 好多嘢都神神地
回復

sosxxx12 發表於 2010-7-25 22:38:45 |顯示全部樓層
個site冇以前咁穩定, 好多嘢都神神地
比得大帝 發表於 2010-7-25 22:37

係呀,我連登入都神神地~
回復

billy72875 發表於 2010-9-24 21:06:20 |顯示全部樓層
不如禁簡體字啦,雖然影響到好多花友,但用Work末可轉番啦。好過D廣告塞滿哂!
回復

比得大帝 發表於 2010-9-26 16:31:46 |顯示全部樓層
當然不可以, 有部份會員是大陸人
回復