種出個未來…………迷岩大賽(白雪公主大戰惡魔甜心)

作者: 小雷子 发表于 2019-5-9 10:49:34
22565 377
rwgplant 發表於 2019-5-24 00:02:52 來自手機 |顯示全部樓層
你地今日仲好地地,夜晚又再開火
JM2018 發表於 2019-5-24 06:15:12 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-5-23 22:54
好樣衰個公仔頭,如果我有機會勝出,就話你知點解會咁翠綠。

報告Cal姐,樓上無樣衰個公仔頭呀!是否你照鏡見到自己個樣呢?
不過都話你天真啦!我話你啲苗翠綠,表示未得大呀!
你去無名紫頁睇睇我的苗啲葉深綠色㗎,而且肥厚,已經是成長苗,大個女啦!將開花結果,如果我有機會勝出,就話你知點解會咁肥咁厚啦。

http://hkplants.com/forum.php?mod=viewthread&tid=423406&extra=page%3D1&page=40&mobile=2
JM2018 發表於 2019-5-24 06:17:35 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-24 00:02
<span class="emoji emoji1f602"></span>你地今日仲好地地,夜晚又再開火

才子你又講錯啦!夜晚我不會開火,因為我要瞓覺
Calico 發表於 2019-5-24 07:53:36 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 隻樣衰個公仔頭又蝦我呀
JM2018 發表於 2019-5-24 07:58:24 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-5-24 07:53
rwgplant 隻樣衰個公仔頭又蝦我呀<span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span><span class="emoji emoji1f62d"></span> ...

報告Cal 姐,再搵過都唔見喎, 建議你暫時唔好照鏡住!
rwgplant 發表於 2019-5-24 08:16:33 來自手機 |顯示全部樓層

你兩位乜咁早就互相打招呼,Cal姐,我見過JM大,佢嗰頭一D都唔樣衰,仲略帶英氣。JM大,我都見過Cal姐,佢照唔照鏡都係一位靚女,天真好吖,性格活潑嘛。
JM2018 發表於 2019-5-24 08:28:59 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-24 08:16
你兩位乜咁早就互相打招呼,Cal姐,我見過JM大,佢嗰頭一D都唔樣衰,仲略帶英氣。JM大,我都見過Cal姐,佢 ...

才子俾你講到似搞「相睇」咁㗎,Noway 啦!我接受唔到呀!哈哈哈!
angus1029 發表於 2019-5-24 16:57:51 來自手機 |顯示全部樓層
換了大一點的盆
小雷子 發表於 2019-5-24 18:09:40 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-24 08:28
才子俾你講到似搞「相睇」咁㗎,Noway 啦!我接受唔到呀!哈哈哈! ...

俊男與美女……真係………… 天作之盒!
JM2018 發表於 2019-5-24 18:18:18 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-24 18:09
俊男與美女……真係………… 天作之盒!<span class="emoji emoji1f60e"></span>

雷大大,你咁遲睇㗎,啲人走哂啦!無戲睇了,散場!
小雷子 發表於 2019-5-24 18:23:07 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-24 18:18
雷大大,你咁遲睇㗎,啲人走哂啦!無戲睇了,散場!

邊有咁快散塲,你錯啦!依加先係正式開塲……小雷子等睇……好戲……
JM2018 發表於 2019-5-24 18:27:50 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-24 18:23
邊有咁快散塲,你錯啦!依加先係正式開塲……小雷子等睇……好戲……<span class="emoji emoji1f605"></span> ...

都話啲人走哂啦!現得番你同我呀!不如做番場「難為了媽媽」,當然你做媽媽,我做仔啦!
JM2018 發表於 2019-5-24 18:33:56 來自手機 |顯示全部樓層

劇情我都諗好了,講一個好媽媽,好用心種咗好多迷岩,之後俾哂個仔,幾偉大呢!
rwgplant 發表於 2019-5-24 19:01:11 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-24 18:33
劇情我都諗好了,講一個好媽媽,好用心種咗好多迷岩,之後俾哂個仔,幾偉大呢! ...

好掛住你棵公主,返來睇下有相未?
點知見到你同雷大有新戲上

你之前咪走咗,而家先返,又散場了,下場請早!  發表於 2019-5-24 19:05
rwgplant 發表於 2019-5-24 19:15:36 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-24 19:01
好掛住你棵公主,返來睇下有相未?
點知見到你同雷大有新戲上<span class="emoji emoji1f60f"></span> ...

但係套戲名似改錯名喎,應該係: 難為了仔仔,以雷大出苗嘅實力,每棵以6蚊寄俾你,你仲唔破產
JM2018 發表於 2019-5-24 19:23:29 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-24 19:15
但係套戲名似改錯名喎,應該係: 難為了仔仔,以雷大出苗嘅實力,每棵以6蚊寄俾你,你仲唔破產
rwgplant 發表於 2019-5-24 19:38:09 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-5-24 19:23
點會破產呢!紛紛賣苗都最少$25,一定有賺啦!

咁咪正正係難為你囉,你今世乜都唔使做,淨係做一件事,朝朝抬住一籮籮一筐筐迷岩出街去叫賣,25蚊盆,25蚊盆,直到永遠,阿門。

你咁out㗎,可轉數快,之後郵寄丫馬!  發表於 2019-5-24 19:41
rwgplant 發表於 2019-5-24 19:47:37 來自手機 |顯示全部樓層
到時你嘅錢俾哂雷大,仲差一大截,迷岩又賣唔哂,戶口無錢俾銀行凍結,仲邊有轉數快,快走數就有你份

雷大大啲迷岩咁靚點會無人要呢?你咁講隻甩色公主唔好要啦!  發表於 2019-5-24 19:55
JM2018 發表於 2019-5-25 08:17:58 來自手機 |顯示全部樓層

今次比賽較無名紫激烈,對手強勁,現派這個「JM1仔」作先頭步隊,雖然是輸在起跑線,遇強越強,會追得很快
faye07 發表於 2019-5-25 08:48:59 來自手機 |顯示全部樓層
2019-05-25 報告進度,無咩大到,緩慢長大中