Sinn. Stone’s Yulia 迷岩

作者: faye07 發表于 2019-5-1 20:02:15
4253 31
來自雷大的無私分享。佢出根生葉仔,親今日放假幫佢入泥及開post 做個記錄。
hkclive 發表於 2019-5-1 20:44:13 |顯示全部樓層
1個月唔夠就咁快出新葉
回復

小雷子 發表於 2019-5-1 20:58:43 來自手機 |顯示全部樓層
進度唔錯,小苗再強壯D,唔洗怕!可以比佢曬晒下太陽,夠光先會開花!
回復

yunge0 發表於 2019-5-1 21:00:20 來自手機 |顯示全部樓層
進度理想喎!
回復

faye07 發表於 2019-5-1 21:23:43 來自手機 |顯示全部樓層
多謝各位。都係雷大頂芽強勁。第一次種好開心。想唔到可以甘快出葉,又唔使理。
回復

faye07 發表於 2019-5-1 21:24:12 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-1 20:58
進度唔錯,小苗再強壯D,唔洗怕!可以比佢曬晒下太陽,夠光先會開花!

唔使放幾日溫室?
回復

小雷子 發表於 2019-5-1 21:27:42 來自手機 |顯示全部樓層
faye07 發表於 2019-5-1 21:24
唔使放幾日溫室?

你放幾日都可以,咁樣會安心啲!
回復

faye07 發表於 2019-5-1 22:00:43 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-1 21:27
你放幾日都可以,咁樣會安心啲!<span class="emoji emoji1f60a"></span>

多謝回覆
回復

faye07 發表於 2019-7-18 15:11:03 來自手機 |顯示全部樓層
雷大分享的一條枝條現正變成幾盆,如果可以種到一齊開花就好(發夢中)
回復

小雷子 發表於 2019-7-18 15:20:03 來自手機 |顯示全部樓層
faye07 發表於 2019-7-18 15:11
雷大分享的一條枝條現正變成幾盆,如果可以種到一齊開花就好(發夢中)

你咁犀利,咁快變左一家幾口,一齊開花唔太難呀!最重要係夠光……晒下佢,定時比啲肥仔水,好快爆花!
回復

faye07 發表於 2019-7-18 15:29:49 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-18 15:20
你咁犀利,咁快變左一家幾口,一齊開花唔太難呀!最重要係夠光……晒下佢,定時比啲肥仔水,好快爆花![e ...

知道,多謝鼓勵,6月時見當時放的位置唔係太好。比較瘦弱及徒長,之後將佢地盆幾盆,放不同位置,比較下,現在放佢地係全屋最理想的位置。希望遲些可以開花交功課比你。
回復

小雷子 發表於 2019-7-18 15:30:55 來自手機 |顯示全部樓層
faye07 發表於 2019-7-18 15:29
知道,多謝鼓勵,6月時見當時放的位置唔係太好。比較瘦弱及徒長,之後將佢地盆幾盆,放不同位置,比較下 ...

祝你成功!等收功課!
回復

rwgplant 發表於 2019-7-18 15:35:01 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-18 15:30
祝你成功!等收功課!<span class="emoji emoji1f601"></span>

雷大,我辜負咗你,無功課交
回復

faye07 發表於 2019-7-18 15:47:24 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-18 15:35
<span class="emoji emoji1f62d"></span>雷大,我辜負咗你,無功課交

Plant大多謝你分享的無名斑葉AV ,現正是這樣,打算遲些大點及無甘熱先分盆。
回復

rwgplant 發表於 2019-7-18 15:50:28 來自手機 |顯示全部樓層
faye07 發表於 2019-7-18 15:47
Plant大多謝你分享的無名斑葉AV ,現正是這樣,打算遲些大點及無甘熱先分盆。 ...

咁熱都無退斑,你種得好好
回復

小雷子 發表於 2019-7-18 16:02:57 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-18 15:35
<span class="emoji emoji1f62d"></span>雷大,我辜負咗你,無功課交

我知!你話收到枝條後救唔返!無緣囉……
回復

rwgplant 發表於 2019-7-18 16:09:50 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-7-18 16:02
我知!你話收到枝條後救唔返!無緣囉……<span class="emoji emoji1f605"></span>

最慘係,原來我早有thai pink都唔記得,有嘅就救得番,無嘅就C,真係無緣,所以我今年內唔種yulia以示抗議
回復

Dollarschan 發表於 2019-7-18 16:10:20 來自手機 |顯示全部樓層
faye07 發表於 2019-7-18 15:11

faye, 你種得好好呀,又健康又靚,呢個環境好啱佢哋,佢哋開心就開花都易D喇,期待爆花日
回復

faye07 發表於 2019-7-18 17:14:31 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-7-18 15:50
咁熱都無退斑,你種得好好

多謝讚賞,太熱啦現在見最少可分三棵。到時再開post報告
回復

faye07 發表於 2019-7-18 17:20:33 來自手機 |顯示全部樓層
Dollarschan 發表於 2019-7-18 16:10
faye, 你種得好好呀,又健康又靚,呢個環境好啱佢哋,佢哋開心就開花都易D喇,期待爆花日 ...

多謝,Yulia 真係要多陽光,好期待開花
回復

12下一頁