龍舟競技大賽…………惡魔甜心迷岩<完>

作者: 小雷子 發表于 2019-4-30 10:58:24
13609 310
JM2018 發表於 2019-5-9 15:41:24 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-9 15:37
係啊,大家俾心機種好小苗,友誼萬歲!一齊開花。
報告雷大,我地殺手組全體成員已收到小苗,感謝不盡。 ...

恭喜師兄都收到小苗,大家努力
回復

chuyat10 發表於 2019-5-9 16:46:34 來自手機 |顯示全部樓層
仲有一組點解冇消息啊?
回復

Calico 發表於 2019-5-9 17:19:42 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 12:59
我都有幫你地㗎,仲諗埋口號添。聽住啦: 一把口,一雙手,打開心口四圍走,八面玲瓏當殺手
...

向左走向右走,有個 "勇" 字在心口,殺盡天下無敵手。

好句好句, 一於大家向前大步走  發表於 2019-5-9 17:21
回復

Calico 發表於 2019-5-9 17:21:39 來自手機 |顯示全部樓層
咩事?行開一陣就攪成咁?
回復

Calico 發表於 2019-5-9 17:26:30 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-9 13:35
“愛雷甜心”組真係諗唔到乜口號,不如跳秧歌舞,一,二,三跳起來。 ...

大將軍聽命,不得無禮,速速歸隊,不得有誤。本隊成立宗旨是友誼第一,比赛第二,而口號只是用於本隊作增加士氣之用,不是用來爭强弱。
回復

chuyat10 發表於 2019-5-9 17:40:14 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-5-9 17:26
大將軍聽命,不得無禮,速速歸隊,不得有誤。本隊成立宗旨是友誼第一,比赛第二,而口號只是用於本隊作增 ...

阿頭:收到 ,向愛雷甜心組道歉!友誼第一。
回復

Calico 發表於 2019-5-9 17:42:29 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-9 17:40
阿頭:收到 ,向愛雷甜心組道歉!友誼第一。<span class="emoji emoji1f44c"></span>

咁就乖喇
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 17:58:38 來自手機 |顯示全部樓層
Calico 發表於 2019-5-9 17:19
向左走向右走,有個 "勇" 字在心口,殺盡天下無敵手。

向左走向右走,有個 "勇" 字在心口,殺盡天下無敵手,偏偏向前唔識走,幸得花友伸雙手,友誼第一命長久。
回復

小雷子 發表於 2019-5-9 18:21:09 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 17:58
向左走向右走,有個 "勇" 字在心口,殺盡天下無敵手,偏偏向前唔識走,幸得花友伸雙手,友誼第一命長久。 ...

好句好句!真係頂到人地上心口,大爺你比條生路嚟行下好喎!
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 18:25:07 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 18:21
好句好句!真係頂到人地上心口,大爺你比條生路嚟行下好喎!<span class="emoji emoji1f602"></span><span class="emoji emoji1f602"></span>[e ...

我唔參加E果比賽嘅真正目的,就係來向左撥向右撥
回復

小雷子 發表於 2019-5-9 18:30:24 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 18:25
我唔參加E果比賽嘅真正目的,就係來向左撥向右撥

咁有heart,不如幫下手鼓勵吓第3組啦!冇人又冇音信,唔知做咩?
回復

JM2018 發表於 2019-5-9 18:31:33 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 17:58
向左走向右走,有個 "勇" 字在心口,殺盡天下無敵手,偏偏向前唔識走,幸得花友伸雙手,友誼第一命長久。 ...

「木星才子」好勁,咁快接到下聯
回復

yunge0 發表於 2019-5-9 18:34:26 來自手機 |顯示全部樓層
chuyat10 發表於 2019-5-9 13:35
“愛雷甜心”組真係諗唔到乜口號,不如跳秧歌舞,一,二,三跳起來。 ...

「愛雷甜心」意思是以愛回應小雷子的心意,大家願意俾心機栽培惡魔甜心迷岩小苗。不是跳part 舞般簡單。
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 18:41:51 來自手機 |顯示全部樓層
小雷子 發表於 2019-5-9 18:30
咁有heart,不如幫下手鼓勵吓第3組啦!冇人又冇音信,唔知做咩?<span class="emoji emoji1f62b"></span> ...

第3組好醒目,搞地下活動
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 18:44:26 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2019-5-9 18:34
「愛雷甜心」意思是以愛回應小雷子的心意,大家願意俾心機栽培惡魔甜心迷岩小苗。不是跳part 舞般簡單。 ...

香港人,認真你就輸,講笑開心下,自然就跳舞,我唱埋歌添。
回復

yunge0 發表於 2019-5-9 18:46:35 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 11:58
早知咁樣,我D路人就唔入來睇,馬上一股東北季候風令毛管楝篤,愛雷不凸衹,加上甜心,我好滾動 ...

「愛雷甜心」意思是以愛回應小雷子的心意,大家願意俾心機栽培惡魔甜心迷岩小苗。我明白每人有不同的表達手法,令你毛管楝篤實在不好意思,希望各位知道組名意思便不再覺得肉麻。

這裡始終是分享帖,大家持續「鬥咀」或會影響其查看分享消息的使用者。轉往談天說地版開一個新帖繼續討論會比較合宜。
回復

rwgplant 發表於 2019-5-9 19:13:59 來自手機 |顯示全部樓層
yunge0 發表於 2019-5-9 18:46
「愛雷甜心」意思是以愛回應小雷子的心意,大家願意俾心機栽培惡魔甜心迷岩小苗。我明白每人有不同的表達 ...

你說得對,分享版該分享資訊,同時也該分享歡笑,多多得罪,路人去也。
回復

yunge0 發表於 2019-5-9 19:48:05 來自手機 |顯示全部樓層
rwgplant 發表於 2019-5-9 19:13
你說得對,分享版該分享資訊,同時也該分享歡笑,多多得罪,路人去也。 ...

多謝你體諒。我地齊齊俾心機養大小苗啦!加油!加油!
回復

oreo225 發表於 2019-5-9 20:25:34 來自手機 |顯示全部樓層
第三組隊員報到~
收到小苗喇
我哋組駛唔駛改名叫潛水組
回復

carriez 發表於 2019-5-9 20:39:45 來自手機 |顯示全部樓層
第三組都黎報,我唔係日日上黎,不過一睇到就會覆啦,今日收到苖啦!有幾塊葉運輸過程斷左,但睇到小雷子好用心包裝如果唔係應該更慘烈
回復