深圳花卉世界自助購物團 (改期&改時間)

作者: oneonewe 发表于 2009-12-21 13:34:09
28475 178
軒軒 發表於 2010-1-27 13:19:38 |顯示全部樓層
回復 94# oneonewe
你問一問有沒有其他人在元朗,天水圍訂貨,我只想買一包泥灰土一包翠筠!
ht333147 發表於 2010-1-27 13:30:58 |顯示全部樓層
回復  oneonewe
你問一問有沒有其他人在元朗,天水圍訂貨,我只想買一包泥灰土一包翠筠! ...
軒軒 發表於 2010-1-27 13:19

我想搭單買一包泥炭土, 住屯門藍地, 要晚上或星期六日才可以交收, 有沒有可以幫忙?
oneonewe 發表於 2010-1-27 13:47:29 |顯示全部樓層
回復  oneonewe
你問一問有沒有其他人在元朗,天水圍訂貨,我只想買一包泥灰土一包翠筠! ...
軒軒 發表於 2010-1-27 13:19

我想搭單買一包泥炭土, 住屯門藍地, 要晚上或星期六日才可以交收, 有沒有可以幫忙? ...
ht333147 發表於 2010-1-27 13:30

唔知iris會唔會買泥炭土呢?
Jesation住邊頭?可唔可以幫到手呢?
Jesation 發表於 2010-1-27 13:50:10 |顯示全部樓層
我响古洞... 拎過境可能唔係問題,但之後約我交收會有d難度。仲有我唔知自己買幾多o野。
oneonewe 發表於 2010-1-27 13:50:37 |顯示全部樓層
有人非常偏食,可否選非打邊爐?
Jesation 發表於 2010-1-27 13:13

咁巴蜀風ok嗎?
irishuen 發表於 2010-1-27 13:52:45 |顯示全部樓層

如果多人係屯門, 元朗, 天水圍住
我地可以考慮大家share返個運費, 叫佢運落黎
p.s 只可以到香港某一個地點, 到香港後需要自己call 車拎, call 車費自付
運費可按照購買的金額個portion計
ex. 總單$500, 我買$50, 運費$200, total500+$200=$700
我買左$50, 即是總貨價10%($500/$50), 運費就是$200x10%=$20

做個小統計: (只限: 屯門, 元朗, 天水圍住)
有意買野既請排隊, 純粹統計, 未必搞
1.irishuen
2.軒軒
3.ht333147
Jesation 發表於 2010-1-27 13:53:45 |顯示全部樓層
咁巴蜀風ok嗎?
oneonewe 發表於 2010-1-27 13:50

ok, 其實小肥羊唔打邊爐都ok。 不過去小肥羊唔打邊爐我都唔知去嚟做乜。
kaiyi0318 發表於 2010-1-27 14:16:06 |顯示全部樓層
我响古洞... 拎過境可能唔係問題,但之後約我交收會有d難度。仲有我唔知自己買幾多o野。 ...
Jesation 發表於 2010-1-27 13:50

Jesation, 如果你買得多野, 又要車反香港, 可唔可以join埋我..我買12包泥..
    我住係粉嶺, 我同你share個車費丫..到左香港我call van仔去你到拎..
   我星1~6夜晚 & 星期日得閒..
ht333147 發表於 2010-1-27 14:43:42 |顯示全部樓層
回復 106# irishuen

謝謝幫忙
oneonewe 發表於 2010-1-27 14:55:44 |顯示全部樓層
如果多人係屯門, 元朗, 天水圍住
我地可以考慮大家share返個運費, 叫佢運落黎
p.s 只可以到香港某一個地點, ...
irishuen 發表於 2010-1-27 13:52

group埋一齊買o野唔係問題
問題係要有一個落貨點
然後大家可以去拎貨

我心目中有一個人選都住得近你地
等我問下佢買唔買o野
然後你地去佢度拎咁大家都會方便D
oneonewe 發表於 2010-1-27 16:55:56 |顯示全部樓層
唔怪得你上面張相咁熟口熟面啦,原來响北區花展影o既。咁香港真係食水深喎,$20 成本賣 $78
marcuslee 發表於 2010-1-18 12:10

其實大陸有D店舖食水都好深o架! add9icon
http://item.taobao.com/auction/i ... 4100.jhtml?cm_cat=0
(頂,我load呢版load o左成粒鐘! add1icon )
dickymx5 發表於 2010-1-28 13:16:41 |顯示全部樓層
我都住古洞喔,唔知可唔可以搭單買呢 ~
Jesation 發表於 2010-1-28 14:37:40 |顯示全部樓層
um......但我度大車入唔倒,11v請問佢部車幾大?

因為我唔係好知詳情,或者你o地pm 我要d乜 牌子、物品、數量,聯絡方法同諗埋點攞貨等等。我通常星期一、二、三 (8:00至10:00pm)同星期六、日(要夾時間,可能要新年後)先可以响度等運輸。同埋……如果我唔係買好多o野的話,未必有單俾你搭。
Jesation 發表於 2010-1-28 15:05:40 |顯示全部樓層

另,我想問30升泥炭土其實有幾重?

因為我响古洞間上谷買一袋我1個人抬唔郁 (估計30kg以上,因為我稱得起2x kg o既喼)o既泥炭土先係一舊水港紙,又唔駛另俾車錢。
David 發表於 2010-1-29 18:11:43 |顯示全部樓層

Sorry guys for the confusion earlier.  My company changed my flight schedule so that I'm now in HK one day early!  Which means I will be able to join you guys on the 30th after all ^^

再想confirm一下

1. oneonewe
2. irishuen
3. Jesation (2件) 先預我o地 lunch + 花卉世界,thanks
4. KandT (2位) ** 花卉世界 + dinner only *
5. David (2位) ** lunch + 花卉世界 + dinner *

lunch:
報名:
1. oneonewe
2. irishuen
3. Jesation (2件)
4. David (2位)

dinner:
報名:
1. oneonewe
2. irishuen
3. KandT (2位)

Many Thanks ^^

P.S. I can do both 巴蜀風 or 小肥羊 ar
But may be 巴蜀風 will be my first choice ^^

P.P.S.  Thank you OneOneWe for changing the lunch and dinner booking ^^
oneonewe 發表於 2010-1-29 19:01:27 |顯示全部樓層

1. oneonewe
2. irishuen
3. Jesation (2件) 先預我o地 lunch + 花卉世界,thanks
4. KandT (2位) ** 花卉世界 + dinner only *
5. David (2位) ** lunch + 花卉世界 + dinner *
6. 11哥

lunch:
報名:
1. oneonewe
2. irishuen
3. Jesation (2件)
5. 11哥

dinner:
報名:
1. oneonewe
2. irishuen
3. KandT (2位)
5. 11哥
oneonewe 發表於 2010-1-29 19:06:59 |顯示全部樓層
回復 115# David
你唔算係最遲報名嗰個
David 發表於 2010-1-29 19:21:51 |顯示全部樓層
回復 117# oneonewe

Hurray! more people for dinner ^^
oneonewe 發表於 2010-1-29 20:35:14 |顯示全部樓層
回復 115# David
咁下午一於食巴蜀風啦! add10icon
oneonewe 發表於 2010-1-29 20:36:22 |顯示全部樓層
大家記住帶夠人仔去掃貨呀!! add12icon