種出個未來…………迷岩大賽(白雪公主大戰惡魔甜心)

作者: 小雷子 發表于 2019-5-9 10:49:34
22596 377
雙魚座 發表於 2019-6-24 21:42:28 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-6-24 11:48
由種子開始種起,發苗,慢慢由小苗變中苗,跟住出花冧,到開花,特别覺得開心,並且好有成功感!小雷子得, ...

終於見公主另一個樣。靚呀!有點點,感覺幾清新。
回復

小雷子 發表於 2019-6-24 21:45:33 來自手機 |顯示全部樓層
雙魚座 發表於 2019-6-24 21:42
終於見公主另一個樣。靚呀!有點點,感覺幾清新。<span class="emoji emoji1f60d"></span>

仲有一朵,就快開,睇下係咪一樣咁清新!
回復

faye07 發表於 2019-6-25 13:21:51 來自手機 |顯示全部樓層
2019.6.45 更新一下
回復

Fionatam 發表於 2019-6-25 14:50:51 來自手機 |顯示全部樓層
我施的肥是不是不合他口味還沒有花~
回復

小雷子 發表於 2019-6-27 10:30:30 來自手機 |顯示全部樓層
另一盆又開花啦!一樣咁靚!
回復

JM2018 發表於 2019-6-27 10:41:44 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-6-27 10:30
另一盆又開花啦!一樣咁靚!<span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span><span class="emoji emoji1f60d"></span>
...

好靚呀!終於開到未來啦!
回復

小雷子 發表於 2019-6-27 11:00:52 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-6-27 10:41
好靚呀!終於開到未來啦!<span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span>

有點可惜,花瓣半開的!唔知再種耐啲,可唔可以開得大啲,盡放啲!
唔知係咪同濕度低有關係?
回復

rwgplant 發表於 2019-6-27 11:08:04 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-6-27 10:41
好靚呀!終於開到未來啦!<span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span><span class="emoji emoji1f44f"></span>

我覺得未見到,要有更明顯嘅變化至算。大頭仔你要努力開出個最樣衰嘅未來,我會親手頒獎俾你

一係就唔開,開就一定靚㗎!  發表於 2019-6-27 11:16
回復

rwgplant 發表於 2019-6-27 11:18:37 來自手機 |顯示全部樓層
我棵最初開嗰兩朶花今朝已經跌落,第3朶開咗,多番啲點點,接近似番雷大嘅花少少
回復

JM2018 發表於 2019-6-28 06:34:28 來自手機 |顯示全部樓層

上面「JM1仔」之前跌一跌,4個花冧全消,要從新上路。
下面較細的「JM2仔」都追到上黎!
回復

Calico 發表於 2019-6-28 06:46:30 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-6-27 11:00
有點可惜,花瓣半開的!唔知再種耐啲,可唔可以開得大啲,盡放啲!
唔知係咪同濕度低有關係?,今次比D超細棵BB比大頭仔丫。
回復

JM2018 發表於 2019-6-28 06:51:40 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-6-28 06:46
Call 零小雷子<span class="emoji emoji1f64a"></span><span class="emoji emoji1f64a"></span><span class="emoji emoji1f64a"></span>,今次比D超細棵BB比大頭仔 ...

Call 零雷大大,下次比D超「大」棵BB比Calico 姐啦!我哋講種植技巧嘅
回復

小紅楓樹 發表於 2019-6-28 10:38:01 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-6-18 17:26
恭喜呀!有花冧!睇下邊個最有驚……喜! ...

一星期後, 花苞大左少少。 決定不再悶養!
回復

B17 發表於 2019-6-28 10:53:30 |顯示全部樓層
左邊妙妙snow white,右邊..........冇眼睇了
回復

JM2018 發表於 2019-6-28 11:08:21 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-6-27 11:18
我棵最初開嗰兩朶花今朝已經跌落,第3朶開咗,多番啲點點,接近似番雷大嘅花少少{:emoji_003: ...

才子,你睇睇樓上
回復

rwgplant 發表於 2019-6-28 11:13:04 來自手機 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-6-28 11:08
才子,你睇睇樓上

B大大講咩我都啱聽嘅,B大大話無眼睇佢,我今日就唔用眼睇,用心去睇,你大頭仔唔抵得B大大用我張相啫

我好心Tap 你呀!驚你睇唔到!好人難做!  發表於 2019-6-28 11:18
回復

B17 發表於 2019-6-28 11:15:33 |顯示全部樓層
JM2018 發表於 2019-6-28 11:08
才子,你睇睇樓上

遲下JM仔都係咁上下,不如人道毀滅,免得有害花友雙目

開到花已開心啦!滿足㗎喇!  發表於 2019-6-28 11:22
回復

rwgplant 發表於 2019-6-28 11:22:03 來自手機 |顯示全部樓層
B17 發表於 2019-6-28 11:15
遲下JM仔都係咁上下,不如人道毀滅,免得有害花友雙目

B大大,唔使咁極端要JM大人道毀滅,我地花友不嬲當睇佢唔到
回復

B17 發表於 2019-6-28 11:27:32 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-6-28 11:22
B大大,唔使咁極端要JM大人道毀滅,我地花友不嬲當睇佢唔到 ...

大家都睇唔到,安心了

回復

小雷子 發表於 2019-6-28 16:09:31 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-6-27 11:18
我棵最初開嗰兩朶花今朝已經跌落,第3朶開咗,多番啲點點,接近似番雷大嘅花少少{:emoji_003: ...

你棵開得大啲!比較濃妝少少!
回復